Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ennyi? Kicsúszott a kezeim közül?

Ennyi? Kicsúszott a kezeim közül?

Figyelt kérdés

Lányom 18 éves. Másfél hónapos a kislánya. Itt laknak nálam. Lányom,a barátja és a kis unokám. Lányom ma előállt azzal,hogy jövő héten odaköltöznek a barátja szüleihez,mert én túlságosan beleszólok abba,hogy hogyan neveljék a babájukat.

Nem mondom,hogy nem szólok bele,de amikor a gyerek 1 órája kakis pelusban van,akkor azért megemlítem nekik,hogy esetleg ki kéne cserélni. Meg azt is számon tartom,hogy mikor kell szopizni,stb. Egyébként jó anyának tartom a lányomat,mert amint szólok rögtön rohan és kicseréli a pelust meg megeteti,minden,de szólni kell neki/nekik érte. Attól félek,hogy,ha elköltöznek a párja szülei nem fogják így számon tartani,de ők már döntöttek. Barátja egyetemen,párja szülei meg dolgoznak. Lányom levelezőn tanul,de a barátja szülei reggeltől-estig munkában és a barátja is csak délután ér haza,mert a jogi egyetemen harmad éves és már van nekik gyakorlat.

Hogy tudnám őket meggyőzni,hogy maradjanak? Valamint ki fog a lányomnak segíteni? Mi lesz így a tanulással?

2012. szept. 25. 00:43
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a lányod felnőtt nő (legalábbis annak akar tűnni), gyereke van, és maga akarja élni az életét. Akkor is, ha elrontja. Sajnos én nem hiszem, hogy ezen a ponton te tehetsz még bármit. Maga kárán (és sajnos lehet, hogy néha a babáén is) kell megtanulnia, mi fér bele a lazaságba és mi nem. Megtetted , amit tudtál. De ő már nem a pici lányod, és mivel gyereke van, lázadni is fog ez ellen, ahogy most is teszi. Nem fogja engedni, hogy segíts. Akkor teszel jót, szerintem, ha hagyod picit egyedül "szenvedni", ha teljesen egyedül marad a gyerekkel meg a tanulnivalóval értékelni fogja azt a sokmindent, amit tettél érte, és visszasírja majd a kényelmes időket, meglátod. De ahhoz, hogy ezt értékelje, meg kell tapasztalania a másik végletet is.
2012. szept. 26. 10:14
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha éjszaka sír egyértelmű,hogy én kelek fel. Neki meg se fordul a fejében,hogy felkeljen hozzá.

Mért kellne fel a te gyereked nem az ővé,

komolyan gondolod hogy ha oda költöztök mejd hoszútávon versengeni fognak hogy helyeted ellásák a babát.

2012. szept. 26. 19:23
 23/39 anonim ***** válasza:
Szerintem egyikünknek sincs kristálygömbje, hogy meg akarjuk jósolni, a másik nagyszülőknél könnyebb, avagy nehezebb lesz-e a fiatalok élete. Ez leginkább akkor fog elválni, ha odaköltöznek, és megpróbálják. Addig legfeljebb tippelgetni lehet...
2012. szept. 26. 19:28
 24/39 anonim ***** válasza:
Menő egy család
2012. szept. 26. 20:26
 25/39 anonim ***** válasza:
24%

Hát nem tudom, nekem a családdal nincs gondom, mármint a fiatalokkal - család:) - csak modell-szerűen az jön be a kérdésben, amiért én rettentő szkeptikus tudok lenni a késő-tizenévesek, kora-huszonévesek gyerekvállalásával kapcsolatban, nevezetesen, hogy a szülői házak úgy értelmezik, hogy a gyerek ez remek "eszköz", hogy még tovább a "kezeik között", befolyásuk alatt tartsák a fiatalokat, tukmálják rájuk a saját elveiket és értékrendjüket. Namost, lehet, hogy valaki szerint ez pozitív, szerintem inkább negatív.... valahol rokon az "amíg az én kenyeremet eszed, addig..." c. dologgal.

Én pont azért tartom elképzelhetőnek, hogy a kérdező lánya jobban fogja érezni magát az anyóséknál, mert anyós meg após végső soron egyenrangú felnőtt emberek számára, nem az a fajta tekintélyelvű kapcsolat (akármilyen jó is egyébként) amit a kérdés is sugall. Mert hát láthatóan kérdezőjéknél még nem alakult át a gyerek-szülő viszony felnőtt gyerek - szülő viszonnyá...

