Ennyi? Kicsúszott a kezeim közül?
Lányom 18 éves. Másfél hónapos a kislánya. Itt laknak nálam. Lányom,a barátja és a kis unokám. Lányom ma előállt azzal,hogy jövő héten odaköltöznek a barátja szüleihez,mert én túlságosan beleszólok abba,hogy hogyan neveljék a babájukat.
Nem mondom,hogy nem szólok bele,de amikor a gyerek 1 órája kakis pelusban van,akkor azért megemlítem nekik,hogy esetleg ki kéne cserélni. Meg azt is számon tartom,hogy mikor kell szopizni,stb. Egyébként jó anyának tartom a lányomat,mert amint szólok rögtön rohan és kicseréli a pelust meg megeteti,minden,de szólni kell neki/nekik érte. Attól félek,hogy,ha elköltöznek a párja szülei nem fogják így számon tartani,de ők már döntöttek. Barátja egyetemen,párja szülei meg dolgoznak. Lányom levelezőn tanul,de a barátja szülei reggeltől-estig munkában és a barátja is csak délután ér haza,mert a jogi egyetemen harmad éves és már van nekik gyakorlat.
Hogy tudnám őket meggyőzni,hogy maradjanak? Valamint ki fog a lányomnak segíteni? Mi lesz így a tanulással?
Sem nem hajléktalan, sem nem munkanélküli, hanem tanuló. És a törvény nem tesz különbséget ilyen, olyan, meg amolyan nagykorúak között, csak egyes szülők tudják fújni az "amíg az én kenyeremet eszed addig.." kezdetű mantrát, és sajnos egyes gyerekek nem állítják le őket elég határozottan.
A kérdező lányának viszont - ahogy kiderül a kérdésből - szerencsére van módja tenni ez ellen a felfogás ellen...
Nézd, én mindigis irigyeltem a jósokat, látókat, ilyesmiket... én nem ismerem a Kérdező lányának anyósát és apósát, sőt a Kérdező lányát se, kristálygömböm sincs, tehát halvány segédfogalmam sincs, hogy ott a lány hosszútávon jobban vagy rosszabbul fogja érezni magát. Azt viszont biztosan, minden kétséget kizárólag tudom, hogy ennek a családnak, ami áll a kérdező lányából, az ő párjából, és a gyerekükből, joga van ott és úgy élni, ahol akarnak és tudnak.
(a "kicsúszott a kezeim közül", "nevelgetni, terelgetni, nyesegetni", "amíg az én kenyeremet eszed" stb típusú "csak jót akaró" szülőket viszont elég jól ismerem. Sajnos.)
Kedves utolsó, ez azért annyira nem nagy durranás, az ellenszert kitalálták már azok az anyukák, akik dacára az összes ezirányú "modern mozgalmaknak", mégse akarnak utcán, közterületen szoptatni. Az anyatejet le lehet fejni, és cumisüvegből is oda lehet adni egyszer-egyszer. Ha van két adag anyatej a hűtőbe, máris nem kerül antagonisztikus ellentétbe a buli és a szoptatás (ha nyilván nem másnaposságig issza magát az anyuka, ezt meg szerintem nyugodtan feltételezhetjük) Persze más, ha valaki ebből elvi kérdést akar csinálni...
A probléma meg ugye abból szokott adódni, hogy a fiatalok megoldani akarják (mint látható, meg lehet) az idősebb generáció meg elvi kérdést lát benne, aka "nem szokás". És már is kész a generációs konfliktus. Sőt, ha az anyuka tegyük fel, hogy a lányára tudja tukmálni a saját konzervativizmusát, máris a fiatal pár tagjai közé exportálta a konfliktust. És jó, ez persze csak egy dolog, de ha van több ilyen dolog is, előáll a "tényleg elváltatok? Hogyhogy? Hisz nagy szerelem volt és van pici gyereketek???? .... - hát tudod, az úgy kezdődött, hogy odaköltöztünk a szüleimhez/anyósékhoz..."
Amúgy meg, mi eza baromság hogy az anyós majd nem szól bele te azt hiszed? Hidd el megtapasztaltam ezt, csak én 22 voltam amikor párom szüleihez költöztünk (párom munkahelye miatt), akkor volt fél éves a lánykám..azt hittem milyen jó lesz, vártam a családi ebédeket, meg stb stb. Aztán jöttek a gondok, hogy én véknyan öltöztetem a gyereket (30 fok melegbe ezt sosem felejtem el) meg hogy engem miért zavarnak a macskák meg blablabla..oh pedig eleinte aranyomnak hívtak meg menyecskémnek OMG aztán nagyot fordult a világ. És tudod mi a legrosszabb? Ha összeveszel a pároddal, és persze a szülők védik a 'kicsi fiukat'.
Horizontálisan, vertikálisan, abszolút, ez MINDENHOL ÍGY VAN. Oda költözhet a kérdező, de ne csodálkozzék majd ha egy-egy összeveszésnél nem mellette, hanem a fiuk mellett állnak..
Szerintem nem kellene el költöznie még mindig jobb az 'amíg az én kenyeremet duma' mint a 'takarodjá' vissza anyádékhoz' szöveg..és bocsika de aki 16 évesen teherbe esik..eleve felelőtlen..mondhattok bármit, minden erre utal..
Jah mert hát tanuló nem hajléktalan..kinek is köszönheti??? -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!