Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kb. mennyi zsebpénzt kérhet...

Kb. mennyi zsebpénzt kérhet (reális) egy jól tanuló 16 éves fiú?

Figyelt kérdés
Kb. 3-4000 Ft hetente?
2009. aug. 25. 12:34
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
én nem tudom egy húzásra. mert akkor vagy végigburítom magam, vagy apa munkatársa (szándékosan) röhögtet és nem tudok inni. Múltkor pofonköptem. De már nagyon megérdemelte. Közel 3 év kínzásért XD
2009. aug. 26. 16:58
 22/41 A kérdező kommentje:
XD
2009. aug. 26. 22:03
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem attól függ, hogy ki hogy tanul, a fiam kitűnő tanuló, a húga nem tanul annyira jól, 3-4 között áll, viszont nagyon szépen rajzol és énekel, most akkor adjak neki kevesebbet, mint a fiamnak, csak mert nem olyan jó az átlaga? Egyébként én nem hetente adok 4000-et, hanem havonta, és bőven elég a gyerekeknek (15 és 12 évesek).
2009. aug. 27. 11:14
 24/41 anonim ***** válasza:
90%
na, megkérdezted anyukádat, hova tűnik a pénzed? közöld vele, hogy ha lesz pénzed, ha nem, te szerzel magadnak egy motort! Talán ez egy kicsit megijeszti őket :D
2009. aug. 27. 11:20
 25/41 A kérdező kommentje:

Azt mondja, hogy rám költi... xS

Nyár elején volt 15e Ft-om, kellett új cipő, elmentünk nagybevásárolni, 8e Ft-os cipőt vettem, de mind a 15e elment... :O XD

Most meg iskolakezdés, most még jó hogy nincs is szinte semmim->nincs mit elkölteni XD

2009. aug. 27. 14:25
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
ez durva. szval akkor "te veszed magadnak" a cipőt, ruhát, füzeteket? Sürgősen mond meg anyukádnak, hogy ez így nem oké. Az a norm, ha a szülő veszi a gyereknek a kaját, ruhát, tanuláshoz a dolgokat és egyéd fontos dolgokat. Aztán ha vmit nem gondol fontosnak (pl hogy vegyél egy új mp3-at, de ez csak egy példa), akkor gyűjts rá pénzt. Legtöbb helyen így megy. És még xszer is mondom (:D) hogy kérd el anyukádtól a pénzed! MOnd meg neki, hogy így soha nem tanulsz meg gazdálkodni a pénzzel. Vagy csinálj anyukádnak egy msnt és majd én megdumálom vele :D
2009. aug. 27. 16:39
 27/41 anonim ***** válasza:

amennyi pénz szeretnél, annak kérd a másfélszeresét

és sávos összeget mondj, ahogy itt is - okosan - tetted

az hogy mennyit kérj, sok minden befolyásolja, mennyire vagytok eleresztve, mire kell, miket kell venned, amit a szüleid nem vesznek meg, stb

2009. aug. 27. 23:29
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

ha motorra gyűjtesz, mondd meg otthon

és akkor kérhetsz akár egy 10-est is

meg vállalj vmi diákmunkát, hogy lássák, mennyire is akarod azt a motort

2009. aug. 27. 23:34
 29/41 anonim ***** válasza:

én mindig annyit kaptam (x 100) anyahadikos voltamxD

most megyek 10-be és 1000-et kapok :D (15 vagyok)

Nekem ez kevésnek tűnik, mert ha megyek valahova (mondjuk ritkán), akkor se mindig adnak rá, vagy ha szeretnék valamit at is magam fizetem. néha félrerakok a büfépénzből (havi négyezer) és olcsóbb szendvicset veszek ;)

De a három-négyezer még nekem is soknak tűnik :P

2009. aug. 28. 09:42
 30/41 anonim ***** válasza:

Legközelebb ha kapsz pénzt nehogy odaadd nekik ;)

Tedd el te, szobádba (ne perselybe mer az feltűnő) valahova.

Nekünk az enyém ott van ahol anyukámnak a maradék, de eszébe nem jutna elvenni.

Előző voltam.

2009. aug. 28. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!