Mi lenne a legjobb megoldás? Intézet?
Két lányom van, a nagyobbik 16, a másik 14 éves,és a "kicsi" állandóan ellopja a nagyobbik lányom ruháit,személyiét,sminket,cipőt,fehérneműt,pénzt,mindent.
Már nem egyszer beszéltünk vele a feleségemmel, nem használ neki semmi, most se tudjuk hol van,tegnap mire haza értünk nem volt sehol,se egy telefon,se egy cetli hogy hol van és mikor jön. Iszik,cigizik, discoba jár,lóg a suliból.
Arra gondoltam már hogy beteszem intézetbe egy kis időre,ott talán észbe kap.
42F
Én javasolnám a nevelési tanácsadót és a (gyermek)pszichológust. Mindenesetre valahogy kézben kellene tartanotok, amíg valami nagyobb baja nem esik. Esetleg megfelelő iskolába kellene íratni, ahol egy kis tiszteletet és fegyelmet tud tanulni. Emellett lehet, hogy csak a figyelmet szeretné magára felhívni.
Mindenesetre a viselkedése okát kellene megtalálni, és azt "orvosolni".
Több mint 2 hete nem volt iskolában,és nem akarunk megszabadulni tőle,csak szeretnénk ha észbe kapna.
Nevelési T.adónál már voltunk, és szerintem elég figyelmet kap. De hogy meglopja a saját családját,és mindent zárni kell,ez így nem élet!
próbáljatok úgy bánni vele mint a nagyobbal.
engedtek neki sminkelni magát,
ugyan olyan ruhákat vesztek neki mint a nagynak--csak másik méretben,
adtok neki ugyan anji pénzt!
és hagyjátok a tesójával, a lányok együtt meg beszélhetik a dolgokat!
ne alkalmazkodjatok intézethez.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..
ez véletlenül nem a 14 éves kislányod írta ki?
Következetesség: ha ő elvesz v.mit, akkor ő is "veszítsen el" v.mit. Minden lépését ellenőrizni, ameddig fel nem fogja, hogy nem normális, ahogyan viselkedik. Egyébként is; egy 14 éves GYEREK mit keres az éjszakában?
Az meg jó lenne, ha járna suliba, mert még titeket is elővehetnek azért, hogy miért nem jár be a gyerek az iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!