Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mesélnétek kedves aranyos...

Mesélnétek kedves aranyos rituálékat szokásokat ami kialakult közted és a gyereked között?

Figyelt kérdés

Nekünk pl lassan 6 éves nagyfiúval, mivel már nem szereti annyira ha babusgatom, kitaláltam ha fel akarom emelni akkor azt mondom neki súlyzózni akarok és legyen ő a súlyzó. Ez most már ott tart hogy csak szólok, hogy van a súlyzóm?? És már ugrik is a nyakamba, én látványosan erőlködök picit, hogy milyen nehéz ő meg szorítja a nyakam mint egy kis csimpánz és jókat nevetgél. Apával szoktak este birkózni párna csatázni az ágyban amikor kicsi volt mindig mondtuk neki, hogy megzabállak olyan édes vagy, na ő azt hiszi ez a "bunyó" a megzabálás és mindig mondja este Apa ugye megzabálsz?? Imádja ha csikizzük ezért nem tudom honnan jött de kitaláltam hogy mindig vannak a zsebembe csikimanók és néha ha bedugom a kezem akkor belebújnak, ezt is még mindig beveszi, és kérdi hogy most is vannak nálad csikimanók?

Este elalvásnál bedugom az ágyba hosszas szeretlek ,imádlak, reggel találkozunk, puszi, jó éjt, szép, álmokat, puszi... kimegyek 5 percet várok é kiabál, hogy ki kell menni pisilni, ez mindig így van:)

Mikor a kisöcsit vártam akkor meg csak nagy kerekhasú anyukámnak szólított. a kisöcsi még csak 3 hónapos vele még nincs ilyen csak kis repülőmnek hívom mert annyira rúgkapál néha hogy majdnem elrepül. De alig várom már hogy mik lesznek:)

2012. jan. 7. 12:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Jókat mosolyogtam azokon, amiket írtál. Olyan aranyos! A mi kislányunk még csak 23 hónapos, de mivel sokat beszél, könnyű vele kommunikálni. Lefekvést követően mindig megkérdezem, hogy énekeljek-e? Erre ő mindig azt válaszolja: este jót (ami amúgy a Családi kör). Mivel minden este ez megy, már ő is tudja.De sosem énekli velem. Onnan tudom, hogy tudj, hogy egyszer altatta a babáját és énekelte neki.Éneklést követően puszi, jóéjt, szép álmokat, szembecsuk, aludjál:) ÉS utolsó jelzésként még az egyezményes jel elhangzik tőle, az orrából. Szimatol, mint a kutya. Erre pedig nekem utánozni kell, mire nevet egyet és elalszik. Tudom, ezek csak apró dolgok, de csak a miénk, kettőnkké. És ez olyan jó. Senki nem veheti el tőlünk! :)
2012. jan. 7. 12:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Én együtt fürdök a kislányommal és a kádban mindig éneklünk. Nemrég tanult meg beszélni, és imád énekelni. Tehát a kádban fél óráig éneklés van.

2.5 éves, úgyhogy őt még lehet néha babusgatni, de már nem úgy mint egy kisbabát. Azért néha játék közben elkapom és elringatom, mint egy kisbabát, és mondom neki, hogy most a pólyásbabám vagy, ezt nagyon tetszik neki. Amióta beszél, már ő is mondja hogy kapj el, ringass el, mint egy pólyásbabát. Persze ez csak pár másodperc, és utána rohan tovább, de ez is olyan jó érzés.

2012. jan. 7. 16:10
 3/3 anonim ***** válasza:
1,5 éves lányommal szoktunk "buksizni" -> összeérintjük a homlokunkat. Hát mit mondjak, volt, amikor meglepett a buksizással, és a számra fejelt, hát véres vége volt részemről :-) De imádjuk a buksizást :-)
2012. okt. 7. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!