Olyan. Csúnyának érzem magam! Hogy lehetne feljavítani az önbizalmamat? (Lent)
Az osztályban levegőnek néznek, maximum látom, ahogy rám nézve röhögnek. Vagy mikor néha odamennek hozzám, elkezdik piszkálni az arcom, hogy mennyire ragyás, meg hogy ismerem-e az arcradírt. Nos, nekem ilyen pólustágító, arcradír krémem van, amitől tiszta seb az arcom, szóval nem használom, nyomkodom a pattanásaimat. De ez olyan önbizalom romboló. Mindent megteszek, hogy legalább ne röhögjenek rajtam, próbálom a hajammal takarni a pattanásokat, vagy be alapozózom az egész arcomat (amit nem szeretek). De semmi, ugyanúgy nevetnek. És tudom, hogy rajtam, mert ha engem bámulva már majd' a földön fetrengenek, az már azért csak elárul valamit!
Minden reggel belenézek a tükörbe, és el kapom a fejem. A szemöldököm vastag, állandóan összenő, az arcom a napi 2 alapos mosakodás ellenére tiszta zsír.
Szeretnék valami lenni az engem piszkáló emberek szemében, de leginkább magamnak akarok megfelelni, ami nem megy, próbáltam már magamat szépnek látni, próbáltam már mosolyogva tükörbe nézni, de nem sokáig bírtam.
Szóval, ez a módszer nem jött be.
Valaki tud valami trükköt, esetleg tanácsot adni nekem?
12/L
Nem ismered anyukámat! :(
Annyira makacs, magyarázhatok én neki kézzel lábbal! Kiegészítőket sem kapok soha, azt mondta anya, hogy kicsi vagyok hozzá, majd ha már kell, akkor lesz. Anyukám engem minden külsőséges dologhoz kicsinek néz, és azzal érvel, hogy hogy néz már ki egy 12 éves kozmetikushoz jár, meg sminkel. :(
Nekem sosem voltak pattanásaim (még).
De a fufru tuti tipp, ápol és eltakar. A többiekre pedig ne figyelj, hiszen ha látják, hogy sok az önbizalmad és nem foglalkozol velük akkor hidd el hamar megunják a piszkálódást. Sok sikert <3
13/L
Akkor meg magadra vess, már ne haragudj :D
Bőrgyógyász nem csinálna vele semmit, megnézné, adna vagy antibiotikumot vagy kenőcsöt.
De ha neked jobb, hogy piszkos kézzel nyúlkálsz a gyulladt bőrödhöz, ami ezáltal még gyulladtabb lesz akkor hajrá.
én is a bőrgyógyászt javasolnám,ha anyukád nem engedi a kozmetikust :) egyébként a pattanás,az egy gyulladás de ebbe nem megyek bele,csak keress rá a pattanások és miteszerek kialakulására :)
egyébként a bőrgyógyásztól nem kell tartani és sok esetben gyorsabb és jobb megoldást nyújt mint a kozmetikus.
Én nagyon pattanásos voltam,jártam kozmetikushoz,de nem használt. ellenben a bőrgyógyász felírt egy gyógyszert ami kb 2 hét alatt kitisztította a bőröm,a bogyókat asszem fél évig kellett szednem és utána is maradt az eredmény és csak alkalmanként jelenik meg egy egy igazán csúnya pattanás :)
a nyomkodást pedig nem ajánlom,hogy miért mert nekem is van pár aprócska hegem, ami nem szembetűnő,de észrevehető.
Először is,semmiképpen ne nyomkodd az arcodat.Az többet árt mint használna.Nekem is vannak patijaim,de mostanában már javul a bőröm.Tudom,én könnyen mondom,hogy ne nyomkodd,mert én kozmetikushoz járok havonta (már vagy két éve)és ő ezt mindig szépen megcsinálja.De tényleg próbáld meg megállni,hogy ne tedd.
[link] Ezt a terméket még nem próbáltam,de nagyon sok jót írtak róla,egy próbát megér.
[link] Ezt a szappant én is használom,nagyon jó,szépen tisztít.Emellett van afrikai fekete szappan is ami nagyon jól tisztít,bár nekem kicsit sok,de ahogy írtad a bőröd elég zsíros,tehát ez is egy jó választás lehet.
És végül:ne alapozózz naponta,használj inkább korrektort.Lehet,hogy az alapozó is ront a bőröd állapotán.Remélem tudtam segíteni :) 13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!