Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kb. mennyi zsebpénzt kérhet...

Kb. mennyi zsebpénzt kérhet (reális) egy jól tanuló 16 éves fiú?

Figyelt kérdés
Kb. 3-4000 Ft hetente?
2009. aug. 25. 12:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
jól gondolom hogy motort akarsz? :D én vagyok a második válaszoló. nekem úgy lehet motorom, ha meglesz a jogsi (decemberi vok, de decemberben logikus nem megyek jogsira, csak nyáron) és ha meglesz a pénz nagy része. Szülinapra-névnapra pénzt kérek majd. Hál istennek most lesz ballagás és bérmálás is. Szval szerintem 100e azért összejön :D Általában fényképezőt-arany ékszert szoktam kapni, szülinapra, elsőáldozásra. Névnapra könyvet-ruhát! (csak az érték miatt mondom) Követeld anyukásnál, hogy az a te pénzed! Vond felelőségre, hogy mit csinál a pénzeddel! A cigiről meg szoktasd le őket. Én leszoktattam aput. Egy év alatt így 193e forintot spórol. Mondtam neki, abból már vehetne nekem egy simsont :D
2009. aug. 25. 18:20
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
*harmadik voltam :)
2009. aug. 25. 18:20
 13/41 A kérdező kommentje:

Eltaláltad. :D

Próbálom őket leszoktatni a cigiről, több-kevesebb sikerrel.

2009. aug. 25. 21:11
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

nyilván függ attól, h milyen az anyagi helyzetetek

én pl. évekig havi 5 ezret kaptam, aztán egyszer anyáék beültek meginni vhova egy kávét, rádöbbentek h milyen drága minden, és felemelték havi 8 ezerre :D

a heti 3-4 ezer talán tényleg túlzás, kivéve ha gazdagok vagytok

2009. aug. 25. 22:32
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem is kapok zsebzsozsót. Ha kell valamire, kérek anyától, ő vagy ad, vagy nem, de nincs havi vagy heti fix. Néha csak nézek, amikor az osztálytársaim mesélik, hogy 30ezreket kapnak havonta. Szerintem ez túlzás. Olyan heti 1000-1500 reálisnak tűnik, abból félre is lehet rakni.
2009. aug. 26. 01:47
 16/41 anonim ***** válasza:

még mindig harmadik vagyok. apuval már egy év beszéltünk a motorról. anyu is beszállt a beszélgetésbe. Szerinte kaphatnék 5e forintot havonta, de apa persze hogy nem adna nekem annyit. Pedig megbeszéltük, hogy nem költöm el, félre lesz téve, aztán 2 év alatt a karácsonyi szülinapi pénzzel lesz elég. De nem. Nem ad nekem pénzt. Csak azt nem értem, akkor mi a francot tegyek félre? XD

Anyukádat már megkérdezted, hogy hova "tűnt" a pénzed? Nem lehet hogy berakta a bankba, és a költségek nagyobbak voltak mint a kamat? És folyton csak apadt a pénzed?

2009. aug. 26. 07:45
 17/41 A kérdező kommentje:

Nem "bankos számlá"-ra gondoltam, hanem egy "képzeletbeli" számlára. :D

Tehát itt nincs kamat, se más. Otthon van a pénzem (csak nem tudom, hogy hol), és egy nagyobb bevásárlás alkalmával (pl.: iskolakezdés XD) mind eltűnik.

2009. aug. 26. 09:56
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Ezt viszont beszéld meg a szüleiddel. Ha te kaptad azt a pénzt, akkor nem tűnhet el csak úgy, ez nem szép. Persze nem ismerem az anyagi helyzeteteket. Amikor én kaptam pénzt, én is raktam el, nem a szüleim, úgyhogy mindig számon tudtam tartani, hogy mennyi pénzem van. Szerintem próbáld meg te is ezt.
2009. aug. 26. 12:02
 19/41 anonim ***** válasza:

hülyeség: vedd el tőlük a sört meg a cigit. ha extrémebb akarsz lenni, idd meg és szívd el. aztán mond meg hogy követeled a pénzed :D

anyukád nyugasíbb pillanatában menj oda hozzá, ülj le mellé.

-anya, hol tartod a pénzem? lehetne nálam? és mennyi van? az meg hogy lehet? figyi anya, kaptam akkor x ezret, meg akkor annyit, stbb hogy lehet hogy csak ennyi van?

2009. aug. 26. 12:21
 20/41 A kérdező kommentje:
Utolsó: Volt már olyan, hogy fogtam a sörösdobozt és egy húzásra megittam - ahogy apukám kinyitotta magának. XD
2009. aug. 26. 12:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!