Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek hogy ne gyűlöljem...

Mit tegyek hogy ne gyűlöljem önmagam? 16/L

Figyelt kérdés

Igyekszem elkerülni hogy a tükörbe nézzek mert amikor meglátom magam szó szerint elkap a sírógörcs, annyira undorító vagyok. Egyetlen dolog nincs magamon amit ne utálnék. Egy ideig éheztettem magam, aztán pedig inkább kihánytam a kaját amit megettem, sokszor fizikailag bántom magam (addig mélyesztem a körmeimet a bőrömbe amíg nem vérzik vagy addig ütöm magam amíg be nem lilul).

És ez csak a külsőm.

A belsőm ha lehet még rondább. Lusta vagyok, tehetségtelen, hülye, ügyetlen, kétbalkezes, szerencsétlen, bunkó, buta és még sorolhatnám.

Már a legjobb barátnőm is kikészül tőlem, és félek hogy elveszítem ha nem változok meg. Belefáradt már az önutálatomba. (Vicces, hogy én egészen addig amíg meg nem ismertem őt, azt hittem, ez normális, hogy így érzek magam iránt.)

Mit tehetnék? Már voltam pszichológusnál és nem segített...

2012. nov. 28. 11:40
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
Ezen szerintem sokan át esünk...nekem is voltak problémáim én is hánytattam magam 13-14éves koromban meg nem ettem tükörbe se mertem nézni minden bajom volt...Én igazából akkor tértem észhez mikor fel kerültem közép iskolába ott ugye meg ismertem azt hogy sminkeljem magam és hiába mondják le az olyanokat akik sminkelik magukat hogy nem természetesek stb...hát sokan pont úgy ahogy én is így érzik jól magukat és így látják magukat szépnek ennyi!!Ha meg van rajtad egy kis felesleg avval se törődjél én már bele nyugodtam ilyen vagyok kész így kell magam el fogadni sok fiúnak az tetszik ha van egy kis felesleg a csajon, nem minden esetben a vékony lányok....!!!!Sose voltam vékony mégis mindig volt pasim!:) Legyen egy kis önbizalmad..nem jó ha látják rajtad hogy nincs benned önbizalom meg útálod magad ha te csúnyának látod magad más is annak fog látni hidd el tapasztalat!!!!! FOGADD EL MAGAD ÉS KÉSZ!És ne depiskedjél hogy csikargatod magad ilyenek,annak semmi értelme csak fájdalmat okozol magadnak... !!!!! Ha meg mások le mondanak azt is le kell szarni senki sem tökéletes elég baj az nekik hogy gonoszok meg rosszindulatúak..hmmm! :) Na Puszkó baby :)
2012. nov. 28. 16:38
 12/23 anonim válasza:
0%
Én Hívő vagyok és erről a vagdosásos dologról még annyit szerettem volna írni hogy ez nem jó dolog nem Istentől származó ami rossz és amitől félsz te azt írtad vagdostad magad és nagyon félsz...téged a gonosz kényszerít erre állj neki ellen ne add át neki magad,Jézus nevében távoztasd el... És egyébként el mondanám hogy a Sátán bele lát a gondolatainkba és látja a félelmeinket problémáinkat és úgy alakítsa a dolgokat hogy nekünk rossz legyen!!!Drágám csak a jóra gondolj ne mindig az legyen az eszedben hogy óóó undorító vagyok!!!Igenis szép vagy nincs csúnya ember csak olyan aki annak látja magát!!!!És te lehet hogy annak tartod magad de másnak meg szép vagy!!!!Én nagyon sok fiút elcsesztem magamtól mert csúnyának tartottam magam és mikor oda jöttek a szöveggel hogy járjunk ismerkedjünk stb meg se mertem szólalni meg lehajtottam a fejem azt hittem bántani akarnak meg gúnyolnak hol ott tényleg komoly szándékaik voltak...Ezért mondom lehet te nem tetszel magadnak de lehet mikor el mész egy srác előtt azt gondolja na ez a csaj nekem kell :)))
2012. nov. 28. 16:47
 13/23 Golan Trevize ***** válasza:
Van egy nagyon biztató dolog benned: bár közel nem tökéletes, de ezerszer jobb a helyesírásod nem csak a korosztályodénál, de az átlag magyarnál is.
2012. nov. 28. 16:48
 14/23 anonim ***** válasza:

Egyet mondok neked: amíg te nem szereted önmagad, nem vagy magaddal kibékülve, addig ne várd el a környezetedtől sem, hogy szeressen Téged!

Brutálisan hangzik leírva, így nyersen, de így van. Egyébként ajánlom neked Rhonda Byrne - A Titok c. könyvét (film is készült belőle, de a könyv jobban átadja a Titkot.)

2012. nov. 28. 18:49
 15/23 anonim ***** válasza:

Kedves kislány! Lehet, hogy ez most nagyon nem fog tetszeni, amit írok, de igaz, tapasztalatból beszélek.

