Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Megengednétek a...

Anyukák! Megengednétek a lányotoknak a hajfestést?

Figyelt kérdés
Megengednétek, vagy nem? Hány éves kortól?
2013. febr. 17. 10:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Én 14 évesen álltam anyám elé az ötlettel, és bele is egyezett, mert a hajszínünk megegyezik és nem felejtette el, mennyire utálta világéletében ezt a seszínű, fakó árnyalatot (ő is évtizedek óta festi a sajátját). Az enyémet ráadásul a dauer is továbbszívta, miután leálltam vele, igencsak szemet szúrt a két szín közti eltérés. Azt is fontos hozzátennem, hogy nem papagáj-effektusra váltottam, hanem sötétbarna és fekete közti átmenetre, ami azért eléggé természetesnek mondható. Szóval szerintem nem akkora tragédia ez, főleg, hogy több jel nem utalt az "elzüllésemre".
2013. febr. 17. 14:38
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Gimiben már engedném, vagyis 14-15 évesen. :)
2013. febr. 17. 15:12
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
Sok mindentől függ, alapjáraton nem engedném, felesleges dolgokra nem szórjuk a pénzt, majd ha ő megkeresi a rávalót azt csinál amit akar. Maximum kiegyezhetünk hajszínezőben, ami nem végleges. Manapság mindenki meg van bolondulva, hogy festi össze-vissza a haját, ami nem is egészséges...
2013. febr. 17. 16:34
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Nekem 15 és fél évesen engedte anyum, barnáról feketére.
2013. febr. 17. 17:50
 15/20 anonim ***** válasza:
43%
Nem engedném meg. Gyönyörű sötét gesztenyebarna hosszú haja van, amihez vétek lenne hozzáérni. Majd ha 18 lesz, akkor ha addig nem gondolja meg magát, csinálhat vele, amit akar.
2013. febr. 17. 22:24
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy a színező kikopik. Valamennyit kopik, de teljesen csak lenövesztéssel tüntethető el...
2013. febr. 18. 00:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem magával a szinezéssel van bajom, főleg ha csak élénkebb, csinosabb lesz tőle. Ez nem egy fültágító, szóval elvileg engedném, bizonyos határon belül egy kicsit extrémebbet is.... Viszont az nem hagyna nyugodni, hogy mégiscsak vegyszer és hosszabb távon roncsolja a hajat.

20 éve festetem a hajam, mindig a legjobb minőségű festéket használtam, most 40 vagyok, a hajam olyan mint a szalma, és hullik. Voltam vérvételen, nincs vitamin hiányom, a fogaimmal minden rendben, semmilyen okot nem talált sem a házidoki, sem a bőrgyógyász, se fogorvos. Lehet, hogy ha soha nem festetem a hajam akkor is hullana most, meg roncsolódva lenne, de a lelkiismeretem nem lenne nyugodt, és nem tudnék őszintén tapsikolni egy ilyen ötletnek, ha a lányom fejlődésben lévő szervezetét és a szép haját károsodás érné túl korán.

Egyszer az egyik blogon feltettek mindenféle extrém kinézetű lányokat, akiknek a haja fele fekete volt, bizonyos részeken pedig a teljesen leszívott szőke, rózsaszín vagy kék. Az egyik kommentben írta valaki, hogy ő fodrász, és ezek a lányok harmincéves korukra teljesen tönkreteszik a hajukat.

Szóval nekem nem azzal lenne bajom, hogy hogy nézne ki vagy mit szól a szomszéd néni meg a sarki fűszeres, hanem az, hogy a hajfestékek tartós használata okozhat-e bári károsodást hosszabb távon.

2013. febr. 19. 22:12
 18/20 Disi ***** válasza:
48%
Hát nekünk a gimiben annak idején azzal kezdték hogy lehet hajat festetni, sminkelni és lakkozni a körmöt de akkor nem kell odajárni. Elég jónevű suli volt de nem igazán bántuk hogy ilyen szabályok vannak. Amennyire visszaemlékszem elégedetlen voltam a külsőmmel és gondolom a mai kamaszok is azok :) Azzal nem értek egyet hogy majd ha nem engeded akkor majd a barátnőjével megcsináltatja. Nem volt valami szuper kapcsolat a szüleimmel annak idején, nem igazán tudtak mit kezdebi a kamaszkorunkkal mégsem mertünk ilyet csinálni. Bízom benne hogy nekem jobb kapcsolatom lesz a lányommal. Persze nem akarok túl merev lenni vele, de ezt felesleges dolognak tartom. Mondjuk elnézve a mostani kamaszokat tényleg más világ van. Tudok olyan 11 évesről aki azért bántja az osztálytársát mert még nincs melle (?????), de olyat is akit nem érdekelnek ezek a dolgok még tényleg gyerek.
2013. febr. 22. 20:28
 19/20 anonim ***** válasza:
18%

Én inkább remélem, hogy a lányom majd nem lesz olyan buta, hogy 14-15 évesen beakarja festeni a haját! Minek az!? Ráér majd ha lesznek ősz hajszálai!

15/L

2013. febr. 23. 19:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon sz*rul áll az eredeti hajszínem, ilyen szürkésbarna. Most éppen intenzív vörös, és nagyon sokat dobott a külsőmön. Voltam már mindenféle, kivéve szőke. Tudom, hogy nem egészséges, de akkor is jól áll. Anyum megengedi, nem igazán szól bele a külsőmbe.

17L

2013. febr. 23. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!