Mi van a Szüleimmel? Lehet valami nevelési problémájuk van vagy mi?
anya és apa olyan alapvető dolgokat nem enged meg ami más gyereknek alapból megengednek (legalábbis itt Rákoscsabán)
Pl.: meghatárrozzás hogy egy nap mennyi játszhatok az XBOX 360-amon
nem engedik az akció játékokat mert félnek hogy olyan gyilkos leszek aki a játékoktól beőrül és egy fél várost kinyír (ténlyeg hajmeresztőnek hangzik de így van)
a zsebpénzemet nem költhetem arra amire szeretném
nem mehetek el a háztól csak 3 utcára
nem mehetek egyedül iskolába és az osztálytársaim kiröhögnek hogy még mindig anya hoz visz
olyan ruhát kell felvegyek ami nekik tetszik
olyan hajam lehet ami nekik tetszik
SEGÍTSETEK MERT MÁR NEM BÍROM SOKÁIG IDEGEKKEL !!!!!!!!!!!
13/F
a tanulmányi eredményem átlaga 4es
amikor látom hogy kéne segíteni akkor segítek de amikor pl.: fent vagyok a szobámba akkor mikor lejövök panaszkodnak hogy lusta disznó vagyok és nem csinálok semmit pedig ez nem így van csak a rosszat látják meg
Én ebben nem találok semmi szörnyűségeset. A játékos dologban főleg egyetértek, rengeteg olyan ismerősöm van, akik az egész szabadidejüket ezzel "töltik ki". Nyilván azt szeretnék, ha valami kreatívabb dologgal foglalkoznál, ami némiképp fejleszt is. Az öldöklős játékoknak pedig bizonyítottan van olyan hatása, hogy érzéketlenebbé teszi az embereket a szenvedés, halál, gyilkosság fogalmára, látványára, ami cseppet sem tekinthető pozitív dolognak. Így van ez a felnőttekkel is, a gyerekekre méginkább ilyen hatással van/lehet.
Ami a zsebpénzt illeti, lehet, hogy csak szeretnék, ha be tudnád osztani, és nem hülyeségekre költenéd. Ha meggyőzően tudod előadni, hogy te élsz-halsz egy sötétzöld téli írhaszemüvegért, ha nem túl drága és elég állhatatos vagy, előbb utóbb úgyis beadják a derekukat, bár az is lehet, hogy annyi idő alatt te magad is rájössz, hogy ez nem feltétlenül szükséges a boldogságodhoz. Ha szeretnél javulást elérni, minden olyasmit, amit nem értesz, kérdezz meg Tőlük, kérd, hogy győzzenek meg arról, hogy ez így jobb, mint ahogy Te szeretnéd, mondd el, hogy ez neked milyen rossz érzés.
Az látszik, hogy a szüleid törődnek Veled, nagyon sokan boldogok lennének, ha csak ilyen típusú problémájuk lenne. Az öltözködés és a hajviselet kérdését úgy tudom megérteni, ha valami extrémet szeretnél, egyik szülő sem nézi jó szemmel, ha a gyereke bohócot, vagy divatmajmot csinál magából 13 évesen, nem kevés pénzért. Ha ezt akarják elkerülni a szigorú bánásmódjukkal, akkor ebben is igazat tudok nekik adni. Szóval, nem mindegy, mit miért gondolnak úgy, próbáld megérteni az ő szempontjaikat is, ha hajlandóak ezeket elmondani neked. Szerintem szerencsés vagy, hogy nem egy lakáskulccsal a nyakadban kóborolsz az utcán úgy, hogy fogalmuk sincs, egész nap mit csinálsz. Próbáld meg értékelni az erőfeszítéseiket és csak utána kezdd el őket puhítani!
hagy lássák legalább meglátják hogy milyenek és szembesülnek a véleményeitekkel
amúgy kiszoktam törölni az előzményekből
jólvan azért én se arra megyek hogy szakadt ruhákba legyek és odabasznának elém egy lakáskulcsot hogy mennyél
de ez azért már túlzás
Ezek szerint 2,5 órát engedélyeznek? Ne viccelj, ez szerinted kevés? Hát, szerintem egyáltalán nem túl szigorúak ebben a kérdésben.
Az, hogy számítógépes szakember legyél, az jó ötlet, de, ha ennyi játékot kevesellsz, akkor soha nem fogod megállni, hogy ha már gép előtt ülsz, akkor ne játssz, hanem tanulj... netalán dolgozz. Kevés olyan programozót ismerek pl. aki úgy tanulta a szakmát, hogy ennyit játszott volna a gépen. Leginkább saját programokat írtak, autodidakta módon fejlesztették a tudásukat, nekik ez volt a szórakozásuk is, nem az öldöklés virtuálisan.
a számítógépen egy percet nem játszok ennyi időt kapok mindkettőre az xbox 360 ra és a gépre is
ha valamelyik elromlik annak csak örülnek
ja és még 1 dolgot nem említettem
nem engedik hogy csipszet egyek vagy kólát igyak meg mindenféle más üdítőt
csak vizet meg telyet
oké van egy kis súlyfeleslegem de mióta élek nem engedik a csipszet
van nekem testvérem aki BMXezik és 3 évvel fiatalabb de neki nincs meghatározva ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!