31-hetes es 2-napos terhes vagyok es ugy egy hete nagyon eltorzult az arcom, es a kezeim zsibbadnak könyektöl, a labaim annyira bedagadtak hogy a papucsom sem jo mar?
Azt mondjak csaladtagjaim talan ket hetet kihuzok meg!
Lanyok milyen tapasztalaitok vannak? Nagyon nemszeretnem meg hogy jöjjön!
ez terhességi toxémia gyanúja is lehet, sos felkeresném az orvosom, hogy nézzünk fehérjét a vizeletben, meg a többi ilyenkor szokásos.
Lehet, hogy amúgy még húznád tovább, de a toxémiával nem lehet viccelni, orvos kellene!!!!
előző vagyok. nem riogatni akarlak, de menj el dokihoz...
A terhességi toxémia, elsődleges tünetei
Legfontosabb tünetei:
1. Magas vérnyomás.
2. Fehérjevizelés.
3. Testszerte megjelenő vizenyő.
4. Fokozódó lepénykeringési elégtelenség.
A terhességi toxémia, elsődleges esetleges komplikációi
1. A magzat sorvadása, fulladása.
2. Koraszülés.
3. Idő előtti lepényleválás.
4. Az anya epilepsziaszerű görcse (eklampszia).
5. Az anya és a magzat életét is veszélyeztető HELLP-szindróma (H=hemolízis, a vörösvérsejtek oldódása, EL=elevated liver enzymes, magas májenzim-értékek, LP=low platelet count, alacsony vérlemezkeszám). Legsúlyosabb esetben a magzat elhal, az anyánál súlyos véralvadási zavar következik be heveny életveszély mellett.
Tényleg menj dokihoz, az egyik ismerősöm a 33. megszült atoxémia miatt, utána 3 hétig intenzíven volt a baba. Ha még csak most kezdődött még lehet meg tudják állítani! Nem tudjuk mondjuk a vérnyomásodat, lehet az is magas! Ha be akarnak fektetni NE ellenkezz!!!
Sok sikert és könnyű (de nem mostanában lévő) szülést kívánok!
Nagyon köszönöm a valaszokat!! Most jöttem meg a haziorvosomtol.Beutalot kaptam a korhazba össze pakolok es mar megyek is.
Kisfiut varok!!!
Az a bajom amit irtatatok,es mar eleg veszejs sajnos.
Majd irok hogy mitörtent.
Vigyázzatok magatokra,és minden rendben lesz biztos,legalábbis én ezt kivánom neked szivböl!
Majd ird meg,h mi ujság van veletek!
Örülök, hogy elmentél dokihoz. Az ilyen hirtelen vizesedés ált. toxémia gyanú.
Remélem, rendberaknak a kórházban! Kitartás!
Az első válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!