Anyukák! Megengednétek a lányotoknak a hajfestést?
Nekem nem magával a szinezéssel van bajom, főleg ha csak élénkebb, csinosabb lesz tőle. Ez nem egy fültágító, szóval elvileg engedném, bizonyos határon belül egy kicsit extrémebbet is.... Viszont az nem hagyna nyugodni, hogy mégiscsak vegyszer és hosszabb távon roncsolja a hajat.
20 éve festetem a hajam, mindig a legjobb minőségű festéket használtam, most 40 vagyok, a hajam olyan mint a szalma, és hullik. Voltam vérvételen, nincs vitamin hiányom, a fogaimmal minden rendben, semmilyen okot nem talált sem a házidoki, sem a bőrgyógyász, se fogorvos. Lehet, hogy ha soha nem festetem a hajam akkor is hullana most, meg roncsolódva lenne, de a lelkiismeretem nem lenne nyugodt, és nem tudnék őszintén tapsikolni egy ilyen ötletnek, ha a lányom fejlődésben lévő szervezetét és a szép haját károsodás érné túl korán.
Egyszer az egyik blogon feltettek mindenféle extrém kinézetű lányokat, akiknek a haja fele fekete volt, bizonyos részeken pedig a teljesen leszívott szőke, rózsaszín vagy kék. Az egyik kommentben írta valaki, hogy ő fodrász, és ezek a lányok harmincéves korukra teljesen tönkreteszik a hajukat.
Szóval nekem nem azzal lenne bajom, hogy hogy nézne ki vagy mit szól a szomszéd néni meg a sarki fűszeres, hanem az, hogy a hajfestékek tartós használata okozhat-e bári károsodást hosszabb távon.
Én inkább remélem, hogy a lányom majd nem lesz olyan buta, hogy 14-15 évesen beakarja festeni a haját! Minek az!? Ráér majd ha lesznek ősz hajszálai!
15/L
Nekem nagyon sz*rul áll az eredeti hajszínem, ilyen szürkésbarna. Most éppen intenzív vörös, és nagyon sokat dobott a külsőmön. Voltam már mindenféle, kivéve szőke. Tudom, hogy nem egészséges, de akkor is jól áll. Anyum megengedi, nem igazán szól bele a külsőmbe.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!