Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális, hogy egy 7,5 éves...

Normális, hogy egy 7,5 éves kislány ennyit olvas? Bővebben lennt:

Figyelt kérdés
A lányom most 2. osztályos és rengeteget olvas kb. 1-1,5 éve. Nyáron 30 könyvet olvasott ki és hétvégenként is általában 2 könyvet elolvas (350-400 oldal), úgy hogy korlátozva van. Alig tudom kizavarni az udvarra, mert ha rajta múlna egész nap a szobájában olvasna, de én jobban szeretném ha még játszana. Csak akkor hajlandó kimenni, ha elmegyünk sétálni, bicózni stb., de sajnos nem mindig tudok elmenni vele.
2009. okt. 11. 16:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó vagyok:

Nem a rossz szándék beszél belőlem, egyáltalán nem, csak ilyen téren mozgok, és sok hasonló embert ismerek.

Én nem szeretném, ha ilyen zseni gyerekem lenne, mert sajnos nem tudná élvezni az életet. Hiába lesz okos, művelt, előbb utóbb a saját vesztébe fog ezzel rohanni.

Nem azt mondom, hogy tiltsd meg neki, csak próbáld társaságba vinni stb. Lehet, hogy már most van valami lelki gondja, ami ezt okozta nála. Ebben a korban inkább játsszon, és legyen a barátaival, szocializálódjon, mint ennyi könyvet olvasson. Hiába okos, ha később egyszerűen megunja a dolgokat, és nem lesz mellette senki. Másrészt a tudás igen veszélyes is lehet. Nem ajánlatos, hogy a filozófiai könyveket a kezébe ad. Pláne ebben a korban.

2009. okt. 18. 16:11
 22/35 A kérdező kommentje:
Barátaival azért szokott játszani és a tesóval is mindennap. Barátnőmmel gyakran összejárunk és náluk is vannak hasonló korú gyerekek. Hétvégén pedig délután mindig itt van vmelyik barátnője, vagy ő megy át hozzájuk, de inkább hozzánk jönnek. Könnyen ismerkedik, nyáron több táborban is volt, ahol sok ismerőst szerzett. Filozófiai könyveket nem szoktam neki adni, általában ifjúsági regényeket olvas, vagy gyereklexikonokat nézeget.
2009. okt. 19. 10:20
 23/35 anonim ***** válasza:
75%

Értem, ez még ebben a korban így is van. Majd egy olyan 10-15 év múlva fognak előjönni azok a gondok.

A szak ember akit kérdeztél, ő persze, hogy teljesen normálisnak gondolja a dolgot, mert ő az aktuális helyzetet nézi, és nem azt, hogy mi lesz a jövőben.

Azért figyelj rá folyamatosan, még olyan 18 éves korban is. Ne korlátozd azért le, csak figyelj rá. Jah és nagyon fontos, hogy kiépüljön köztetek egy olyan bizalmi viszony, hogy tényleg megosszon veled minden problémát. Ez nagyon fontos. Így sok mindent el lehet majd kerülni. Ha később majd magába zárkózik, az már nagy probléma lesz.

Viszont ha később nem látsz semmi jelét annak amit írtam, ha majd ugyanúgy eljár szórakozni mint a többi fiatal, akkor szerencsére tévedtem...

2009. okt. 19. 10:53
 24/35 A kérdező kommentje:

Igyekszem úgy nevelni mindkét gyermekemet, hogy elmondják itthon minden problémájukat és azt is, hogy mi történt velük aznap. Szeretem ha megbeszéljük a dolgokat és nekik is jobb, ha tudják hogy mellettük állunk.

Természetesen oda figyelek a későbbiekben is arra, hogy a barátaival is foglalkozzon a lányom stb. Egyenlőre nagyon népszerű az osztályban, szeretik a gyerekek. Minden szülinapi bulin ott van és sokat foglalkozik a külsejével stb. Remélem hogy így marad és nem zárkózik be később sem.

2009. okt. 19. 11:10
 25/35 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem mi a foglalkozásod? Írtad, hogy ilyen emberekkel foglalkozol.
2009. okt. 19. 11:11
 26/35 anonim ***** válasza:

nekem általánosba osztálytársam (úgyszint lány) nyaranta több mint 50 könyvet olvasott, legokosabb volt az osztályban, felsőbe már kezdett elkanászodni, és gimnáziumba nem is jutott már be..

ezt csak azért mondtam el, h tudd, nem teljesen normális a lányod viselkedése, de szerintem ez még a jobbik eset. csak figyelj rá később is, és nem lesz gond :)

2009. okt. 19. 18:50
 27/35 anonim ***** válasza:
74%

Ez teljesen normális...én is ilyen voltam :) Amint megtanultam olvasni, onnantól kezdve nem csináltam semmi mást... ez eltartott vagy 12-13 éves koromig, utána találtam más elfoglaltságokat is, de az olvasás még mindig nagyon fontos nekem :) most naponta csak 1 könyvet olvasok el esténként...nem vastagat, csak olyan 300-400 oldalasakat. Saját magam is írok, egyetemre járok, vannak barátaim, és nagyon nagyon széles az érdeklődési köröm. Úgy érzem, ezt mind az olvasásnak köszönhetem...Sosem éreztem elvesztegetett időnek az olvasással töltött órákat. Szerintem te is hagyd, hogy magától fedezze fel a kicsi azokat a dolgokat, amik az olvasás mellett érdeklik. Biztos, hogy fog később más elfoglaltságokat is találni. Örülj neki, hogy ilyen okos,tudásszomjas, komoly gyermeked van. Biztos, hogy nem fog elkallódni!

20/L

2009. okt. 19. 22:24
 28/35 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb ez, mintha utálná a könyveket. Főleg a tanulmányok során.

De ahogy írtad, valóban nincs egyensúlyban a mozgás, 'szórakozás' és a könyvolvasás. Azért ne erőltesd, és ne próbáld elvenni a kedvét a könyvektől. Majd úgy is igényét fogja érezni később a többi dologra. :) Addig olvasson, míg van ideje... én 14 évesen nem nagyon érek rá, pedig nagyon szeretek olvasni. :)

Rám sokan mondják, hogy koraérett vagyok. Aktívabban 2éve kezdtem el könyveket olvasni, szóval nem ezen múlott. Majd eljön a korszak, mikor nem csak írott kalandokra vágyik, hanem SAJÁT élményekre. Szerintem ne aggódj!

2010. jan. 2. 01:31
 29/35 anonim ***** válasza:

13 éves vagyok 3 képregényt elolvasok egymás után.

Szóval Normális

2010. jún. 17. 12:08
 30/35 anonim ***** válasza:
Hát azért a képregény nem ugyanaz mint egy könyv =)
2010. jún. 17. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!