12 évesen engeditek hogy a lányotok járjon egy fiúval?
Szerintem a tiltás a legrosszabb dolog, amit ilyen (meg a legtöbb ehhez hasonló) helyzetben tehetsz. Ha megtiltod a lányodnak, hogy járjon valakivel, akkor titkolni fogja, de nem csak ezt, hanem mást is és szépen egy idő után kizár az életéből. Ezt saját tapasztalatból mondom, mert engem a szüleim elég erőteljesen próbáltak kontrollálni és az lett az eredménye, hogy egyáltalán nem bíztam meg bennük, mindent, amit csak lehetett eltitkoltam előlük, vagy hazudtam.
Hanem irreálisan nagy a korkülönbség a fiú és a lányod közt, akkor szerintem még jó is, hogy megtapasztalja azt, hogy hogyan lehet ismerkedni, beszélgetni, fiúzni. Ez (mint ahogy a 13-as válaszoló is írta) sok mindenkinek fiatal felnőttkorában is nagy problémát okozhat, és komoly lelki problémákhoz vezethet.
Szerintem a legfontosabb, hogy a lányod megbízhasson benned és meg tudja veled beszélni az élményeit és az érzéseit, problémáit, stb. és ezért a legjobb, amit tehetsz az az, ha hagyod, hogy a saját döntéseit hozza meg az elején kicsiben, aztán ahogy egyre idősebb lesz, a nagyobb dolgokban is.
Ugy-e mennyire hiányzik a hit- és erkölcstan oktatása a nagyon szépen és jól TENYÉSZTETT!!! ifjúságunknak? (és nagyon sok szüleinek is?)
Az iskola azt várja, hogy a szülő neveljen, a szülő ezt az iskolától várja, így hát szépen táplált és öltöztetett, nagyon okosnak kitanított, emberformájú fiatal "egyedet" ezután csak az utca, a banda, - legrosszabb esetben az alvilág nyeli el.... - mondhat akárki bármit: ez a jövő - meg a kábítószer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!