Hogyan zajlanak a nőgyógyászaton a vizsgálatok és férfi vagy nő szakorvos jobb?
Egyik sem jobb a másiknál. Az számít egyedül, hogy Te mi alapján döntesz. Fontos-e a nem, vagy más szempont a fontos. Ez érvényes az első vizsgálatra is. Nekem elsőnek jobban esett nőhöz mennem és szerencsére nagyon aranyos doktornénihez kerültem. Aztán később már más szempontok lettek a fontosak (ez a hölgy nyugdíjba ment), elsősorban az, hogy szakmailag az én spec. esetemhez értsen. Most férfihez járok éppen, őt is kedvelem.
A vizsgálat általában hasonló mindenhol. Beszélgetéssel kezdődik, majd fizikális vizsgálat, ami jó orvosnál nem fáj, nem annyira figyelmesnél kellemetlen lehet. A szűz lányokat speciális ún, szűztükörrel vizsgálnak, ami nagyon vékony, nem sérti fel a szűzhártyát. Nem kell tőle félni! Esetleg végbélen keresztüli vizsgálatra is sor kerülhet. Nekem ilyen nem volt soha, nem tudom, hogy milyen.
A vizsgálatnál asszisztens majdnem mindig jelen van. Engem ez zavarni szokott. Nem kellemes két ember előtt feküdni abban a pózban, de hát ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!