Nektek hogyan fogadta el a családotok, ha a barátnőtök, vagy barátotok roma származású? (magyar emberekre gondolok)
A külföldi, nem fehér férjemet simán befogadták.
Ha cigánnyal jöttem volna haza, agyoncsaptak volna, az tuti.
Amúgy a roma szó nem magyar, ahogy az angolt angolnak hívjuk, a németet németnek és nem englishnek meg deutchnak, úgy ennek a kisebbségnek a neve magyarul az, hogy cigány. Engem sem magyarnak hívnak a világban, hanem Hungariannak, ungarischnak, stb.
Én sem szeretem őket, de mi a helyzet, ha az a "cigány" rendes és tanult?
Félreértés ne essék, (a barátnőm magyar és én is)
"Miért, aki roma, az nem magyar?"
Ha azok, akkor miért van nekik saját vajdájuk, saját önkormányzatuk, stb? Na és néhányuk miért emlegeti, hogy be kéne vezetni náluk a romani krist?
Nekem volt cigány barátom. A szüleim pont ugyanazt a kérdést tették fel, amit a többinél. "Rendes ember, jól bánik veled?" Ha nem, akkor ősellenség (akármilyen bőrszínű), ha igen, akkor ők is szeretettel fordultak felé.
A szakításunknak se volt köze a bőrszínének, egyszerűen nem illettünk össze, ahogy 3-4 másik barátommal sem.
Nekünk a szomszédék elfogadták, pedig többen mondták nekik, h nem szabad.
Aztán egyszer arra jött haza a fiútól, h megerőszakolták 3-man, a barátja meg annak két szintén cigány haverja.
Szal én nem támogatom az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!