Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A fiam vizipipát szeretne...

A fiam vizipipát szeretne venni. Megengedjem-e neki? Mit tudtok a vizipipáról?

Figyelt kérdés
2009. jún. 1. 18:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
kedves 08:04-es,az előző is én voltam...:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDÉs nem neked írtam,hanem a kérdezőnek.Bocs...
2009. jún. 24. 15:39
 22/37 anonim ***** válasza:
igaz, hogy egészségesebb a cigarettánál, viszont annál egészségtelenebb, mintha semmit sem szívna.. ismered annyira a gyerekedet, hogy tudd, mit érnél el az eltiltással. először biztos mindenki arra gondol, hogy ne engedd neki..de legjobb lenne, ha megbeszélnéd vele, hogy ne csináljon belőle rendszert, csak néha használja.. mert mégiscsak jobb, mintha cigizne vagy drogozna!
2009. jún. 30. 17:10
 23/37 anonim ***** válasza:
54%

Én leírom hogy hogy kedztem.

Jelenleg 15 éves vagyok.

Még pár évvel ezelött kaptam külföldről egy vizipipát ami csak dísznek volt.Aztán tavaly nyáron egyik barátom mondta hogy kéne vennünk egy vizipipát mer az angyon jó.

Mondtam hogy ne vegyünk mer nekem van.

Vettünk hozzá egy csomag dohányt meg szenet.

Először én féltem hogy ez valami rossz dolog meg hogy majd erős lesz meg ilyenek.Hát nem így volt.Nagyon finom kellemes,egyátalán nem kaparó füst volt.

Nekem ilyenekbe szerencsére nem szólnak bele a szüleim,de szerintem teis inkább engedd meg neki mert hiába tiltod el tőle,azzal csak vérszemet kap és ugyis szerez egyet.

Vegyél neki egy kissebet,pl 47 cm-eset,az nagyon jó,kb 5-6 ezer forintba kerül meg vegyél neki 1-2 dohányt meg egy rúd szenet hozzá hadd próbálja ki.

Most megmondom őszintén,ha jól tömi meg a pipát akkor tuti hogy fog neki tetszeni.

Nyugi nemlehet rászokni,maximum erre az egészre lehet hogy átjönnek a abarátok és pipáznak meg beszélgetnek,Egyedül ugyse fog ,énse pipázom soha.

Ésha naponta pipázik azse baj mer hidd el semmi baja se lesz tőle,én ezt a tüdőgondozóba is megkérdeztem ,és mondta a doki hogy rengetek vizipipás jár el gyakran szűrésre és sehol semmi.

Amúgy meg füvet rendes vizipipából ugyse lehet szívni,maximum szarul,amiből a füvet szoktákk az nem vizipipa hanem bong.

jaés most midnegy hogy 12 vagy 15 vagy akárhányéves.

Most jó nem mondom hogy a 10-11évesnek vegyél de ha már van 12 nyugodtan vehetsz neki.És hidd el nem azért akar hogy felvágjon vele hanem azért mert tuti szívott már és nagyon tetszett neki.

www.vizipipa.eu itt van egy csomó infó róla

Ja és ezeket a 100 cigi egy vizipipa ezeket nem kell elhinni,márpedig azért mert ujjaban a cigi kevésbé fogy,mert többen inkább vizipipáznak minthogy károsítsák az egészségüket,épp ezért a cigaretta vállalotknak ki kellet találni valamit a vizipipa leégetésére.

Mellesleg én cigizek is sajnos,de ha pipázunk akkor is rá kell gyújtanom,ami azt bizonyítja hogy minimális nikotin van a pipa dohányban.

Remélem tudtam segíteni.

2009. júl. 31. 15:01
 24/37 anonim válasza:
mi osztálykirándulásra vittünk ottalvósra, demikor elővettü kelvette az ofő, aki egyben kémia tanár is. utána következő kémia órán elmondta hogy csak 40-60%ban szűri meg akáros cuccot(nemtudom nikotintvagyi lyesmit) és mivel a vinek nagyobb asűrűsége minta levegőnek, ezért nem megy bele annyi cucc, igy nemtud mit megszrni... ahogy leérkezik at artályba a vizbe csak egy részét engedi áta többi visszacsapódik azért is van a füst a viz felett, és amit ki is szivnak...... én elhiszem neki emrt már őszül a kémiázástól és csak alig 45. én sokszor próbáltam de nagyonjó.. néha szédültem tőle, egyszer hánytam tőlede csak pár centiset, nemnagy taccsvolt. jókis dolog hahaveroknál vagyunk, mrt ha unatkozunk, esetleg nincs téma és havernak van gyujtunk egyet és kész. vagy ha mászkálunk városba és uncsi vanakkoris csak beülünk pipázni, és máris jobb sokkal, mert ott kényelmesen pipzunk és közbe beszélgetünk. 14F
2009. aug. 13. 23:29
 25/37 anonim válasza:
31%

Szerintem enged meg neki!

