Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi van a Szüleimmel? Lehet...

Mi van a Szüleimmel? Lehet valami nevelési problémájuk van vagy mi?

Figyelt kérdés

anya és apa olyan alapvető dolgokat nem enged meg ami más gyereknek alapból megengednek (legalábbis itt Rákoscsabán)

Pl.: meghatárrozzás hogy egy nap mennyi játszhatok az XBOX 360-amon

nem engedik az akció játékokat mert félnek hogy olyan gyilkos leszek aki a játékoktól beőrül és egy fél várost kinyír (ténlyeg hajmeresztőnek hangzik de így van)

a zsebpénzemet nem költhetem arra amire szeretném

nem mehetek el a háztól csak 3 utcára

nem mehetek egyedül iskolába és az osztálytársaim kiröhögnek hogy még mindig anya hoz visz

olyan ruhát kell felvegyek ami nekik tetszik

olyan hajam lehet ami nekik tetszik

SEGÍTSETEK MERT MÁR NEM BÍROM SOKÁIG IDEGEKKEL !!!!!!!!!!!

13/F

2009. aug. 18. 18:39
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
betörte az orromat
2009. aug. 25. 14:29
 52/60 anonim ***** válasza:
Bocsi,akár akart lenni..
2009. aug. 25. 14:29
 53/60 anonim válasza:
20%
szia énis igy voltam ez 11 évesen kezdődőt 13vok beuntam ezelöt héten hogy ijenek faterom vet egy vmijen szar macis játékot itthol odata ugye titok a karatézok fateromat jol fel pofoztam anyámat meg leüvöltötem és egy hétig hozájuk se szoltam azota meg halgatnak meg oda figyelnek rám meg most már ármikor bármit csinálhatok de betartom a régi szabályokat csakvan amikor kicsit tovább netezek csak a vereke dést nem engedik mert kitom használni a tejes erőm
2009. aug. 25. 14:38
 54/60 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom kaptál sok hideget meleget ebben a pár napban!

El tudom képzelni, mit élsz át, remélem sikerül megoldást találni a problémáidra!

Gyerekként nekem is sok gondom volt az édesanyámmal, ő is azt gondolta a szigorúsággal, majd megóv a problémáktól! Én ezáltal elég más gondolkodásra tettem szert és most, hogy pár hónap múlva anyává válok biztos nem követem ezt!

Sajnos nem valószínű, hogy tudok érdemleges tanácsot adni, mert a szüleid nem veszik észre "a fától az erdőt"!

Sajnos nagy az esélye annak, hogy többet ártanak, mint használnak! Például valószínű, hogy a "csúnyabeszéd" is azért ilyen gyakori nálad, mert dühös vagy (amit nem is csodálok) és így próbálod levezetni a feszkót (még mindig jobb mintha valami olyan szerhez nyúlnál ami függőséget okoz!) A számítógép igazi rabbá tudja tenni az embert! Sok mindenben pozitív és sok mindenben negatív is, és szerintem nem órában kell meghatározni a "sokaságát", mert attól is függ, hogy mit játszol és tanulsz! Önmagában a verekedős játékok nem feltétlenül rosszak, persze kevés közük van a valósághoz! Sokan írták neked a sportot, ami tényleg nem rossz dolog (főleg ha van egy kis túlsúlyod)én például a helyedben kipróbálnék valami harcművészetet, mert ha ennyire szereted az ilyesfajta öldökölős játékokat, akkor legyen is fogalmad róla, mert ezeket nagyon is ésszel kell csinálni/játszani+ még a testednek is jót teszel vele.

Tudom, hogy abban szeretnél inkább tanácsot, miképp változtathatnád meg a szüleid gondolkodását/ nevelési móját, és nekem nem is az a szándékom hogy kioktassalak, de először neked kell változtatnod, és utána talán rajtuk is tudsz. Ha a netezésre és xboxozásra térünk át, nézzük meg egy kicsit rosszabb oldalról a dolgot: - ha annyira "rosszak akarnának lenni" nem is vették volna meg ezeket a szerkentyűket, tehát valahol ők is igyekeztek a kedvedre tenni! (ha mástól kaptad, akkor persze más a felállás)

-Most vizsgáljuk meg a többi dolgot (zsebpénz, ruha, fodrász, kaja...)

Most egy kicsit gonosz leszek, de én annak idején mindig pont az ellenkezőjét tettem, mint amit megengedtek! Persze én most nem buzdítalak erre, de néhány ötletem lenne!

1. ha odaadják a zsebpénzt köszönd meg szépen, de ne fogadd el, mondd, hogy ha úgyse költheted arra amire szeretnéd, akkor minek:-) (persze mindezt nagyon szép hangon ne feleselj, hanem igyekezz felnőttes lenni)

2. gondolom azért finom kajákat csinálnak a szüleid, tudom, nem jó érzés hogy te nem eheted meg a kólát, ...stb., de mindez csak azért van így, mert nem csinálsz belőle egy jó kis játékot!

Kellékeid megvannak ( net- számítógép) keress olyan recepteket, amelyeket anyukád is szívesen megcsinálna és neked is ízlenek. Ezenkívűl néha pár percre utánaolvashatsz a szüleid által tiltott ételek italoknak, csinálj belőle egy olvasónaplót, és mutasd meg hogy tisztában vagy a negatív hatásaival! Tudom bizonyos játékok jobban lekötnének, de napi öt percet szánhatsz erre is! (egyébként én is szeretem némelyik játékot, pl a Medal of Honor-ral én is játszottam pár éve!)

