Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Megengednétek a 16...

Anyukák! Megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy két APRÓ tetoválása legyen?

Figyelt kérdés

Tényleg, nagyon-nagyon apró.

Két betű lenne csak, két olyan ember nevének kezdőbetűje, akiket nagyon szerettem, és sokat jelentettek nekem.

Word-ben 11-es betűméret nagyságú.

Az egyik a kulcscsontomra kerülne (jobb oldalra), sötétpirossal, a másik a bal kezemen a hüvelykujjam alá egy kicsivel, feketével.

Sokat gondolkoztam rajta, hogy biztosan szeretném-e, mert örökre szól, de biztos vagyok benne.

Csak nem tudom, hogyan vezessem ezt fel anyukámnak.

És természetesen a zsebpénzemből fizetném, erre gyűjtök már hónapok óta.

Köszönöm a válaszokat!

16/L

2012. márc. 17. 12:10
1 2 3 4 5
 31/49 anonim válasza:
58%

Én nem engedném a gyerekeimnek a tetoválást (és piercinget, hajfestést és más egyéb ilyen jellegű változtatást sem) addig, amíg nem lesz 18. Ezután is megbeszélés kérdése,mindent még ekkor sem lehet, természetesen ő fizeti, de 2 ilyen pici tetkót már valószínűleg megengednék, ha tényleg van rá indok.

[Amúgy 23 vagyok, az utóbbi 1,5 évben csináltattam két tetkót is, és bár nem tartozom elszámolással,de megbeszéltem a szüleimmel (a húgom is csak 18 évesen kapott engedélyt, de anyukám is csináltatott, rögtön utánam, 41 évesen). Ezeket azért írom le, hogy ne egy vaskalapos, konzervatív anyukának gondolj, hanem annak, aki vagyok: egy fiatal lány, gyerekek nélkül, de normális felfogással.]

2012. márc. 17. 18:25
 32/49 anonim ***** válasza:
89%

Én egy elég szétvarrt lány vagyok (két felkar totál tele, mellkas, hát, takarhatóan), de 18 alatt semmiképp.

Ha utána is úgy gondolja oké, viszont a látható helynek nem örülnék, hiába apró, sminkelheted, valami nagy ellenzőt fogsz ki és annyi, ha kiszúrja.

Sajnos nagyon lenéznek még sokan minket tetováltakat, hiába akad köztünk is sok értelmes, normális egyed.

22/L

2012. márc. 17. 19:20
 33/49 anonim ***** válasza:
90%

22. vagyok, szépen le lettem pontozva. :) Pedig pusztán a véleményemet osztottam meg.

No mindegy, ez végül is irreleváns, remélem szép lesz a tetoválásod, és örömmel tudod majd hordani ebben a vaskalapos országban is (ld.: Norvégiában, Svédországban, Hollandiában semmilyen megütközést nem kelt, tapasztalat). Ha valakié, az enyém azt hiszem olyan közeg, ahol akár szólhatnának is érte, de nem teszik, hiszen ettől fontosabb, hogy milyen ember, adott esetben szakember vagyok - pedig ez aztán hiperkonzervatív társaság a maga nemében.

A 18-as szám bűvölete rejtély, pusztán egy jogi határ, amely a felelősségvállalás tekintetében hordozhat pluszt magában - semmilyen egyéb téren nem. 17 évesen lehet valaki ezerszer felelősebb, mint egy 21 éves, a törvényi szabályozáshoz ragaszkodni ilyen dolgoknál érdekes platform. Persze, kell a szülő beleegyezése előtte - de ha olyan a kapcsolat, ezt a 18. születésnapja után is megbeszélik, ha meg nem, akkor előtte is megtalálja a módját annak az adott 17 éves, hogy magára tetováltassa, amit szeretne.

2012. márc. 17. 19:28
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Mint anya,azt mondom megengedném,de csak azért mert jó az indok.Ha egy pasi nevét akarnád,na azt tuti nem engedném :)
2012. márc. 17. 21:55
 35/49 anonim ***** válasza:
15%

Nem. :)

Ha hónapok óta gyűjtesz, költhetnéd valami tényleg értelmesre, hasznosra is. :)

2012. márc. 17. 22:58
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg egy felelősségteljes, határozott lányom lenne, akkor igen.

Két okból;

-mert jelen esetben a Kérdező, nem egy virágot, vagy valami baromságot akar magára tetováltatni, hanem egy tényleg fontos dolgot.

-mert nekem is vannak tetoválásaim, és így nem tudnám "hitelesen" megtiltani a gyerekemnek sem.

2012. márc. 18. 00:05
 37/49 anonim ***** válasza:
68%
Bár én nem Anyuka vagyok, de én a kulcscsontra engedném, a kéz helyett inkább valami más helyet javaslok. Annak idején én is akartam a kezemre, és ma örülök, hogy nem csináltattam mert most egy olyan szakmát tanulok ahol ezt nem igazán tolerálják. De azért a mellkosomra csináltattam egy egész nagyot, ott csak kevesen látják. :) Szóval a kulcscsontra simán mehet, a kéz helyett pedig egy másik helyet válassz, szerintem. 19/F
2012. márc. 19. 14:46
 38/49 anonim ***** válasza:
67%

Akinek van tetoválása, onnantól kezdve hiteltelen, ha megtiltja.

Az is a halálom, és ugyanez a kategória, amikor anyuci nem engedi a gyereknek hogy csokit egyen mert az egészségtelen, de ő maga kétpofára falja, miután a gyerek elaludt....

Nem szeretem a "bort iszik, vizet prédikál" embereket. És a 18. szülinappal dobálózóknak üzenem: 18. szülcsinapcsival nem kapunk örök éltre szóló ízlést. Magyarán oltárian édesmindegy, hogy 17 vagy 18 évesen tetolváltatja magára azt a két betűt.....de ez minden logikusan gondolkodó embernek eszébe juthatott volna....

Vagy van bárki, aki szerint pár hónap vagy akár egy év számít tetkó ügyben?

2012. márc. 19. 19:21
 39/49 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem azért "dobálózunk" a 18 éves korral, mert akkor már teljesen kialakul az ízlése, hanem azért, mert 18 éves koráig a szülő a felelős a gyerekért. Tehát, ha bármi történik (rossz helyre ment, elfertőződött, allergiás reakciót mutatott stb.), azért a szülőt veszik elő. De ugyanez, ha megbánja, utána "betámadható" a szülő, hogy miért engedte meg. 18 éves kora után jogilag azt csinál, amit akar, a saját felelősségére, de addig nem.
2012. márc. 19. 19:31
 40/49 anonim ***** válasza:
30%

Ez hülyeség. A gyerekemért (én legalábbis) egy életen át felelős vagyok! Ha szerintem hülyeséget akar csinálni, akkor megpróbálom lebeszélni 30 évesen is. Nem a törvénytől leszel anya, hanem attól, hogy egy életen át felelős vagy érte. És ez biza nem múlik a 18-al...jobb esetben.

Anyukám például engem a mai napig le akar beszélni a tetkóról, pedig 28 éves családanya vagyok :) Ja, neki nincs tetkója és nem is akart soha.

2012. márc. 19. 19:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!