Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elkezedtek dagadni a lábaim...

Elkezedtek dagadni a lábaim és a kezeim! Tehetek azért valami, hogy ne dagadjak?

Figyelt kérdés
Néhán napja kezdődött. A láb és kéz ujjaim olyankok, mint a virslik,. Ráadásul nagyon megleg is és baromira feszülnek. Még csak a 26. hétben vagyok, szeretném kellemesebben végig csinálni a nyarat. Van valami módszer,, ami vel lehet csökkenteni a dagadást?
2011. jún. 6. 08:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Orvos látott már????Mert ez veszélyes is lehet!!!!Nekem is így volt,és toxémia lett a vége:((((sok pihenés,hűvös helyen feltett lábakkal!!!!És folyamatos orvosi kontroll!!!!!!!
2011. jún. 6. 08:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyanebben a cipőben járok, bár nekem csak a jobb lábam kezdett el dagadni tegnap zuhanyzás után. Én lepihentem ill. hozzányomtam a jó hideg falhoz a lábamat és reggelre lement róla. Nem tudom, hogy van -e a kettő közt összefüggés, igazából nem is szándékosan nyomtam hozzá, egyszerűen csak jól esett, hogy hűti a lábfejem. :) Mivel nagyon meleg van a szobában ... De biztosan van közismertebb módja is a dagadás enyhítésének! :)

28 hetes kismama

2011. jún. 6. 08:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A lábaim és a kezeim is dagadnak...már 2 hete. A legjobb,ha fekszek és a lábam alá párnát teszek,valamint a langyi tus. Reggel alig birom összezárni a kezeimet, kicsit fájnak az ujjaim. Nekem már csak pár hetet kell kibírnom. Minden héten vesznek tőlem vért, mert esik a trombocitaszámom, és nehogy terhességi toxémia alakuljon ki. Oda kell figyelni! És pihenni, nem a munka hősének lenni! Engedd meg magadnak a lazítást!

37+5 hkm

2011. jún. 6. 09:03
 4/6 anonim ***** válasza:
szia! 36 hetes vagyok, és kb 10 hete ezzel küzdök.. :(( ellenőrizd a vérnyomásod, mondd a dokinak, nehogy toxémia legyen, amúgy sajna nincs mit tenni, én már 10 kg vizet szedtem fel... amit az előttem szólók írtak, polcolás, pihenés, hűvösben legyél, ha tudsz. próbáld meg a nátrium szulfát schlüsser sót, hátha bejön, nekem nem segített mondjuk..
2011. jún. 6. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is 26 hetes vagyok,de legalánn 6hete már,hogy elkezdtem vizesedni.Igaz az elején még nem annyira,de mostanában a bokám és a lábfejem nagyon bedagad.Főleg ha megerőltetem magam,sokat állok.,vagy sokat ülök a sz.gép előtt.Védőnő szerint addig nincs gond,míg normális a vérnyomásod(140/90),és a vizeletedben sincs fehérje.Ha elkezdene az arcod dagadni és kezed lábad nagyon,akkor azonnal kórház!ja és a vérnyomásod is figyelni kell,ha hirtelen kiugrik az nem jelent jót.

Nekem nem nagyon segít semmi.Én áztatni szoktam,langyi vízzel tusoltatom,iszom a calcium pezsgőtabit,megpróbálok sok vizet inni és persze nem sózom agyon a kajáimat.Ha lepihenek mindig felpolcolom a lábaimat,most már a gépnél ülve is felteszem őket,mert ilyenkor dagadnak be a legjobban.Szerintem te is próbáld meg ezeket,de mindenképp beszélj a dokiddal vagy a védőnőddel.Egyébként ilyen melegekben még jobban vizesedik az ember..nekem is azóta ilyen dagadt amióta 30fokok vannak!

2011. jún. 6. 12:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves Utolsó!

Köszi a részletes leírást. Szerencsére nálm még nem ennyire gázos a helyzet, de legalább tudom, hogy mire figyeljek oda. Köszönöm szépen! Kitartást nyári kismamik!

2011. jún. 6. 20:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!