3. "Suliba menetel anyuval" és a többi nehéz dió, azt kell elérned, hogy észrevegyék nem vagy már pólyás! De ehhez a feleselést, vitázást, "gyerekes viselkedést" mellőznöd kell bármennyire nehéz is és ha pár hónapig nehézis lesz, de sikerülhet némi enyhítést elérned!

Ami még nagyon fontos, azt soha ne mondd, hogy bezzeg a .. ezt csi meg úgy, és te miért nem, hanem ha valamit nem engednek, akkor mindig hajts fejet és járj utána annak a bizonyos dolognak, milyen veszélyes lehet, keress kutakodj és add elő a szüleidnek! Légy kreatív és találd meg a gyengéjüket, hosszadalmas munka lesz de megéri!

A tesódról pedig annyit, hogy ha pukkancsoskodik nézd egyszerűen levegőnek!

Ha kérdésed van bátran írj

2009. aug. 26. 16:45
 55/60 anonim ***** válasza:

Szia!

13 éves lány vagyok, a harmadik (legkisebb) a családban. A szüleim normálisak, mondjuk bulizni nem igazán engednek, nem is akarok menni. Van egy számítógépem, és ez igazán sok amit adnak. Nem kényeztetnek el, mert itt is ott is van mikor szemtelen vagyok és csattan 1-2 pofon. De ezt megértem. Sokáig volt az, hogy csak olyan ruhát kaptam ami anyukámnak tetszett (még jó, hogy jó a stílusa xD)de aztán láttam egy pólót. Nagyon megtetszett, az egyik kedvencem. Azt mondta nem kapom meg. Végülis a sarkamra álltam, megmondtam neki, hogy ÉN fogom hordani éss nem Ő.... Megvette. Ha anyukád iskolába akar vinni, mondd meg neki (már nyolcadikba mész igaz? Én oda megyek), hogy a többi gyerek mind egyedül jár, halál ciki, hogy ő hoz-visz, a hajadat megmondja, hogy milyen legyen, és ő öltöztet, már meg is vertek miatta. Írassanak be küzdősportra. Akkor megvédheted magad az osztályban, és az utcán, valamint a játékokkal is játszhatsz. Nem vagy már kisbaba. A hajad a te fejeden van, ha rossz lesz úgyis te szívsz miatta.

Szia!

2009. aug. 26. 20:32
 56/60 anonim ***** válasza:

A szülők ilyenek, mármint szerintem ez csak a mi generációnkra vonatkozik, mert ugye mindig jönnek azzal, hogy az ő idejükben ha így szóltam vissza stb Meg az ünneplő-.- Most volt gólyabál, ami azt jelenti, hogy a most jövő gólyákat mi szívatjuk egy estén... És anya azt akarta, hogy ünneplőbe menjek, mondom nem kell, mert mondták. Előveszi a füzetet amit szülőire szokott vinni, és úgy tesz, mint ha az lenne bele hogy:

A gólyanapokra nem, de a gólyabálra ünneplőbe kell menni.

Mondom: Na mutasd, erre azt mondja nem mutatja, mondom hívd fel o-főmet. Végül kiderült h nem kell ünneplőbe menni, de én tudtam, mert tavaly mi voltunk a gólyák. De anya meg apa okoskodik, mert az ő idejükbe ünneplőbe kellett menni az ilyen rendezvényekre. És ilyenkor is képesek leordítani a fejem, és amikor kiderül, hogy nekem volt igazam, akkor vagy kussoljak vagy rakjam rendbe a szobám, vagy porszívozzak vagy stb stb... Szal ilyenek ők, ha lesz gyerekem, biztos nnem így fogom nevlni. Anyáéknak is mindig mondom, amikor ilyen-olyan ruhát akar adni rám: Anya...2009 van...

2009. szept. 27. 19:27
 57/60 anonim ***** válasza:
Na és én még zsebpénzt se kapok!
2009. szept. 29. 18:31
 58/60 anonim ***** válasza:

Ilyen szülök... BOLONDOK-.-"-.-"

3 Pszichologushoz jár... ááá fél órát sirtam.

Meg a 13 éves kis csaj hogy osztja már az észt..

Ez Kamu....

2009. okt. 2. 02:57
 59/60 anonim válasza:
Nyúld le a zsebpénzed és menj el fodrászhoz mikor jössz haza a suliból:) A többi dologban sajnos egyet kell értenem a szüleiddel, bár a pszichológus az ő gyengeségük jele. Szerintem csak értelmes embert szeretnének nevelni belőled. Még 1-2 év és rájönek, hogy túlzásba visznek pár dolgot, de nem ártanak neked!!! Próbálj meg egyszer olvasni, pl képregényeket akár. Vagy értelmes hobbit találni, ami gépek nélkül is élményt nyújt. A kólára meg a csipszre tényleg nincs szükséged, de ha kompromisszumra jutsz velük a többi dologban, ez is elérhetővé válik. Próbálj abból kiindulni, hogy nem azért piszkálnak, mert ártani akarnak neked.
2009. dec. 3. 13:13
 60/60 anonim ***** válasza:
Az ilyen gyerekekből vagy nagyon rossz szülők lesznek,vagy befordult öngyilkosok,vagy pszichopata sorozatgyilkosok.Gondolom anyádékkal is kb így bánhattak gyerekkorukban... 19/F
2010. jan. 28. 16:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!