Tudod, én is voltam ilyen, szóval teljesen ismerem a szitut. De amit csinálsz, csak arra van, hogy sajnáltasd magad. Leginkább saját magadnak. Azt szeretnéd, hogy még mindig megsimogassák a fejecskédet, hogy jaj szegénykém, majd valaki megvigasztal... ez nem járható út. Nem jó dolog az önbecsapás. Te pedig már elég mélyre süllyedtél, ideje lenne felállni, ahogy a 2. hozzászóló is írta, hogy neki is sikerült. Nőj fel végre, és kezdd el az életedet alakítani. 16 éves vagy.

Vagy gyenge vagy ahhoz, hogy felvállald a konfliktusaidat az életben, inkább vagdosod magad, így csikarva ki másoktól a figyelmet? Nem szép dolog, ugye tudod? Ha nem is látszik, de sokan szeretnek téged is, pl anyukád, apukád, ha van, akkor a testvéreid, barátnők... mit gondolsz, ők hogy érzik magukat ilyenkor, amikor te vagdosod magad? Szégyellheted magad, hogy saját hülyeséged miatt képes vagy másoknak ekkora fájdalmat okozni, azoknak, akiknek te fontos vagy, és akik számodra is fontosak.

Leírtak a taktikákból előttem mindent, nem fogom sokáig ragozni. Határozd el magad, az egész csak akaraterő kérdése, az, hogy igenis meg tudsz állni a saját lábadon, igenis, le tudod rendezni a konfliktusokat, és igenis, megmutatod a világnak, hogy érsz te is valamit, pl. szépen rajzolsz, esetleg jó a nyelvérzéked, ezért megtanulsz 2-3 idegen nyelvet, vagy bármi más. Te is nagyon jól tudod ott belül magadban, hogy semmi sem veszett ügy, és csak saját magaddal hitetted el a sok hazugságot, holott valójában szó sincs ezekről.

Szedd össze magad. Neked nincs szükséged gyógyszerekre, attól csak rosszabb lesz minden, még függő is leszel tőlük.

Sok sikert kívánok: 23N, volt drog- és gyógyszerfüggő depressziós

2012. nov. 30. 15:29
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Csókoltatom a kedves szüleidet, hogy egy ilyen nyomorékot tudtak "alkotni".

Amúgy meg szedd össze magad, mert szánalmas ez az önsajnálat. Két qva nagy pofon sztem jót tenne :D.

2012. nov. 30. 15:37
 17/23 A kérdező kommentje:

Kedves #15-ös!

Lehet, hogy te azt hiszed hogy te is voltál ilyen helyzetben, de ez még közel se jelenti azt hogy így van mint ahogy írtad. Ugyanis ha mindez a figyelemért lenne, szerinted miért rettegek attól hogy bárki is megtudja? A barátnőm az egyetlen aki tudja, de neki is csak azért mertem elmondani mert 1) benne megbízok 2) tudtam róla hogy ő nem fog elítélni és 3) ő mindent tud rólam, előtte úgyse tudtam volna titkolni.

Szóval neki elmondtam, de nem akarom hogy más megtudja. Nem vágyom arra, hogy megsimogassák a fejem és nem csapom be önmagam. A konfliktusokat is felvállalom, mert nem félek tőlük.

Lehet, hogy te ezért csináltad azt amit most én, de ez nem jelenti azt hogy másnak nem lehet más oka.

Nem akarok figyelmet. Én csak nyugalmat akarok, amit a vagdosás által meg is kapok egy kis ideig.

Szóval nincs igazad.

(És mellesleg nem vagyok kislány és három nyelven tanulok plusz ugye a magyar.)

2012. nov. 30. 18:40
 18/23 anonim ***** válasza:
53%
NE így állj hozzá, vagy állj hozzá így és egyre rosszabb lesz. Ne legyél már gyenge p*cs... Vegyél erőt magadon azt viszonlátásra!
2012. nov. 30. 20:10
 19/23 anonim ***** válasza:
53%
Oszt akkor mi van, hogy te három nyelvet tanulsz? Hogy ilyen alpárian fejezzem ki magam. Belgiumban ez alap, minden fiatal számára (francia, német és a flamand) ... Ezzel tök felesleges vagdoskodni, mivel most itt nem ez az alapvető kérdés. Szedd már össze magad, 16 éves vagy. Ha nem hagyod, akkor nem fog a pszichológus se segíteni.
2012. nov. 30. 20:19
 20/23 anonim ***** válasza:

Én is pontosan ezt érzem. Csak én szoktam normálisan enni (mert sovány vagyok). Amiket leírtál, én is csinálom, kivéve a vagdosást! Ha tükörbe nézek, engem is lefog a hányinger. És amit a 15-ös írt, én is megcáfolom. Ugyanolyan indokkal, mint a kérdező.

14/l

2012. nov. 30. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!