Mi van a Szüleimmel? Lehet valami nevelési problémájuk van vagy mi?
anya és apa olyan alapvető dolgokat nem enged meg ami más gyereknek alapból megengednek (legalábbis itt Rákoscsabán)
Pl.: meghatárrozzás hogy egy nap mennyi játszhatok az XBOX 360-amon
nem engedik az akció játékokat mert félnek hogy olyan gyilkos leszek aki a játékoktól beőrül és egy fél várost kinyír (ténlyeg hajmeresztőnek hangzik de így van)
a zsebpénzemet nem költhetem arra amire szeretném
nem mehetek el a háztól csak 3 utcára
nem mehetek egyedül iskolába és az osztálytársaim kiröhögnek hogy még mindig anya hoz visz
olyan ruhát kell felvegyek ami nekik tetszik
olyan hajam lehet ami nekik tetszik
SEGÍTSETEK MERT MÁR NEM BÍROM SOKÁIG IDEGEKKEL !!!!!!!!!!!
13/F
Szigor?!?!?!?!?
ez már rég túlmegy a szigorúságon
más gyereknek megengedik hogy 3 utcával messzebb mennyen az otthonától megengedik hogy csipszet egyen
és akció játékkal játszon
és mégis ugyanolyan ember lessz belőle
csak neki nem ilyen hanem kicsit jobban éli meg a gyerekkorát
én mire nagyobb leszek 16-17 nem akarok ilyen túzott agyú stréber hülyegyerek lenni aki csak arra jó hogy az iskolába megverjék mert ronda a pofája
és ezért a szüleim nagyon is tesznek
amúgy meg minden gyerek így beszél sőt!! még rondábban
Mond el az érzéseidet nekik. Mond el hogy mennyire megalázottnak érezted magad egyes helyzetekben (micimackós játék átadás haverok előtt stb...). Mond el azt is nyugodtan hogy a többiek piszkálnak, és vernek, és megaláznak amiatt amilyenné a szüleid tettek, és amiket még most tesznek veled. Mond el az igazat az öcséddel kapcsolatban is.
A szüleiddel még mindig nem olvastattad el. Szeretném ha ők írnának vissza.
(A tegnapi 19:39es voltam)
Szia ! A stílusod és helyesírásod alapján úgy gondolom, hogy lehet valami igazság a szüleid hozzáállásában. A panaszaidat kizárólag a Te szemszögedből látjuk, lehet, hogy egy kicsit túlzol, ferdítesz, én fiam is mindíg azt teszi felháborodásában, de ez természetes. Így, ahogy írod, valóban felháborító a szigorúság, de nem látjuk milyen a hajad, hogyan öltözködsz, ha a szüleid nem szólnak bele, hány órát lennél képes a gép előtt tölteni, ha Rád hagyják, miket vásárolnál a pénzedet, ha nem szabályoznák ? 12 éves fiam van. Tudom, hogy miket szeretne és látom, hogy 24 órán eresztül képes lenne a gép előtt ülni. A korlátozások mögött lehetnek egyéb problémák is. Miért hoz-visz anyukád suliba? Esetleg voltak problémák, nem mentél suliba, vagy nem jöttél onnan haza? Nem bízik Benned? A pszichológusok nem foglalkoznak piszlicsáré dolgokkal, túlzott szülői aggodalmakkal, biztosan van alapja annak, hogy odavisznek Téged a szüleid.
13 évesen szinte mindenki lázad, okosabb a szülinél és mindenkinél. Ez életkori sajátosság. De azért lehet saját magadnak őszintének lenni. Picit elgondolkodni. Benned nincs hiba, hogy ennyire szigorúak a szüleid?M
engem is szigorúan fogtak. még 15 évesen is kísérgettek, oké hogy lány vagyok, de gyűlöltem és megalázó volt. Továbbá nem hagyták hogy olyan zenét hallgassak, olyan filmet nézzek, ami érdekel, és sosem voltak kíváncsiak az én véleményemre semmilyen tekintetben. Fel kell lázadni. Igaz hogy fájdalmas, az apám időnként hozzámb*szott egy-egy széket meg megvert, de legalább nem vesztettem el teljesen önmagam... Aztán majd ha felnősz, úgyis azt csinálsz, amit akarsz.
Más: az öcsém is sokat ügyködik a gépen, és tök ügyes. Ő is gammákból merítette az inspirációt, bár nem olyanokból, amilyeneket te írtál, azok igen gázok.Inkább toljál Max Paynet, GTA-t ilyesmiket.
tom hogy gázok mert a szüleim nem haggyák hogy olyan gyerekkort éljek amilyet szeretnék hidd el énis szeretnék Max Payne ezni meg GTA-zni meg Call of DUty 4 ezni
és még k*rvasok játék amit nem engednek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!