Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lányom mániákus...

12 éves lányom mániákus szokásokat vesz fel. Aggodnom kellene?

Figyelt kérdés
Gyakran észreveszem, hogy kényszeres tettei vannak. Korábban is gyakran voltak rossz szokásai hosszabb rövidebb ideig. Most az a "mániája" hogy mindent többször érint meg. Megfog pl egy tárgyat de utána még kétszer háromszor tök feleslegesen megint megérinti. Gyakran ehhez vissza is kell lépnie.

2012. aug. 7. 12:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
40%
Volt egy osztálytársam általánosban, aki szintén ilyen tüneteket produkált. Ő kényszerbetegségben szenvedett, amit nagyon nagy nehézségek árán tudott csak legyőzni. Én azért aggódnék a helyedben, és szakorvoshoz vinném a leányzót. :\
2012. aug. 7. 17:42
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Régebben velem is ilyesmi volt :)

Volt, hogy este akár 3x-4x körbejártam a házunkat nehogy betörőt találjak :D vagy megnéztem, hogy jól be van-e zárva a bejárati ajtó, vagy a csapokat néztem végig, nehogy csöpögjön a víz :D mindről leszoktam szerencsére(nagyon idegesítő volt, hogy este folyamatosan járkáltam a házban :D).Szerintem ezeken kívül is voltak furcsa szokásaim, de most ennyi jutott eszembe :)

szerintem ezért még nem kell aggódnod, amint látom a válaszolók többsége is ezt javasolja :)

15/l

2012. aug. 7. 18:47
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Én a cipőmet kötöttem mindig 20 percig, ilyen mérnöki precizitással, úgy, hogy ne legyen megcsavarodva a cipőfűző, a nyelv pont középen legyen, zoknim ne gyűrődjön stb... Mehettem volna versenyre, annyit tököltem xd Meg én csak úgy bírok menni, ha valaki a jobb oldalamon van. (Most is. A cipőről leszoktam.)

14/F

2012. aug. 7. 20:05
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Régebben láttam egy dokumentum filmet egy lányról, aki szintén ezt csinálta, de nem direkt. Pl meg akarta fogni a poharat, és előtte 3x-4x oda-vissza járt a keze, aztán tudta csak megfogni. Ez egy betegség, szerintem azért ne hagyd csak úgy rá!
2012. aug. 7. 20:24
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is vannak, de szerintem mindenkinek. :)

Én pl. vagy 5x-10x leellenőrzöm, az ébresztőórát, hogy jó időpontra állítottam-e be, vagy a bejárati ajtót, hogy bezártam-e.

2012. aug. 7. 21:11
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenje mindenkinek van :) Vagy tudatos, vagy tudatlan. Én pédául ha olyan autót látok, aminek a rendszámának az utolsó két száma megegyezik, akkor a bal mutatóujjammal megérintem a jobb csuklómat. Ha mind a három szám megegyezik, akkor két érintés. Ha pedig 666-os rendszámúval találkozom, akkor 3 érintés. Ez nyilván tudatos.

Van egy másik, hogy miközben beszélek, végig gesztikulálok. Én sosem veszem észre, és általában másokat sem zavar, de anyukám mindig mosolyog mikor beszélgetünk, mert ő már ugye kifigyelte. Ezt öntudatlanul csinálom :)

2012. aug. 7. 21:32
 17/34 anonim ***** válasza:
33%
Hát, szeirntem figyeld, hogy kinövi-e, mert ha sok doogban előjön ez később is, akkor lehet, hogy OCD-je van.
2012. aug. 7. 22:12
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Én minden lefekvés előtt pontosan 8 korty vizet iszok meg :D

Mindenkinek vannak ilyen fura babonái...

15/L

2012. aug. 8. 00:40
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Én meg ha valakit köhögni hallok,akkor négyszer érintem meg a számatxDD:)

Szerintem ez nem betegség,semmi ilyesmi,ha akarok,akkor leszokok róla,nem csinálom..de minek szoknék le róla,mikor senki sem vette még észre,nem figyelte ki?:) Meg van,hogy a lámpákat kapcsolgatom a szobámba,mert amikor az egyiket lekapcsolom,nehogy kimaradjon a másikxDD na mindegy,ezt most nem érthetően fogalmaztam.

NE AGGÓDJ!:)

2012. aug. 8. 01:34
 20/34 anonim ***** válasza:

Ilyenje mindenkinek van. Én pl. kiskoromban folyamatosan ellenőriztem a bejárati ajtót, hogy zárva van-e. Most meg nem bírok az emberek baloldalán menni, éjjel minden ablaknál behúzom a függönyt, csak úgy tudok aludni még a 40 fokban is, ha teljesen bepólyázom magam a takaróba, mindig ellenőrzöm, nem csöpög-e a csap, csak úgy tudok aludni, hogyha az egyik cicám bent van a szobámban.. Estig tudnám sorolni.

15/L

2012. aug. 8. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!