12 éves fiam előállt azzal az ötlettel, hogy szülinapjára vizipipát akar. Megengedjem?
És ráadásul 1 kész kis beszédet mondott, hogy miért is engedjem meg, meg hogy ez miért teljesen más mint a cigi...
Mintha számított volna arra, hogy nem akarom megengedni.
Semmiképp ne engedd meg szerintem! Teljesen más mint a cigi, de ha már dohányt rak bele akkor már alakul a cigi felé... 12 évesen??? Ezen nagyon fenn akadtam, én 12 évesen még itthon játszottam a kertben, nem vizipipázni akartam... (Bár én még most sem akarok)
14/L
Szia!
Ez neked kérdés?????
Ha már igen, akkor vedd meg neki nyugodtan, aztán a 14. szülinapjára meg vegyél neki pár gramm füvet (marijuánát), mert az is teljesen más mint mondjuk a heroin. És, ha elég meggyőző, miért ne?!
Komolyan nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet ilyen kérdést feltenni? 12 évesnek vizipipa?? Gratulálok, a nevelésedhez is!
Én is 12 vagyok de ez már túlzás! Nekem anya azt sem engedi meg hogy egy kicsit is szivjak belőle! XD
Én biztos nem engedném meg am Gratulálok a Neveléshez....
Ezt csakis,te tudhatod!
Én fiam,12 évesen még nem állt elő ezzel az ötlettel,hál istennek.Most a 16 éves fiam kért és elég erősen gondolkodom rajta.
Igazából,ha nem engedem meg akkor csak "ellenem fordul"
és a haverainál fog vízipipázni akkor már inkább előttem.
De ő csak egy 12 éves gyerek.Én is elég tanácstalan lennék
a te helyedben,most is az vagyok.
Persze,hogy számitott rá,nem h_lye,valószinüleg nagyon jól tudja.DE!azrért ha kicsit is pozitivot akarunk nézzni legalább megbízik benned,ennyire!
Max (!!) úgy engedném meg,hogy csakis ha ott vagyok és nem heti szinten.De még ez is sok.Nem vagyok egy szigorú szülő,de csak káros és ha már ennyi idősen elkezdni.
Kérdezd meg,hogy ez miért számit neki ilyen sokat?
És tudja-e,hogy ez káros.Kicsit túlzásba is viheted,hogy sok honlapon hazugságokat írnak ezzel kapcsolatban.
Bár hazudni a gyereknek.
Nem lennék a helyedben,de ne aggódj majdcsak eltelnek ezek az évek és majd vissza sírjuk még.:)
Utolsó egy majom, a vízipipát nem kell rögtön a fűvel párosítani.
Az én öcsém tiszta cigarettamániás volt. Senki se dohányzik a családban, fogalmunk sem volt soha, hogy honnan szedte. Cigisdobozokat gyűjtött, a zsebpénzéből hamutartót vett magának és tele tette papírcsikkekkel, és a saját gyártmányű papírcigik lógtak aszájában egész nap. Harmadikos korára annyira elfajult a dolog, hogy anyuék inkább szereztek neki egy szálat, mondván, ez majd elrettenti. Úgy gondolták, hogy jobb ha otthon, szülői felügyelettel próbálja ki, mint ha a bokor alján tenné a kis barátaival a suliszünetben. Elmagyarázták neki, hogy szédülhet, köhöghet, hányhat stbstb... aztán az erkélyen rágyújtott. Hát az elmesélt mellékhatások miatt bele se mert szívni, csak a szájához tette. Persze így rosszul sem lett, nem jött be az elrettentés...
Majd eljött a 2008. decembere, ekkor ötödikes volt. Átjött hozzánk, nekünk van vízipipánk. Addig könyörgött, hogy meggyújtottam neki, én már terhes voltam, tehát az egészet ő pöfékelte el. Ott menőzött a szoba közepén, már számolgatta, hogy szülinapjára majd pipát kér meg hasonlók. Pipa elfogyott, készülődött hazafelé, de olyan rosszul lett, hogy haza kellett kísérnem. Halálsápadtan térdelt a klotyó felett percekig, aztán gyaloglás helyett vonszolta magát hazafelé :) Szóval nekem bejött az elrettentés, hiszen nekem is ez volt a szándékom, hogy lekattanjon végre a témáról.
Ötletem neked: ha a fiad még nem cigizett soha, akkor vidd el egy pipás helyre, hagyd hogy kipróbálja, garantáltan olyan rosszul lesz, hogy soha többet nem akar róla hallani.
Az a baj, hogy ebben a korban már ha cigizni akar, fog is. A pipára legalább nem lehet suttyomban a bokor alján rágyújtani, mert sokkal körülményesebb. És nincs benne kátrány, tehát legalább azzal nem gyilkolja a szervezetét, hisz az nem ürül ki soha, hanem lerakódik.
Hát nem irigyellek, kérdező, nehéz kérdés:)
Sajnos,igen könnyű azt mondani,hogy NEM,hisz tényleg így is van.hisz még gyerek,de nézzük a másik oldalt,hogy akkor titokban fogja megtenni ha ennyire akarja!
Most ha elmegy a barátokhoz nem lehet ott az anya vele,ha meg nem engedi el sehova az se egészséged.
Ez nem oly könnyű helyzet.
De az se lenne normális ha 12 évesen már vizipipázna,bár ebben a korban az én fiam,mindent olyan gyorsan megunt,hogy én csak nézztem.:)
És hozzá teszem,hogy ez nem nevelésen múlik!
Ha a társaság ahol van,ez a menő akkor ez a menő.
A legtisztább ha csak úgy engeded,meg,hogy MINDIG tudod,hogy vizipipáznak,és nállatok vizipipázanak.
És RITKÁN.
Ha megtiltod úgyis fog akkor már nem jobb ha te is tudsz róla?És látni fogod?
Vagy javitsatok ki,ha tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!