2012. szept. 26. 20:59
 26/39 anonim ***** válasza:
83%
19 éves lány vagyok. Őszintén szólva, szerintem itt a nagymamának van igaza. Először is: tizenéves, iskolás kislánya teherbe esett egy egyetemistától, aki a lányhoz hasonlóan még tanul, nem dolgozik. Maga a lány is levelezőn tanul, az nem derült ki, dolgozik-e. Az, hogy szólni kell a gyerek tisztába rakásáért, durva. A tisztelt 18 éves leányzónak milyen érzés lenne a saját kakijában heverni 1 órán át? Persze, a nagymama is megcsinálhatná, a lényeg, hogy ne legyen a gyerek kakás pelenkában, DE. Ettől függetlenül mégis az anyja dolga, max. annyit tehet, hogy megkéri SZÉPEN a saját anyját, hogy ezt néha intézze el. Szintúgy az éjszakai bulizás...megkérni SZÉPEN, és tudomásul venni a nemleges választ. Nem az ő gyereke, hogy neki kéne éjszakáznia vele. Ráadásul kérdező lánya írta, hogy megetetni csak ő tudja. Ez alapján a baba még szopik. Egy szoptatós anyukának nem kell bulizni járni éjszaka, és alkoholt sem ihat. A pár belegondolhatna, hogy szülői támogatás nélkül fuccs lenne a tanulásnak, lakhatásnak, ezért az szükséges, és le kell nyelni, hogy az anya szól, ha a gyerek 1 órája bekakilt, és nincs tisztába rakva. A szülők meg abba, hogy elmagyarázták-e a felelős védekezést eléggé. Azt is utálom, amikor kidobják a tizenéves terhest otthonról, mert azzal végleg elúszik az esélye a normális életre,de a kérdező lányának bele kéne gondolni, hogy így is járhatott volna, és több türelmet tanúsítania az iránt a személy iránt, aki megszülte, felnevelte és segíti most, hogy a korán érkezett gyerekét felnevelhesse az élete tönkretétele nélkül. Le lehet pontozni, csak a személyes véleményemet írtam le.
2012. szept. 28. 12:04
 27/39 anonim ***** válasza:
43%

Kedves előző, eszemben sincs lepontozni - azt itten engem szoktak:) - de természetesen a lánynak van igaza, ugyanis ott él a saját párjával és a saját gyerekével, ahol ők akarnak, ha ő úgy érzi, hogy az anyósáéknál jobb lenne nekik, akkor ott, ha meg úgy érzi, hogy teljesen külön szeretnének - és erre mód is van - akkor meg ott.

Természetesen minden döntésének lesznek előnyei, lesznek hátrányai és lesznek következményei, de hát az élet már csak ilyen... az ő életük, nekik kell dönteni, és vállalni a döntéseik következményeit.

Szerencsére egyébként - tök függetlenül az itteni pontozgatásoktól:) - Kérdező meg sem tudja akadályozni, hogy költözzenek a gyerekek, ha éppen azt tartják jónak, kénytelen elfogadni, hogy immár az övék a döntés...

2012. szept. 28. 12:48
 28/39 anonim ***** válasza:
Utolsó -.-" te sem sokat tudsz a kindnevelésről hallod.
2012. szept. 28. 17:00
 29/39 anonim ***** válasza:
32%
Nézd, ez esetben épp elég, ha annyit tudok, hogy egy nagykorú, saját párral és gyerekkel rendelkező lányt már senki ne akarjon nevelgetni lehetőleg, főleg ne az akarata ellenére. Vagy hát persze akarhat, csak akkor ne csodálkozzon, ha a kind ebből már nem kér, és eszerint tesz lépéseket. És ha nagykorú, teheti, vitán felül.
2012. szept. 28. 17:30
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

nagykorú, saját párral és gyerekkel rendelkező lányt már senki ne akarjon nevelgetni lehetőleg,

Már bocs utolsó de itt 2 hajléktalan munkanélküli vállalt gyereket a nagyszülők nyakába nagyon is kell még nekik a nevelés.

2012. szept. 28. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!