Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves fiam előállt azzal az...

12 éves fiam előállt azzal az ötlettel, hogy szülinapjára vizipipát akar. Megengedjem?

Figyelt kérdés

És ráadásul 1 kész kis beszédet mondott, hogy miért is engedjem meg, meg hogy ez miért teljesen más mint a cigi...

Mintha számított volna arra, hogy nem akarom megengedni.

2010. ápr. 27. 20:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Bocs, 20:48as, mert azóta többen írtak.
2010. ápr. 27. 21:01
 12/35 anonim ***** válasza:
nem
2010. ápr. 27. 22:44
 13/35 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 21.00-21.01-es!

Nem azonosítom a füvet a vizipipával, de egy olyan szülő, aki 12 évesen képes vizipipát venni a gyerekének (mérgezni a saját gyerekét), az képes lesz később füvet is venni! Így értettem!!

És még mindig baromságnak tartom,hogy 12 évesnek vizipipát vegyenek!

2010. ápr. 28. 08:01
 14/35 anonim ***** válasza:
Ez már a második vízipipás kérdés itt, 14 éven aluli gyerekeknek, ez engem eléggé ledöbbent, ez most a divat az általános iskolában?? Én egyértelműen nemet mondanék, mert ez szerintem ugyanolyan,mintha azt kérné,hogy innentől kezdve cigizhessen otthon. Nem tudom, hogy manapság mi dívik, de amikor mi 10 éve néha vizipipáztunk abban igenis fű volt, nem csak dohány... tehát abszolút jogos az előttem lévő HSZ is... ha 12 évesen természetes, hogy dohányt szív egy gyerek, akkor tényleg mi lesz később... és az nem kifogás, hogy ja akkor majd megteszi máshol. Inkább tegye néha-néha titokban, mint otthon tök legálisan, hiszen úgy sokkal többet szívna és ártana magának... Tudom, mert én meg cigiztem annó titokban, és sokkal kevesebbet szívtam így el, mint azok az osztálytársaim akiknek megengedték, sőt a szülők vették, hiszen azok otthon is simán rágyújtottak állandóan...
2010. ápr. 28. 11:15
 15/35 anonim válasza:
Szerintem most tegeződjünk:D Szerintem ne engedd meg neki,de ha nem engeded meg lehet,hogy az sem jobb...az én osztálytársaim cigiznek:S Sajnos...lehet,ha nem engeded meg neki akkor cigit fog szívni:S[Nem biztos,de előfordulhat:(]Ha ilyen megtörténik nem tudsz vele mit csinálni sajnos... 12/L
2010. ápr. 28. 13:24
 16/35 anonim ***** válasza:
40%
Nehogy vegyél neki! A vízipipa SOKKAL ROSSZABB mint a cigi. Szerintem valószínűleg már kipróbálta, hisz biztos nem kérne olyan dolgot, amit még sosem próbált ki...
2010. ápr. 28. 14:46
 17/35 anonim ***** válasza:
65%
Itt gyk-n marhaság ilyen kérdést feltenni mert a válaszolók 99%-a csak azt mondja amit valakitől hallott, vagy olvasott és legtöbbször semmi valóságalapja sincs. Én kb annyi idősen kezdtem el vizipipázni barátokkal. Most 16 éves vagyok és az ég világon semmi bajom nincs. Ezt csak is a te (vagy inkább ön? :O) meglátásodra tudom bízni.
2010. ápr. 28. 15:34
 18/35 A kérdező kommentje:

nyugodtan tegezzetek:D

Hát nem tudom, én nem akarom neki megengedni, de ha máshol megteszi akkor meg inkább az én felügyeletem alatt tegye nem?

Vagy nem?

2010. ápr. 28. 15:58
 19/35 anonim ***** válasza:
91%

Hát már elég sokan kifejtették a véleményüket, én már eleve azt sem értem, hogy egy szülőben hogy merülhet fel egyáltalán ilyen kérdés. Te nem a haverja vagy, hanem az anyja. Az egyetlen ember (az apján kívül) aki határokat szab és irányt mutat az életében, ha te is csak legyintesz és aszisztálsz a hülyeségeihez, akkor mégis kire számíthat az életben?

Azért azt remélem mindenki elismeri, hogy a vizipipa és minden más dohánytermék káros az egészségre. (az előttem lévő 16 éves hsz-ére csak annyit, hogy beszélgessen már el egy tüdőgyógyásszal a témáról, a cigi sem két év alatt teszi tönkre az embert, az hogy valakinek 16 évesen még nincsenek érezhető tünetei attól még rengeteg betegségre hajlamosít később a dohányzás, de ez egy másik téma...)

Azt meg végképp nem értem, hogy akkor inkább a felügyeleted alatt vizipipázzon... Miért te tényleg úgy gondolod, ha te a saját anyja is megengeded neki, vagyis aláírod, hogy ez jó dolog és áldásod rá, úgy gondolod, hogy ha a haverjaival lesz akkor majd nemet mond? Hogy ááá én most nem kérek, mert ha hazamegyek akkor én majd otthon? ugyanúgy fogja szívni máshol is, csak még bátrabban teszi az engedélyeddel, plusz otthon is folytathatja majd... nem beszélve arról, hogy így sokkal könnyebben fog rászokni a cigire is, mert a dohányban lévő nikotin ugyanaz...

2010. ápr. 28. 17:05
 20/35 anonim ***** válasza:
Én kaptam még egyszer karácsonyra kb 13,5 éves voltam. Kitünő tanuló vagyok, azóta se dohányzok és nem is fogok.
2010. ápr. 28. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!