Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan kezelnétek ha a lányoto...

Hogyan kezelnétek ha a lányotok egy roma sráccal járna?

Figyelt kérdés
Van egy lányom, az új barátja egy roma srác (vagyis félroma). A családom elég vegyesen kezeli a helyzetet, a férjem hallani sem akar a róluk. Bevallom én sem rajongok a kapcsolatért. Lehet rasszizmusnak is nevezni, de inkább csak a lányomat féltem, a srácot még nem igazán ismerem, a családját igen, ők nem nyerték el a tetszésemet. Emellett féltem a lányom mások előítéletétől is. Én kész lennék megismerkedni a fiúval, de nem akarok itthon sem feszültséget. Ti támogatnátok már most a lányotokat (4 hónapja vannak együtt) vagy még várnátok egy kicsit, hogy meglássátok mennyire komoly, hosszú távú? Most úgy érzem hajthatatlan körülöttem mindenki.

2012. okt. 17. 14:31
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
62%

Mennyi h.ülye válasz.. 'nem egyezik a kultúránk'

Jó lenne ha ráébrednétek, hogy nem minden roma (pláne félroma) ember olyan hosszúszoknyás, felaranyozott gettós cig.ány.

1: az én barátom roma. Ha rá néznétek tuti nem mondanátok meg hogy az. 20 éves, jó iskolába járt, ma dolgozik már. Engem is tiltottak tőle a családja hírneve miatt. De jól tudtam hogy jó embert szeretek, akkor 15 voltam. A családomtól kaptam nem egy pofont, kiakadtak, titkos szökdösések a buszmegállóba, hogy láthassam. Első szerelmem (ma is vele vagyok) volt :) aztán később rájöttek, hogy hiába tiltják, nem jobb.

2: MIÉRT A K.VA ÉLETÉRT LENNE JOBB EGY MAGYAR EGY ROMÁNÁL?

-Apám magyar, mégpedig 'nagy magyar' ezek ellenére anyámat ütötte(üti ma is néha) anyámat, iszik is, csupán a szégyen el kerülése végett nem mások előtt. Mindenki szemébe ő a nagy jó apa na hagyjuk :/

-A körülöttem lévő magyar fiúk id.ióta, éretlen buta kis p.öcsök, csak a cigit kórencsálják, meg isznak, meg bukdácsolnak, lógnak suliba. Pedig nagy részüknek minden a 's.egge alá van rakva'

Szóval nekem senki ne mondja hogy 1 magyar jobb mert nem. Ez EMBERFÜGGŐ!

Kérdező ne tiltsd meg! Ismerd meg a fiút!

2012. okt. 17. 16:19
 22/51 anonim ***** válasza:
60%

Én is roma származású vagyok félig (egyik szülőm által), és egyrészt rólam sem mondja meg senki, másrészt meg kikérem magamnak, hogy csak emiatt nekem már esélyem se legyen az életben! Nem ezen múlik! Tanultam/tanulok, dolgozom, tiszta vagyok, nem bántok senkit...

Utálom az ilyen és hasonló előítéleteket!!

2012. okt. 17. 16:29
 23/51 anonim ***** válasza:
81%
most komolyan ha nem is ismered a srácot akkor miért íteled el olyas valamiért amirol o nem tehet?
2012. okt. 17. 16:46
 24/51 anonim ***** válasza:
87%
Lennének előítéleteim, fenntartásaim, de próbálnám őket legyőzni. Mindenképpen meg akarnám ismerni a fiút, és csak utána véleményt alkotni. Ami lehet, hogy negatív lesz, de ugyanakkora a valószínűsége, hogy nem. Van egy fiú, nem vagyok benne biztos, de szerintem (legalább) félig roma(elég barna bőre van és nem spanyol vagy ilyesmi), és nagyon normális. Néha komolyan meglep mennyire.
2012. okt. 17. 17:10
 25/51 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is ismerd meg a fiut. Nem gettos cigany, a csaladjarol meg mit tehet? Adj neki egy eselyt. Lehet megfelelo, lehet nem, de segitened kell a lanyodnak eldonteni. En egy arab ferfival elek evek ota Europaban. Sokkal intelligensebb mint sok magyar akit ismerek. Jo mondjuk nem sotet, mert vilagosak a szemei, meg a bore feher. Teny, hogy o maga nem szereti az arabokat, de azt belatja hogy nem mind rossz. Viszont a kultura nem fog megakadalyozni abban hogy szeressek valakit. Persze kellett ido amire megertettuk egymas kulturajat stb, de meg igy is azt mondom, hogy nekem o kell.
2012. okt. 17. 17:52
 26/51 anonim ***** válasza:
56%

