Te mennyi zsebpénzt adsz a gyereknek? (2013)
Érdekes,én soha de soha nem kaptam zsebpénzt és nem is ismeretem a fogalmát.Az meg természetes volt h jo jegyeket hozzak haza,hogy jol tanuljak,hogy egyáltalán vigyem valamire az életben.ÉS vittem is!És büszke is vagyok rá.
Mégis megtanultam megbecsülni,beosztani és keresni is pénzt.Persze mindenki maga dönti el h hogyan kényezteti el a gyerekét.
Én anno megtanultam a saját s'ggemen sz'rni,mihelyt betöltöttem azt a kort,amikor elmehettem diákmunkára,sőt még korábban dolgozgattam,csinálgattam dolgokat hogy valamit kapjak is érte,pl átmentem a szomszédba segiteni ganyézni vagy lovat etetni vagy bármiféle kerti vagy házi munkát csináltam,amit persze jutalmaztak is.
Na de hogy(most mondok egy kát példát mert vannak ilyenek)
3-ért 4 ezer ft,4-ért 6-8000 ft,5-ért meg 10-12 ezer vagy akár több is?És akkor akkor mit fog követelni később?Egy Audit?Honnan fogja tudni h mit kell manapság csinálni pl.8000 ft-ért?
Néha már szinte rendes bérpapirt osztogatnak a szülök a gyerekeiken.Egyébként cafetériát nem kapnak csak ugy,mert szép a szemük?
Nem irigység,elmondom,csak nem értem.Megcsináltam magamnak a szerencsét,elmondhatom h jol élek,jol fut a szekér,de ez nem felvágás,csak h nem voltam igy elkényeztetve,mégis többre vittem,mint a mai kis eltunyult nyálas diszkos flash-haju semmirevalo kis agressziv k'csögök.
Már elnézést!
Heti 2000 forintot, de ebben nincs benne a suliban a büfépénz, ami naponta 200 forint. Szóval ha azt is beleszámoljuk, akkor kereken 3000-et, de eddig még sosem költöttem el semennyit, csak amit a büfére adnak, mert jelenleg spórolok :)
Moziba nem nagyon járok, inkább olvasok, és kéthavonta egyszer kérhetek egy könyvet, amit nem kell saját pénzből fizetni.:)
16/L
*utolsó vagyok*
Amit a 14-es válaszoló írt, arra csak annyit tudok mondani, hogy vannak ilyenek is, de ne essen az általánosítás hibájába. Én már 13 éves korom óta "dolgozom", azaz segítek nyáron a lovardában, minden nap reggeltől estig, meg tudom becsülni azt, amit kapok (ha kapok egyáltalán) és nem szeretnék audit sem követelni senkitől:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!