Olyan. Csúnyának érzem magam! Hogy lehetne feljavítani az önbizalmamat? (Lent)
Az osztályban levegőnek néznek, maximum látom, ahogy rám nézve röhögnek. Vagy mikor néha odamennek hozzám, elkezdik piszkálni az arcom, hogy mennyire ragyás, meg hogy ismerem-e az arcradírt. Nos, nekem ilyen pólustágító, arcradír krémem van, amitől tiszta seb az arcom, szóval nem használom, nyomkodom a pattanásaimat. De ez olyan önbizalom romboló. Mindent megteszek, hogy legalább ne röhögjenek rajtam, próbálom a hajammal takarni a pattanásokat, vagy be alapozózom az egész arcomat (amit nem szeretek). De semmi, ugyanúgy nevetnek. És tudom, hogy rajtam, mert ha engem bámulva már majd' a földön fetrengenek, az már azért csak elárul valamit!
Minden reggel belenézek a tükörbe, és el kapom a fejem. A szemöldököm vastag, állandóan összenő, az arcom a napi 2 alapos mosakodás ellenére tiszta zsír.
Szeretnék valami lenni az engem piszkáló emberek szemében, de leginkább magamnak akarok megfelelni, ami nem megy, próbáltam már magamat szépnek látni, próbáltam már mosolyogva tükörbe nézni, de nem sokáig bírtam.
Szóval, ez a módszer nem jött be.
Valaki tud valami trükköt, esetleg tanácsot adni nekem?
12/L
Annyi idős voltam én is amikor televoltam pattanásokkal .. emlékszem teljesen kivakartam a fejem ,gusztustalan volt még be se kentem akkor. Most 15 vagyok és már sokkal kevesebb van ,de persze most is van.. idővel kevesebb lesz,nyugi : ))
és amúgy engem is levegőnek néznek most az osztályomban, nem biztos hogy a külsőd miatt van. nem vagy félénk?
15/l
Hát...egy kicsit az vagyok.
Nem szoktam sose jelentkezni (lustaságból), de általában tudom a válaszokat, de ha felszólítanak, harapófogóval szedi ki belőlem a tanár, mert félek hogy valamit rosszul mondok, és röhögni kezd az osztály. Ma billegtem a széken, hatalmasat pukkantam hátra, majdnem kitört a bokám mert beszorult a szék és a pad közé. Ez szünet előtt 10 perccel volt. Felálltam, mindenki röhögött, én meg kikérezkedtem WC-re, és ott húztam ki azt a 10 percet, miközben a sírás fojtogatott, hogy mindenki rám nézett. Szóval utálok a középpontban lenni, félek ha mindenki engem bámul.
Néptáncon is nem megyek el sosem a főpróbára, és ezért nem kell fellépnem, ezt csak évzárókor nem játszottam el, mert ott volt a nagymamám is.
Szóval kicsit az vagyok, ha piszkálnak megőrülök, szóval ezért is nagyon fájó nekem ha engem bámulva röhögnek.
De nem szeretem ezt, meg szeretnék változni pozitív irányba....csak....hogy kezdjem? Hisz a kérdésem is ez, mert az az első, hogy valamibe nézzem magam.
2. válaszoló: nos, ezzel másodperceket pazaroltál az életedből, sajnállak.
3. válaszoló: Köszi! :)
Mindennek az alapja az önbizalom. Erre most kezdtem én is rájönni :DD
Vannak olyan pattanásos és dagadt lányok az osztályomban hogy hű és mégis ők azok akiket imádnak és folyton velük foglalkoznak.. tele vannak önbizalommal. Őket nem zavarja ha a középpontban vannak , ők mernek önmaguk lenni. Velem is ez a baj mint veled. : ) Én is félénk vagyok és folyton azavarban vagyok ezért hülyeségeket csinálok és bénázok holott nem vagyok béna ..
Szerezz önbizalmat valahonnan :)) a kozmetikus tényleg jó ötlet emellett vegyél olyan ruhákat amiben szépnek érzed magad + vmi jóillatú dezodor és jó sampon :)) ezektől jobabn érzem magam.. főleg a sampontól : )) ja és egy kis smink se olyan nagy tragédia ,mondjuk én szemcerka + szempillaspirál + korrektort használok.
15/L
Én már anyának felhoztam a kozmetikát, válasza: "Kicsi vagy, talán 2 év múlva!"
Szóval, ez lefújva :\
Mondd el anyukádnak, hogy téged ez bánt és szeretnél kezdeni valamit. 12 éves vagy, kiskamasz vagy (vagy már nagy?:)), érthető, hogy elkezdenek zavarni a külsőségek.
Ha őszinte leszel vele és okosan érvelsz, biztos, hogy nem fog nemet mondani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!