Mennyit költesz havonta 12-15 éves lányodra?
#55 - ös vagyok (ha jól emlékszem).
Jahhh, és még annyit, hogy ki irigy a lányodra??? Nem én fogok koppanni egy jó nagyot az életben, hanem a te édes kislányod.
Anya mondta, hogyha lenne pénze, akkor se költene ennyit rám, mert az autót nekem kell megkeresni, a házban segíteni fognak, bár gondolom te a Rózsadombon veszel neki egy villát.
13 éves lány vagyok. Zsebpénzt annyit kapok, ahányadik osztáyba járok x100. 7.évfolyamban 700-at kaptam hetente, most hogy 8-ba megyek 800-at ad anya.
Néha járunk fel barátnőmmel Pestre szórakozni (nem bulizni, általában vásárolgatunk, nézelődünk), ilyenkor mindig ad 1000 Ft-ot, amit ha nem költök el este visszaadom neki. Vagy ha olyan kedve van, megtarthatom.
Ruhákat nem kapok mindig újat, csak akkor ha valami már nagyon kell, nincs 100 meg 100 cuccom.
Szülinapra, névnapra, karácsonyra stb. nem kis dolgokat szokott venni, tavaly minihifit és CD-t is kaptam, meg sok apróságot.
Az arcommal most eljárunk kozmetikushoz, ami nem olcsó mulatság, 5-10ezer forintokat elkér egy kezelésért.
Meg néha kapok tőle csecse-becséket, pl körömlakk, kulcstartó, sütemény, kabalafigura, kb havi/félhavi rendszerességgel. De ez változó.
Mi (ketten voltunk lányok) anno akkor kaptunk zsebpénzt, amikor a tanulmányi átlagunk elért egy bizonyos értéket havi szinten (pl. 4,3-at, stb.) (Ha magasabbra tettük a "lécet", akkor párszáz Ft-tal többet kaptunk, de ha meg nem jött be a buli, akkor bukta volt, szóval egynél többször nem igazán reszkíroztunk. Egyszer húgom 4,7-et ígért, 4,65-öt (asszem) teljesített, úgyhogy párszáz Ft-ot kapott érte.) De akkor sem volt meg soha a havi szinten legalább 4 000 Ft, még kettőnkre sem (asszem 1 000 - 1 500 körül szoktam kapni, húgom kicsivel ált. kevesebbet, pár éve volt, annyira már nem emlékszem). Ja, az elfelejtettem mondani, hogy amikor középiskolába kerültünk, ott ez a rendszer megszűnt, ha valamilyen ünnepre/akármire kaptunk pénzt, akkor az azé volt aki kapta, különben meg meló nyáron (már ha el tudtunk menni), aztán spórolás, hogy kitartson. Szórólapozni tudtunk menni ketten, felesben vittük, és feleztük a pénzt.
Új ruha, cipő akkor, ha tényleg nagyon-nagyon kellett. Fölöslegesen nem vettünk cuccokat, három-négy felső meg két nadrág untig elég volt (/évszak), havonta fölösleges ruhát venni.
Gyereknap alkalmából kaptam két tábla csokit, vagy egy zacsi pisztáciát, aztán csókolom. Húgom általában engedményre szokta váltani, pl. hogy gyereknap alkalmából 1-2 órával tovább maradhasson a barátnőjével.
Akkoriban nem nagyon jártunk moziba, mert egyrészt messze volt (a szomszéd nagyvárosban), másrészt meg sokkal jobb program volt kint bohóckodni a játszótéren, kutyát sétáltatni, vagy egymásnál hülyéskedni. "Buliban" 17 évesen voltam először, mivel egyik osztálytársunk külföldre költözött, és tőle köszöntünk el. Háznál, csak az osztálytársakkal, utolsó buszra kikísérte a csoportot az apukája.
13 évesen suliidőben este fél nyolc-nyolcra, nyáron kilencre otthon volt a helyünk. Nálunk, és még néhány barátnőmnél olyan szabály is volt, hogy tanulás előtt nincs csavargás, sőt, indulás előtt anyu-apu simán odaállt elénk, hogy biztos megtanultuk-e az adott leckét pl. töriből másnapra. Ha nem, akkor nem volt csavargás, amíg meg nem tanultuk.
Húgom most egy elég nívós vidéki gimibe jár, 4,6-4,8-cal tarja magát, én szakmát tanulok jelenleg. Nyaranta dolgozni járunk, amit keresünk, azt nem herdáljuk el azonnal.
Az 50-60 ezer meg kb. annyi pénz, amennyit mi diákmelóval keresünk egy hónapban, és az tényleg a miénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!