Mit tegyek hogy ne gyűlöljem önmagam? 16/L
Igyekszem elkerülni hogy a tükörbe nézzek mert amikor meglátom magam szó szerint elkap a sírógörcs, annyira undorító vagyok. Egyetlen dolog nincs magamon amit ne utálnék. Egy ideig éheztettem magam, aztán pedig inkább kihánytam a kaját amit megettem, sokszor fizikailag bántom magam (addig mélyesztem a körmeimet a bőrömbe amíg nem vérzik vagy addig ütöm magam amíg be nem lilul).
És ez csak a külsőm.
A belsőm ha lehet még rondább. Lusta vagyok, tehetségtelen, hülye, ügyetlen, kétbalkezes, szerencsétlen, bunkó, buta és még sorolhatnám.
Már a legjobb barátnőm is kikészül tőlem, és félek hogy elveszítem ha nem változok meg. Belefáradt már az önutálatomba. (Vicces, hogy én egészen addig amíg meg nem ismertem őt, azt hittem, ez normális, hogy így érzek magam iránt.)
Mit tehetnék? Már voltam pszichológusnál és nem segített...
Egyet mondok neked: amíg te nem szereted önmagad, nem vagy magaddal kibékülve, addig ne várd el a környezetedtől sem, hogy szeressen Téged!
Brutálisan hangzik leírva, így nyersen, de így van. Egyébként ajánlom neked Rhonda Byrne - A Titok c. könyvét (film is készült belőle, de a könyv jobban átadja a Titkot.)
Kedves kislány! Lehet, hogy ez most nagyon nem fog tetszeni, amit írok, de igaz, tapasztalatból beszélek.
Tudod, én is voltam ilyen, szóval teljesen ismerem a szitut. De amit csinálsz, csak arra van, hogy sajnáltasd magad. Leginkább saját magadnak. Azt szeretnéd, hogy még mindig megsimogassák a fejecskédet, hogy jaj szegénykém, majd valaki megvigasztal... ez nem járható út. Nem jó dolog az önbecsapás. Te pedig már elég mélyre süllyedtél, ideje lenne felállni, ahogy a 2. hozzászóló is írta, hogy neki is sikerült. Nőj fel végre, és kezdd el az életedet alakítani. 16 éves vagy.
Vagy gyenge vagy ahhoz, hogy felvállald a konfliktusaidat az életben, inkább vagdosod magad, így csikarva ki másoktól a figyelmet? Nem szép dolog, ugye tudod? Ha nem is látszik, de sokan szeretnek téged is, pl anyukád, apukád, ha van, akkor a testvéreid, barátnők... mit gondolsz, ők hogy érzik magukat ilyenkor, amikor te vagdosod magad? Szégyellheted magad, hogy saját hülyeséged miatt képes vagy másoknak ekkora fájdalmat okozni, azoknak, akiknek te fontos vagy, és akik számodra is fontosak.
Leírtak a taktikákból előttem mindent, nem fogom sokáig ragozni. Határozd el magad, az egész csak akaraterő kérdése, az, hogy igenis meg tudsz állni a saját lábadon, igenis, le tudod rendezni a konfliktusokat, és igenis, megmutatod a világnak, hogy érsz te is valamit, pl. szépen rajzolsz, esetleg jó a nyelvérzéked, ezért megtanulsz 2-3 idegen nyelvet, vagy bármi más. Te is nagyon jól tudod ott belül magadban, hogy semmi sem veszett ügy, és csak saját magaddal hitetted el a sok hazugságot, holott valójában szó sincs ezekről.
Szedd össze magad. Neked nincs szükséged gyógyszerekre, attól csak rosszabb lesz minden, még függő is leszel tőlük.
Sok sikert kívánok: 23N, volt drog- és gyógyszerfüggő depressziós
Csókoltatom a kedves szüleidet, hogy egy ilyen nyomorékot tudtak "alkotni".
Amúgy meg szedd össze magad, mert szánalmas ez az önsajnálat. Két qva nagy pofon sztem jót tenne :D.
Kedves #15-ös!
Lehet, hogy te azt hiszed hogy te is voltál ilyen helyzetben, de ez még közel se jelenti azt hogy így van mint ahogy írtad. Ugyanis ha mindez a figyelemért lenne, szerinted miért rettegek attól hogy bárki is megtudja? A barátnőm az egyetlen aki tudja, de neki is csak azért mertem elmondani mert 1) benne megbízok 2) tudtam róla hogy ő nem fog elítélni és 3) ő mindent tud rólam, előtte úgyse tudtam volna titkolni.
Szóval neki elmondtam, de nem akarom hogy más megtudja. Nem vágyom arra, hogy megsimogassák a fejem és nem csapom be önmagam. A konfliktusokat is felvállalom, mert nem félek tőlük.
Lehet, hogy te ezért csináltad azt amit most én, de ez nem jelenti azt hogy másnak nem lehet más oka.
Nem akarok figyelmet. Én csak nyugalmat akarok, amit a vagdosás által meg is kapok egy kis ideig.
Szóval nincs igazad.
(És mellesleg nem vagyok kislány és három nyelven tanulok plusz ugye a magyar.)
Én is pontosan ezt érzem. Csak én szoktam normálisan enni (mert sovány vagyok). Amiket leírtál, én is csinálom, kivéve a vagdosást! Ha tükörbe nézek, engem is lefog a hányinger. És amit a 15-ös írt, én is megcáfolom. Ugyanolyan indokkal, mint a kérdező.
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!