Ha már elmúlt 14-15 enged meg neki.

De előtte probld ki te és ha ugy gondolod jó enged megneki

2009. szept. 11. 01:43
 26/37 anonim válasza:

Úgy tudom, hogy az igaz, hogy a víz megszür bizonyos káros anyagokat. De van amit felerősít. =/

Én nem cigizek, nem vizipipázok. Nem értem hogy mi jó abban, ha füstöt szívok. Ne higgyétek azt, hogy én ilyen kis otthonülős, anyucikiskedvence vagyok. Sokat járok el barátokkal, minden hülyeségben benne vagyok, de soha nem próbálnám ki a cigit vagy a vizipipát. =/

Pls vki aki dohányzik írja már meg, hogy mi jó abban... Nem értem. Azt sem, hogy mé menő :D De ez saját vélemény.

Én úgy gondolom, hogy tök fölösleges. De még nem próbáltam, nem is akarom. De vegyél neki ha akarsz. Sztem az tök jó hogy megmondta neked. Ez olyan bizalmas kapcsolat. :) Szerintem ülj le vele és kérdezd meg, hogy miért akar vizipipát, aztán már csak a te döntésed.:)))

2009. szept. 11. 20:22
 27/37 anonim válasza:

Előző vagyok.

13/L lassan 14 ;)

2009. szept. 11. 20:23
 28/37 anonim válasza:
0%
Engedd, mert aztán ha rászokik a cigire, onnantól már késő!
2009. szept. 19. 09:26
 29/37 anonim ***** válasza:

Szerintem is engedd meg neki, inkább egy ilyen kulturált kis hobbi, semmint hogy drogozzon, piáljon, cigizzen.

Azoknak a válaszolóknak, akik a pipa droggal(fűvel) való megtömésétől félnek: látszik, hogy gyakorlatilag sem a vízipipához, sem a kábszerekhez nem értetek. Az emberek nagy többsége nem ismeri, honnan származik, és mi az eredeti rendeltetési célja a vízipipának (Közel-kelet, és ópiumot szívtak belőle), így javarészt csak a boltokban kapható gyümölcsös és egyéb érdekes ízű dohányokat fogják szívni (pl. csokis-mentolos egyik kedvencem). Ezek a legkönnyebben elérhető dohányok.

Belegondoltatok, hogy mennyi ganja kellene ahhoz, hogy ugyanúgy megtömjenek egy pipát vele, mintha bolti dohányt raknának bele? Elárulom, dohánykehelytől (ez az a része a pipának, ahova a dohányt rakjuk) függően ez akár 10-18 gramm is lehet!! 1 gramm ganja utcai ára ma olyan 2600 FT körül mozog, és ebből kéne nekik minimum 10. Nem éri meg egyszerűen :) Keverni meg nem érdemes, mert ha v.pipadohánnyal keverjük, akkor is sok kell, és ráadásul elveszik az íze, és a hatás egy része is.

Summa summarum: nem kell betojni, a vízipipa NEM drogkellék (a bongot kivéve, de az egy másik sztori), nem alakít ki függőséget, nem szennyezi a tüdőt (mivel a dohány itt nem elég, mint a ciginél, hanem csak forró levegő szűrődik át rajta, így csak megpörkölődik, ennek következtében nem keletkezik kátrány), és ráadásul nagyszerű társasági kellék.

Azt a párezer forintot megéri.

2009. szept. 25. 09:40
 30/37 bemblebeee válasza:
Tény hogy a vízipipától még senki sem kapott semmi betegséget. Én konkrétan őrülnék neki ha anyám megengedné hogy vegyek (most próbálok vele beszélni róla),első dolgom az lenne hogy segítségével leszoktatom öket a cigirőlXD
2009. okt. 1. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!