Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Nagyon idegesítő.14/L
Na szóval az van, hogy közös szobám van a 6,5 éves húgommal, aki majd most megy suliba. Én 8.os vagyok, pár nap múlva 14 leszek. este ki KELL vinnem a ruháimat a fürdőbe, a táskámat az előszobába, nehogy a 'kiskirálylány' felébredjen reggel 6:30 vagy 7:30kor (attól függ, van e 1. órám). felkelt anyám, KIOSONOK a szobából, nehogy őnagysága felébredjen. nem mehetek be a szobámba, ha bármi (ékszer, tancucc, smink) bennmarad. ez milyen már?! általában bemegyek, és valamikor miss kényes felébred. ekkor NAGYON hangosan beszél, hogy kapcsoljam le a villanyt, meg csukjam be AZONNAL az ajtót. és ha nem megyek ki 5 másodpercen belül, ORDÍT. erre anyánk kijön a hálószobából, és kapok ... hogy lehet ilyen kisgyerek ekkora szemétláda?? tudja, hogy ilyenkor mindig kikapok, nem hülye ...
ja a másik meg: mindenben visszatart. anyánk nem úgy kezel minket, mint egy 14 és egy 6,5 évest, hanem, mint 2 kb. 10 évest. régebben csupa egyforma ruhákat vett (pl 4.ben Barbie-sat, iszonyat égő volt), amíg ki nem nőttem a gyerekruhát. alig vártam, hogy 150 cm legyek. 12 évesen végre kinőttem a gyerekruhát, azóta a tiniboltokból vannak (bershka, tally weil, new yorker, ...). nagyon gyerekként kezel. nem akarja megérteni, mindig aztmondja "gyerek vagyok", én meg mondom, hogy nem, mondja: "akkor mi vagy? felnőtt? akkor viselkedj is úgy!" én meg: nem vagyok felnőtt, a 2 közötti átmenet vagyok.
a smink meg a körömlakk is nagyon nehezen lett megengedve.:(
van valaki még hasonló helyzetben kistestvérrel???:(((
Ne haragudj, de nem vagy átmenet 14 évesen. 18 éves korodig gyerek vagy, az átmenet majd olyan 17-18 tájékán jön el.
A kishúgoddal sokmindent nem tehetsz, anyukáddal max beszélhetsz hogy neked nem kényelmes így, de kis lakásban sajnos nem nagyon lehet ilyen miatt puffogni.
27 éves anyuka vagyok, amikor kislányvoltam és tini, én is egy szobában laktam a 4 évvel kisebb húgommal, és rájöttem, hogy felesleges hisztiznem miatta, kicsi volta lakásunk, nem lehetett máshogy megoldani.
"gyerek vagyok", én meg mondom, hogy nem, mondja: "akkor mi vagy? felnőtt? akkor viselkedj is úgy!"
Anyukád ezzel hatalmas igazságot mondott, valóban úgy van. Ha nem vagy gyerek, akkor ne viselkedj úgy. És ne csak akkor legyél felnőtt, amikor sminkelgetni kell.
Már bocsi, de nem állok melléd, mert te vagy a butus. A húgodról meg úgy beszélsz, mint ahogy más a rossz kutyájáról SEM beszélne. Szegény kislány, nem lehet semmi veled együtt élni.
És igen, lopakodni kell, ez így működik. Pl. párom hajnalra megy dolgozni és láss csodát, ő is lopakodik, hogy fel ne keltsen engem, aki később kel. Ez így működik, szokj hozzá.
"régebben csupa egyforma ruhákat vett (pl 4.ben Barbie-sat, iszonyat égő volt)"
És fel is vetted? Meddig hordtad?
3. fel kellett vennem, mert anyu választotta a ruhákat pár éve... különben nyilván nem vettem volna fel a hugommal egyszerre. utáltam az olyan megjegyzéseket ismerősöktől, hogy "jajde aranyosak, egyforma a ruhájuk".
azért beszélek úgy róla, mint egy rossz kuytáról, mert állandóan beárul. mindenért. pl: gépezik, bejött reggel, stbstb. és állandóan cikizik. ha van valami az arcomon, amire aztmondja: pattanás, meg banya vagy. pedig az avicces, hogy nem is pattanás..
kedves válaszoló! de te szereted a párodat, (gondolom) te is akarsz vele együtt élni. ha felébredsz is miatta reggel, nem szólsz miatta, mert tudod, hogy nem akart felébreszteni.
én meg nagyon nem szeretnék vele egy szobában lakni ... :(
Már nemazért, de miért szóljátok le azért, hogy hogyan bánik a húgával? Biztos, ha a húga tűrhető lenne, nem szólná le, de gondolom nagyon ideges volt, amikor a kérdést kiírta, lehet nem is gondolta komolyan... Főleg, akinek van tesója, és veszekedett vele, tudja, mennyire ful tudja a másik húzni, és tudja milyen, amikor a másik direkt szivatja... Nekem van egy húgom, és én azt mondom, hogy én hívhatom görcsnek, de ha valaki egy rossz szót szól, annak velem gyűlik meg a baja. Úgyhogy a kérdező is biztos szereti a tesóját, csak már tiszta ideg attól, hogy mit művel... Én annyit tennék, hogy megkérném valamennyira a tesómat, hogy fogja fel (próbálj komoly lenni, ezt a kisgyerekek is észreveszik) neked ezzel nagyon rosszat tesz, és neked ez mennyire megnehezíti a dolgod stb stb, és mellesleg itt próbálj kedves lenni, és, ha kapcsolt a tesó, akkor valami enyhülést kéne érezned... Plusz még valami: te hogy bánsz vele? Mert, HA te is beárulod dolgokért, akkor neked kell abbahagynod, mert te vagy az idősebb...
Arra, hogy anyukád hogy kezel nem tudok mit mondani...
Remélem beválik, amit mondtam, én a húgomnak megmondtam, hogy úgy fogok viselkedni, ahogy ő velem, megegyeztünk, és tök jól meg vagyunk... Még a távirányítón is ritkán veszekedünk, mert azon is megegyztünk, hogy megmutatom, h én mit nézek, meg ő is, aztán van ami megtetszett neki, és azt néztük mindketten... Egy kis józan paraszti ésszel egyenesbe lehet hozni mindent, én azt mondom, hogy, ha nem is jut el a pici agyáig elsőre, ne add fel, próbálj jó kapcsolatot felállítani vele, és majd később kis szerencsével ez kifizetődik...
Húgom: 10
Én: 14/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!