Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kb. mennyi zsebpénzt kérhet...

Kb. mennyi zsebpénzt kérhet (reális) egy jól tanuló 16 éves fiú?

Figyelt kérdés
Kb. 3-4000 Ft hetente?
2009. aug. 25. 12:34
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Én havi 30 ezret kaptam zsebpénznek 19-20 éves egyetemista koromban. Na de ott fizetni is kellett az utazást, a kollégiumot, könyveket, stb. Nem is volt elég, ösztöndíjat is kaptam. Így volt havi 40 ezrem kb, a telefonomat hol tudtam tölteni, hol nem. Egy 16 évesnek, aki nem utazik, otthonról megkap mindent, bőven elég a havi 10-12, ahogy írtad, heti 3-4.
2009. aug. 25. 12:41
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon függ a szüleid anyagi helyzetétől. Ha nem telik annyira, akkor pl nem fognak szendvicspénzt adni, hanem vigyél otthonról, max egy-két mozi vagy ilyesmi fog beleférni. Ha jobban keresnek, akkor meg meg kell velük alkudni, mire is költenéd, mire van szükséged, és asszerint beszéljétek meg.
2009. aug. 25. 12:52
 3/41 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom mennyit keresel!

minimálbérből egy ezrest hetente.

kicsit többől 2-3,

200 e forint fölöttiből 4-5 ezret.

nekem ez így tűnik jónak. de beszéld meg a fiaddal, mennyi kellene neki.

én 14 vagyok, lány, kitűnő tanuló, orvosira akarok menni. nem kapok zsebpénzt (elvileg 1e forintot kapok havonta, de vmi miatt sose adja oda apám :S), és nincs félretéve egyetemre. :S esetleg vmi ötleted van, hogy hogyan mondhatnám meg neki? szülő vagy, azért valamennyire csak tudod :)

2009. aug. 25. 13:01
 4/41 A kérdező kommentje:
Valójában én vagyok a 16 éves fiú, és érdekelne mennyi pénzt kérhetnék.
2009. aug. 25. 13:31
 5/41 A kérdező kommentje:

Ha most a szünetben napi 2 doboz cigire + 3-4 üveg sörre naponta van pénz, akkor szerintem nekem is jár annyi. Mármint pénz. :D

Egyébként tanév végén nekem volt az osztályban az egyik legjobb átlagom.

2009. aug. 25. 13:42
 6/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. aug. 25. 14:19
 7/41 anonim ***** válasza:
75%

Na ne haragudj,heti 3-4000Ft.

Èn biztos nem adnék annyi.Akár kitünö vagy akár nem.

Ha a szüleid jólkeresnek akkor sem adnék heti 1000Ft nál többet.

Ennitudsz magaddal vinni,inni is.Ha valami kell úgy is a szüleid veszik meg.ha bulizni mész úgy is ök fizetik.Ha aprósa´g kell,havi 4000Ft ból meglehet venni.

2009. aug. 25. 14:29
 8/41 A kérdező kommentje:

Bulizni nem igazán járok, és konkrét dologra gyűjtenék pénzt, amit a szüleim valamiért nem akarnak megvenni nekem. (Már két éve csúszik a kívánt dolog.)

(Semmi erotikus/morbid dologra ne tessék itt gondolni! :D)

2009. aug. 25. 14:54
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de én sosem kaptam zsebpénzt és eszembe sem jutott, hogy kérjek. Ha pénzre volt szükségem, akkor kértem, és adtak, ha tudtak. Ha gyűjteni akartam valamire, akkor pénzt kaptam ünnepekre, a többit kipótolták. Nyáron meg elmentem dolgozni. Nálatok ez nem működne?
2009. aug. 25. 15:13
 10/41 A kérdező kommentje:

Ünnepekre ami pénzt kapok anyum mindig elteszi, és én hiába akarom gyűjteni, valahogy mindig lenullázódik a "számlám". Nem is tudom, hogy hogyan, ha nem is veszek magamnak szinte semmit.

Tulajdonképpen még nem vagyok 16, csak 2-3 hét múlva leszek annyi, ezért nem tudtam nyáron diákmunkát vállalni (mert azt ugye 16 éves kortól lehet).

A 3 dologból (ünnepi pénz, diákmunka, szülők kipótolják) csak a kipótolás igaz, bár az sem teljesen.

2009. aug. 25. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!