Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a lányommal?

Mit tegyek a lányommal?

Figyelt kérdés
16 éves lányommal problémák vannak...(gondolom másnak is ismerős a téma)...13 éve mentünk szét az apjával,azóta volt anyósomék nevelték...közben a papa meghalt és ketten maradtak...az apja külföldön dolgozik már jó pár éve de tartják a kapcsolatot,nyaranta kint is van nála 3-4 hetet...én 2 éve férjhez mentem,van egy másfél éves kisfiam és úton van az öccse...szóval családi élet ezerrel...lányom kitalálta hogy nem bír a mamánál és családi életet szeretne élni így kb fél éve ideköltözött hozzánk...voltak gondok de szépen lassan felvette a ritmust...hozzá teszem a mamánál semmit nem csinált csak gépezett...semmi takarítás semmi segítség csak a kényelem...na itt pakolás a szobában,szigorú tanulás semmi csavargás meg ilyenek csak akkor ha ő is megtette azt amire kértem...(napi 2 ó tanulás,rend a szobájában,szerintem nem sok)...a lényeg:egyfeszt hazudozik,de mint a vízfolyás,kiderült hogy cigizik,és hozza az egyeseket...tegnap összevesztünk és közöltem vele hogy pénteken nincs buli és az őszi szünetben sehova nem mehet...erre ő azt válaszolta (persze iszonyat flegmán)hogy azért ez egy kicsit "kemény" és még mindig eldöntheti hogy kivel akar élni...na én kiakadtam hogy milyen kis számító és mondtam neki hogy akkor lehet húzni vissza a mamához mert azt látom hogy ha már valahol forró a talaj akkor tovább áll...csak az a baj hogy ez így nem fog menni...mondtam neki hogy azért nem marad meg sehol mert nem tud alkalmazkodni és az nem megy hogy fél évente felforgatjuk az éppen aktuális választott szülő életét mert az előzőnél már szorul a hurok....nagyon nem tudom mit tegyek ha vissza akar jönni,mert talán ez lesz...hogy álljak hozzá???Mit mondjak neki????Elküldjem orvoshoz?????
2011. okt. 26. 06:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
hát én nagyon elgondolkodnék a helyedben... szegény csaj :/ :( és mégis mennyit volt nálatok a 13 év alatt? gondolom nem sokat hogy ne zavarja a 'családodat', ahova szerinted ő nem tartozik.
2011. okt. 26. 22:02
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsétlen lány odaköltözik hozzátok,mert azt gondolja végre lesz anyja. Te meg úgy írsz róla,mintha valami idegen lenne..hogy lehetsz ekkora segg, a saját gyerekeddel,mikor most is épp terhes vagy? éld csak a "családi életed" ezerrel,a két új porontyoddal meg az apjukkal,ezt a szerencsétlen kislányt meg küldd inkább vissza a nagyiékhoz,biztos jobb helye volt ott.

Lehet,hogy nem kellett takaritania,de legalább szeretetben felnevelték.

2011. okt. 26. 22:50
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Kaptál már hideget, meleget, én ezt most kihagyom...

Próbálj meg az anyja lenni! Eddig nem nagyon volt neki... Veled mennyire tartotta a kapcsolatot, amíg a nagyiéknál élt? Szerintem ő szeretne egy nyugodt családi életet és azért ment hozzád. Szeresd annyira mint a testvéreit, legyél az anyja és barátnője is. Nem a legjobb korban került hozzád, de értsd meg őt is, egy elveszett tinilélek, aki éppen keresi az utat :-)

2011. okt. 26. 23:23
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
El is tűnt a kérdező....
2011. okt. 27. 12:20
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

ez kizárólag a te hibád ! 16évesen én is így reagáltam volna a lányod helyében

22/L

2011. okt. 27. 13:11
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Így lepasszolni,szánalmas egy anya vagy!

Ha már születése óta te nevelnéd,megértenélek. Gondolj bele egy 3 éves ,már játszik beszél ilyenek,és egyszer csak tök más környezetbe kel meg ilyenek,hiányolhatott.

Nem akarnék a gyereked lenni,felidegesítettél!

2011. okt. 27. 13:45
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem csodálom ha ilyen a lányod. 16 évesen már van elég esze, hogy rájöjjön a dolgokra, átlásson mindent. Nem gondolhatod Te sem komolyan, hogy majd 13 év semmi után Ő lesz a mindenki egyben, aki majd segít neked.

Nem mondom, hogy nem kell tanulni, mert igen is fontos. De ez a beszabályozás nagyon rossz. Csak a környezetemből veszek példát. Akit mindig hajtottak a tanulással, az most mind 16-18 éves fejjel több alkoholt iszik, mint egy átlag felnőtt. Hogy cigizik sem semmi, de érthető.

Valaki írta, hogy Te tipikus "Másban a szálkát, magadban a gerendát sem" típus vagy. Egyet kell, hogy értsek vele. Először nézz magadba, aztán utána próbálj emberien és normálisan viselkedni a 16 éves lánnyal, akit szültél.

17/L

2011. okt. 27. 16:37
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Az van, hogy egy fokkal sem vagy érettebb a lányodnál. Igen, ő lelépett a nagyitól, mert nyilván megunta és tőled is lelépne, mert nem felel meg neki a fennálló helyzet. TE ugyanezt csinálod.

Odadobtad őt 3 évesen az anyósodnak, most engeded, hogy visszajöjjön, mert két gyerek mellé jól jön egy kis ingyen segítség, de amint vele is probléma van, szabadulnál meg tőle. Undorító.

A helyzet a következő: TE vagy a lányod anyja, neked kell felnevelni, nem a nagyinak. Lehet, hogy egy-két dolog elcsúszott, de tartsd szem előtt, hogy ő legalább - veled ellentétben - nevelte a lányodat. Elvégezte a te feladatodat. Innentől kezdve semmi jogod nincs egy árva rossz szót se szólni rá, mert meglett volna az esélyed arra, hogy úgy neveld, ahogy szerinted kell. Nem tetted, szóval csönd van. A családodban nem szeretik a hazudozást...tudod ettől függetlenül szívesebben lennék az anyósod által "félrenevelt" kamasz, mint akár a férjed vagy valamelyik fiad.

A lányodról: 16 éves, akinek 13 éve nincsenek szülei. Duplán nem ismeri és szereti a korlátokat. Hazudozik, 1-eseket hoz, cigizik. TE vagy az anyja, neked kell megnevelni, ha magadhoz vetted. Nem egy mosógépet kértél kölcsön, ami visszaváltható, ha nem funkcionál. A lányod nevelése a TE felelősséged és ha magadhoz vetted, akkor szépen vedd ki a zabszemet a hátsódból és fogj neki a nevelésének. Ti vagytok a szülei, nem az ő hibája, ha feladjátok, amikor forró lesz a talaj. És igen, számító is a lányod, volt kitől örökölnie.

2011. okt. 27. 18:12
 19/27 anonim ***** válasza:

Szerintem is hálálkodj, hogy ilyen lányod van.

Nem köszönnéd meg, amit tőlem kapnál, ha neked dobott volna a gép.

Az anya szó pedig az én szótáramban mindent jelent, csak ezt nem.

A szívem szakad meg a lányért :(

2011. okt. 27. 21:15
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
A nagymama egy tündért kellett,h neveljen a lányodból, mert én ne állnék szóba veled. Hozzád költözni meg végképp nem akartam volna.
2011. okt. 28. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!