A fiam vizipipát szeretne venni. Megengedjem-e neki? Mit tudtok a vizipipáról?
24:48-as, teljesen egyetértek veled.
Nagyon sok szülő ott rontja el, hogy tilt, tilt, tilt, mindent csak tilt, de semmit nem beszél, magyaráz, normális véleményt sem fejt ki. A baráti társaságomban mindenki cigizik, iszik, pipázik. Nagy bulikat szoktunk csinálni, kb mindenki sík részeg, én viszem őket haza. Miután hazaérek, még körbe is telefonálok, h biztos mindenki megvan-e. És milyen érdekes... az én szüleim mindig tudják, hogy mikor mit csinálunk... és nem tiltják. az ő szüleik... semmit nem tudnak. Mindig mindenről tudok beszélgetni anyukámmal. És én iszom a legkevesebbet, nem cigizem, pipázni viszont tényleg szoktam... jah, és 8.as ballagásomra kaptam életem első pipáját. Mindig kérdezem a barátaim, hogy ők miért nem mondják el ezeket otthon? A válasz: "te hülye vagy? nem ismered az anyám. meg is ölne. aludhatnék kinn a kutyával, többet hozzám se szólna, nem mehetnék sehova!" Ezt én elmondom otthon, kérdeztem is már anyut többször is, hogy akkor hogy is van ez, ő miért engedi? A válasz: "Most vagy fiatal, mikor bulizz, ha nem most? sokkal jobb, mintha 20 évesen kezdenéd el, akkor már jöjjön meg az eszed! én is ezt csináltam mikor fiatal voltam, de az én anyám mindent tiltott, ezért tudom, hogy az a legrosszabb megoldás." hát tessék, le lehet hurrogni, kezdhetitek szidni az anyám, hogy hogy lehet ilyen felelőtlen. Viszont én megbízom benne, ő is bennem... szeretem, és ő is engem... nah kedves előző hozzászóló, én is fogjam be a pofám és várjak amíg szülő leszek? Csak mert akkor arra fogok törekedni, hogy mindenben az anyámra hasonlítsak. És vajon a maga gyereke?
15/L
Na álljon meg a fáklyás menet...Aki azt írta hogy biztos hogy füvet fog benne szívni annak üzenném, hogy látszik hogy sem a vizipipához sem a drogokhoz nem ért.Summa summárum, le lehet kattanni a vizipipa ócsárolásáról.Amiben füvet szokta szívni az a BONG pipa ami egészen más...a vizipipa egyáltalán nem káros.39 éves vagyok.24 éves koromban vettem az első pipámat(azóta 14 van).Ami azt jelenti hogy 15 éve rendszeresen, 1-2-3 naponta pipázok.Nem cigarettázok.Rendszeresen járok tüdőszűrő vizsgálatra és nincs semmi bajom.És én nem fogom be a pofám mert nekem is van egy 16 éves fiam.2 éve, 8.-ballagására hozattam neki Tunéziából egy pipát,mert régóta vágyott rá.Elmondta nekem, mert nem vagyok az a fajta szülő aki mindent tilt.A szigor megvan nálunk is, de ha bizonyít akkor engedékeny vagyok.A tiszteletet megkapom tőle.Igen is nevelés kérdése hogy füvezik,iszik, vagy keményebb drogokat használ.Soha nem nézném ezeket jó szemmel, és biztos ha egyszer kiderülne akkor kutyavilág lenne rá, de ha mégis megtörténne, bízok annyira a saját véremben hogy elmondaná és le tudnánk ülni megbeszélni.Nem érzem azt, és nem éreztetik velem hogy rossz apa lennék.Amikor mi voltunk kamaszok, más világ volt.Nem dohányoztam soha, de 1-2 szálat elszívtam bulikkor amiről apám nem tudott mert akkor biztos nagy balhét csapott volna.Én sem engedném a fiamnak, de inkább mondja el.Tudjam hogy mit,mennyit,mikor szív(bolti cigarettát).Nem tudom miért kell rémhíreket terjeszetni nem káros dolgokról(értsétek, vizipipa). Ha ezek után is azt mondják nekem hogy fogjam be a pofám a neveltetésről akkor nem tudok mit csinálni velük.Úgy gondolom jól nevelem a fiam attól függetlenül hogy egyedül kell nevelnem 11 éves kora óta.Nem az a jó szülő aki mindent tilt.Persze az sem aki mindent enged.Úgy gondolom hogy én jó szülő vagyok.
Egy 39 éves APA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!