Mit tegyek? A családom férfi tagjai rendkívül erősen jobb oldaliak, megőrjít!
Szegény. :s Nekem a te gondolkodásod szimpatikus, és sajnálom, hogy ilyen korlátolt, bevadult emberekkel vagy körülvéve. :(
Csak annyit tudok tanácsolni, hogy ne foglalkozz velük. Tudom, könnyű mondani... De hát mi mást lehet tenni? :s Egyik füleden be, másikon ki.
Amint meg lehet, költözz el majd.
Na, ez főleg szomorú, már a kisgyerekekre is kivetíteni ezt az eszementséget! :(
Szörnyű kezd lenni ez a közhangulat, komolyan. :(
Na nálunk meg az van, hogy én felnőtt férfi vagyok azzal a hitvallással, hogy mi magunk tegyünk a saját sorsunkért és teljes egészében hidegen hagy a politika és a sok konteó.
Apám - akivel egy többgenerációs házban lakás lévén naponta többször találkozom - állandóan azzal van elfoglalva, hogy mi megy a politikában, tudatosan rombolták szét az ország gazdaságát, ő is szidja a zsidókat, cigányokat és a liberálisakat stb stb.
Amiket mond, sajnos nam mondhatom, hogy tévedne vagy ne lenne igaza, de egyszerűen unok állandóan olyan témán rugózni, amire semmiféle ráhatásom nincs. És hiába mondom neki, hogy ne fürösszön ebben a témában, egyszerűen nincs semmi más beszédtémája. Én csak az ignorálással, apám kerülésével és ha együtt a család, akkor más témák erőszakos szóbahozásával tudom a helyzetet kezelni.
Én erősen jobboldali nézeteket vallok, ha úgy tetszik szélsőséges vagyok(ezzel vitatkoznék, viszont nem tartozik a témához). Ennek ellenére van olyan cigány, akire felnézek, csak sajnos nagyon elenyésző azokhoz képest, akik lopnak, beléd kötnek, büdösek.
A gárda néhány tagja valóban csak a cigányozáshoz ért, azonban ez csak egy kis réteg, többségük becsületes dolgozó, családos ember, akinek egyetlen szándéka a segítségnyújtás.
Ha valaki megkérdezi a véleményemet a politikáról elmondom, de egy 10 éves kisgyerek fejét nem tömöm vele. Ha valaki nem ért velem egyet lehet ugyanolyan értékes ember. Én senkire nem erőszakolom rá a véleményemet, ha nem akar beszélni a politikáról nem fogunk, ha akar egy kulturált vitában benne vagyok.
A családtagjaiddal valószínűleg az a probléma, hogy lenézik, aki máshogyan gondolkozik, mint ők. Ha kulturált módon közlöd velük, hogy apu nekem ez meg ez a véleményem, neked pedig az, ettől még lehetünk jóba, szerethetjük egymást. A politikán kívül még ezer dolog lehet, amiben egyetértünk, amiről beszélhetünk(család, zene, sport, természet, állatok, filmek, művészet stb.) Mostantól inkább ezek legyenek a főbb témáink. Rendben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!