Megtudnátok bocsájtani a 2 évre eltűnt, tékozló lányotoknak?
Az egész akkor kezdődött mikor 15 évesen elkezdődött nálunk a kőkemény kamaszodás. Először csak feleselt a lányom, romlottak a jegyei. Aztán az iskolából szóltak, hogy sokat hiányzik. Mivel minden reggel vittem a suliba, hogy biztos ott legyen, és minden du mentem érte, hogy ne csavarogjon, és lássam, hogy suliba volt, így a jó munkahelyemről elküldtek a késések miatt, és a korai távozásaim miatt. Ennek ellenére a suliból sokszor eljött az első óra után, tehát ez a rendszer sem működött. Aztán kezdődött az, hogy kiszökött a házból buliba, részegen jött haza. Mikor ezért szobafogság lett, akkor pedig egyszerűen elszökött iskola helyett, és 3 napig nem jött haza...Ez a huzavona ment közel 3 évig, sokszor már lopott tőlünk, vagy eladott pár cuccot, hogy ruhákat vegyen, és bulizni mehessen. Voltunk pszichológusnál, rendőrségen, mindig faggattam miért csinálja ezt velünk. Nem tudott soha mit mondani. a 18. szülinapja előtt egy héttel megint eltűnt 2 napra, amikor nagy nyomozások árán én megtaláltam, közölte velem, hogy hagyjam már végre élni a saját életét, hiába viszem haza, úgy is eljön, engedjem végre el. Akkor megkérdeztem, hogy szeret-e, mert ha igen akkor megváltozik. Közölte, hogy nem tud úgy élni mint egy normális ember, neki a buli, a pia a pasik az élete, és épp azért mert szeret, nem akar több fájdalmat okozni az örökös rendőrségre járkálással. Akkor és ott elbúcsúztam tőle, és nem kerestem, gondoltam, ha kellünk neki, akkor majd ő jön, talán nagy bajba kell keverednie, hogy otthagyja ezt az életet. Ez 2 éve volt, azalatt én egy komoly betegségen vagyok túl, amiről tudom, hogy tudott, mégse jött vagy hívott fel, hogy élek e vagy halok. Most 3 hete valamiért( még nem derült ki) haza jött, és maradni akar. Bocsánatot kért, de én úgy érzem nem tudok megbocsájtani neki...Úgy érzem, hogy ő egy idegen, aki közel 5 évig megnyomorította az életünk, és most elvárná, hogy csak úgy legyen minden rendbe?Ti mit gondoltok?
Bocsánat, hogy hosszú lettem.
Nekem is vannak ötleteim miket csinálhatott,nem biztos hogy "jókedvből, buliból" :( Minden esetre én biztosra veszem most már, hogy a társaság miatt lett ilyen,amilyen.Gondolom a drog,pia elvette az eszét (egy tizenévesnek nem nehéz) és így bűntudat nélkül bújt mindenki ágyába. Nem szeretném ezt részletezni tovább,szerintem Te is erre gondoltál.
Istenem,szegény lány, eléggé megtört ahhoz hogy belássa,nagyot hibázott,kár hogy ezt a saját bőrén kellett megtapasztalnia,de hazament tehát már kész a változásra,nem hinném hogy a továbbiakban visszatérne régi életéhez.Bocsáss meg neki még ha nem is érzed azt ennyi idő után,hogy bármivel is tartozol neki!
Van egy történet,ami segíthet:
A címe: A tékozló lány története (igaz történet)
Egy asszony Rio De Janeiro közelében élt.Nagyon szegény volt,földes padlójú házban lakott.A legnagyobb félelme az volt,hogy: Volt egy nagyon-nagyon gyönyörű lánya,és tudta,hogyha egy nap a lánya elhagyná és elmennek Rio-ba egy jobb élet reményében...Tudta,hogy akkor mi történne a lányával Rio-ban.Egy nap amikor az asszony hazaért,a lány már nem volt sehol.Egy üzenet várta a konyhaasztalon:"Elmentem Rio-ba,hogy életet találjak."Az anya tudta,hogy mi történhet.Fogta az összes pénzét,vett egy buszjegyet Rio-ba.Aztán beült egy fotókészítő fülkébe,és arra költötte pénze nagy részét,hogy fényképeket készítsen önmagáról.Aztán elment Rio-ba és hónapokat töltött ott.Benézett minden étterembe,moziba,diszkóba,hotelbe,mindenhova,És mindenhol,ahol csak megfordúlt,hagyott magáról egy fényképet.Végül elfogyott a pénze és hazament.Egyik este a lány ajön le a hotel lépcsőin...Egy férfival.Prostituált lett.Úgy nézett ki,mintha 15 évet öregedett volna.Ahogy jön le a lépcsőkön,úgy érzi,megfog halni.Belenézett a tükörbe,látja magán,hogy mennyit öregedett...Aztán valami megragadja a tekintetés-egy fotó az édesanyjáról
(FOLYT KÖV)
Kezébe veszi,nem tudja elhinni,megfordítja,és a hátán ezt olvassa: NEM ÉRDEKEL,HOGY MIT TETTÉL,ÉS NEM ÉRDEKEL,HOGY MI LETT BELŐLED,KÉRLEK GYERE HAZA!
IsmeremIsten mindenhatóságát és hitünk nagy dolgait.
Értem ezeket.Tudok a sorsunk szabad megválasztásáról,és hiszek is ezekben.De amikor belenézek az Újszövetségbe,a következő szavait "hallom" Istennek:Nem érdekel mi lett belőled és nem érdekel mit tettél.A fiam mindenért megfizetett a kereszten.Most gyere haza!Ti fiataok,akik itt vagytok,néhányan tönkreteszitek majd az életeteket.És a szüleiteknek örök sebhelyei lesznek,a ti életetekben lévő bűn miatt.
Kedves Kérdező, én most elképzeltem magam az Ön helyzetébe.
És azt kell írnom, hogy én biztos összeroppantam volna. Nem bírnám elviselni ha az én gyerekem, ilyet tenne velem, a családommal és nem mellesleg saját magával.Hisz ha jól meg nézzük itt nem csak magát tette tönkre, hanem azokat az embereket is akik szerették őt.
És ennyi fájdalmat (legyünk őszinték) kifelejtene el? Egyszerűen nem lehet.Én sem tudnám, és senki más sem. És az, hogy valaki megbocsásson ennyi év szenvedés után,ahhoz sok idő kell, nagyon sok.Megértem Önt.Azt is,hogy már idegennek érzi őt,tán még dühöt érezz iránta. De tudja a lányát annyiszor megbánthatták, becsaphatták, megszégyeníthették, az emberek hogy rájött mennyit veszített .A 2 év alatt biztos ráeszmélt, hogy senki másban nem tud úgy megbízni, senki mást se tudja őt úgy szeretni mint Ön.Hisz egy édesanyánál senki sem tud jobban szeretni.
Én azt hiszem megbocsátanék neki, de nem felejtenék. Megpróbálnám Őt, újra szeretni de bízni már sose nem tudnék benne. De az idő állítólag mindent megold. Hát reméljük itt is így lesz.
Én egyébként még azt tanácsolom Önnek, hogy nyugodt állapotban elevenítse fel a jó emlékeket, gondolkozzon el az elmúlt éveken és csakis a saját szívére hallgasson.
Minden jót!
Szerintem újra ezt fogja csinálni.
Van neki munkahelye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!