Ismerkedj meg a sráccal,hátha más,mint a szülei!

Én sem örülnék,ha a gyerekeim olyan személlyel jönnének haza,akiknek a szüleiről aktív véleményem van,de a gyerekeink kapcsolatait nem mi választjuk meg! (Anyukám mondta mindig: Nem nekem kell választanod,magadnak!)

Bár az én lányaim még kicsik ehhez a témához,de igyekszem úgy nevelni Őket,ahogy Édesanyám nevelt engem :-)

Egy biztos! Neked,mint Anyának támogatnod kell a lányod,hogy érezze Rád számíthat!! Így elkerülheted,hogy ostoba dolgot csináljon,és elérheted,hogy bízzon Benned!

Nem számít más mit gondol! A családból egyedül a Párodnak lehet valami beleszólása,de azzal,ha Neki adsz igazat,halogatod a dolgokat,csak eltaszítod a Lányotokat Magatoktól! Szüksége van Neki is az Anyjára,azaz Rád!! :-)

Gondolj bele,milyen lehet Neki,mindenki ellene van!

Ha megütné a bokáját,akkor Te leszel az,akihez szaladni fog!

Üdv: 3 lányos

2012. okt. 17. 18:40
 27/51 anonim ***** válasza:
75%

Off: A 21-es Válaszadónak igaza van! roma,nem roma,nem az a lényeg!-bár tény,hogy a cigányság olyan amilyen,azért vannak kivételek! Minket csak cigányok és félcigányok szedtek rá-ráadásul olyanok,akiket évek óta "ismert" a Párom. De vannak olyan cigány ismerősök is,akik nem csak dolgoznak,de ha szóltunk hogy segítség kellene,akkor azonnal jöttek! Köztük olyan is akad,aki folyamatosan ezt mondja :"Ó,de utálom a cigányokat!!" :-)

Magyarban is van "kutya",cigányban is van "kutya".

Én csak a segélyből élőket dobnám ki egy lakatlan szigetre! :-)

2012. okt. 17. 18:45
 28/51 anonim ***** válasza:
71%
Azért azt megkérdezném, hogy attól függetlenül, hogy páran itt romaellenesek, nem érzik magukat primitívebbnek annál, mint aki elfogadja a másik véleményét? Mert nem hiszem, hogy romák pontozgatnának olyanokat, akik azt írják, hogy nem kéne általánosítani.
2012. okt. 17. 18:51
 29/51 anonim ***** válasza:
72%
Engem is lepontoztak, mert megírtam, hogy félig roma származású vagyok. Ez a társadalom, köszönöm szépen. Én akkor mit mondjak? Sosem bántottam senkit, de így állnak hozzám az emberek. Én gyűlölhetnék szerintem inkább joggal mindenkit ezek után...
2012. okt. 17. 19:29
 30/51 anonim ***** válasza:
74%

Ugyanúgy, mint egy nem romát, igyekeznék megismerkedni vele, és utána eldönteném, hogy mi a véleményem róla, soha nem volt nálam szempont, hogy milyen bőrszínűek, származásúak az emberek... nem az a kérdés, hogy ki honnan jött, hanem az, hogy ki hova tart, ha tisztességes ember, szereti a lányomat, jól megvannak, akkor nem látok semmi okot kifogásra. (én is jártam roma lánnyal életem folyamán)

Ellenben komoly, cselekedeteiben is rasszistát pont úgy nem tűrnék meg a családban, ahogy más erőszakos bűnözőt sem. (48/F)

2012. okt. 18. 01:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!