Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van erre megoldás? Elszökjek?

Van erre megoldás? Elszökjek?

Figyelt kérdés

15F vagyok. Amióta az eszemet tudom, a szüleim túlságosan is féltenek engem. Szinte sehova sem engednek el, a közeli nagyvárosba (Győr) a barátaimmal vagy a barátnőmmel. Sőt, nem is tudják, hogy van barátnőm, nem is akarom nekik elmondani, mert abba is beleütnék az orrukat. Ezen a nyáron eddig 1x engedtek be Győrbe, akkor is "este" 6ra otthon kellett lennem, pedig nem lakunk messze. (kb.30km).

Nyárnak a második fele van már jócskán, eddig az egész nyarat melóval tölötöttem(kapálás,mosás,takarítás,fűnyírás stb.) Már tervezem, hogy elszökjek és akkor TALÁN végre észrevennék, hogy nem vagyok már 5éves. Valami ötletetek van? Akárcsak egy véleménynyilvánítás? :)

2012. aug. 7. 21:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
Azért az elszökés már túlzás, próbáltál már beszélni velük?
2012. aug. 7. 21:04
 2/22 A kérdező kommentje:
persze, hogy probáltam, de mintha a falnak beszélnék. :'(
2012. aug. 7. 21:05
 3/22 anonim válasza:
94%
NE szökj el! Gondolom, nem végleg akarnál elszökni, ha pedig visszakerülsz hozzájuk bármi módon, utána még jobban fognak félteni (jogosan). Ez a fajta lázadás semmiképpen sem azt mutatná, hogy nem vagy már gyerek, sőt, éppen az ellenkezőjét. De ha kicsit részletesebben leírod, mi a probléma, talán tudunk segíteni. :)
2012. aug. 7. 21:06
 4/22 anonim ***** válasza:

Nem tudsz elmenni egy iskolai táborba vagy ilyesmi?

Még a hittantábor is buli.:) Gyerekekkel.

2012. aug. 7. 21:07
 5/22 A kérdező kommentje:

4! ha elengednének...

mondjuk itt sem a pénz a baj, hanem hogy egyszerüen nem engedik

2012. aug. 7. 21:09
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én a barátnőre építenék, elmondanám nekik, hogy van, aztán pedig azt, hogy még őt is elengedik, őt sem féltik ennyire, mint téged, pedig lány. Elmondanám, hogy ennyi évesen már tudsz vigyázni annyira, hogy a városba bejárj. Mégis, mitől féltenek? Én sem vagyok városi, de ha kell, bebuszozok egyszerűen, és kész... Felszállok, várok pár percet, aztán le. Ebben mi olyan brutál durva, hogy félteni kellene? :D Nem értem.
2012. aug. 7. 21:10
 7/22 anonim válasza:

A szökés nem old meg semmit. Talán még rontana is a helyzeten és a szüleid még kevesebbszer engednének el.

Mondd el nekik, hogy szeretnél nagyobb szabadságot. És, ha ennyire féltenek, akkor ott a mobil, azon el tudnak érni. Fontos, hogy bízzanak benned, szóval a megbeszélt időpontra mindig menj haza.

Sok sikert! :)

2012. aug. 7. 21:10
 8/22 A kérdező kommentje:
ezaz, hogy én sem értem, hogy mi a bajuk ezzel :S
2012. aug. 7. 21:11
 9/22 anonim ***** válasza:
93%
Hát akkor biztasd fel az osztalytarsaid szüleit, hogy hívjanak meg titeket egy programra, kérjenek el Téged. Nem normális ez azért, és egyedül nem is tudod megváltoztatni őket. Azért csak járnak ők is szülőire, stb... kell nekik a felnőtt ráhatás olyanok részéről, aki viszik, nyaraltatják, társaságba küldik a gyerekeiket.
2012. aug. 7. 21:11
 10/22 anonim ***** válasza:
89%

Ahhoz képest, hogy nem vagy már 5 éves, elég dedós módon próbálod megoldani a helyzetet.

Ha valamivel eléred, hogy a büdös életben többé a házból ki ne tedd a lábad, az a szökés.

A bizalomhoz őszinteség kell, megbízhatóság, és érettség.

Magadtól lenyírod a füvet, kicsit összekapod a lakást, aztán nyugodtan hivatkozz arra, hogy elengedhetnének ezért cserébe egy kicsit a barátaiddal. Figyeltek egymásra, csak tekeregtek, esztek egy fagyit, semmi extra.

Amikor azt mondják, hatra haza kell érned, érj haza hatra. Ha ezt betartod, és belátják, hogy bízhatnak benned, akkor nyugodtan tolhatod ki a határt. "Megnéznék egy filmet, de csak 7-kor lesz vége, és még elérjük a vonatot. Mindenki ott lesz."

Azon ne csodálkozz, ha féltenek. A mai világot elnézve, meg néha a mai kamaszokat, ezen egy cseppet sem csodálkozom.

A bizalom kiépítésére remek módszer még, ha beszélgettek. Csak úgy... Ha jobban megismernek, látják, hogy komolyan gondolkodsz, nem züllesz, mi érdekel, mit szeretsz, mik az elképzeléseid, akkor jobban fognak bízni benned.

A barátnővel is ideje lenne lassan előhozakodni. A bizalom kiérdemlésére nem a legjobb módszer, ha egy ekkora dolgot eltitkolsz.

Ha időnként kikéred a véleményük, beszélsz magadtól, nem fognak beleszólni, és faggatózni. Azt meg nem kötelező betartani amúgy sem, amit mondanak, de erre már rájöttél.

2012. aug. 7. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!