Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kolisok! Válaszolnátok pár...

Kolisok! Válaszolnátok pár kérdésre?

Figyelt kérdés

Lehet,hogy jövőre kollégiumba kell mennem,hogyha a szüleimet addig nem sikerül rábeszélnem arra,hogy Szegedre költözzek a nővéremhez a suli miatt(el akarok menni egy kicsit a szüleimtől,úgy érzem,hogy megfojtanak az örökös aggódásukkal...a tesóm meg az egyetem miatt Szegeden lakik a lakásába egyedül egy tök biztonságos környéken,semmi bajom nem lenne ott,jól megvoltunk,amíg itthon lakott)...

A kérdéseim:

1.El lehet intézni,hogy ne legyenek szobatársaim,csak egyszemélyes szobám legyen?

2.Minden szobához van fürdő,benne káddal(a zuhanyzófülkét gyűlölöm)?

3.Megmondják,hogy mikor tanuljunk?

Mert én általában délutánonként pihizek,vásárolok,barátnőimmel vagyok és csak 7 után kezdek el tanulni és gondolom ott sem kezdeném el du. 4-kor megcsinálni a házikat...

4.Olyan dolgokat vihetek be,amiket akarok?

Pl. nem mondják meg,hogy nem vihetek netbookot vagy tabet,nem szólnak a mobilnet miatt,stb.

Szóval minden lehet nálam és használhatom is őket,amikor csak akarom?

5.Bármikor jöhetnek hozzám látogatók?

6.Meddig lehet fent lenni?

7.Mindenki egyszerre kel fel reggel vagy beállíthatjuk mi a nekünk megfelelő időt?

8.Ha mégsem sikerül elintézni a külön szobát,akkor hányan vagyunk egy szobában?

9.Akkor megyünk el,amikor szeretnénk,nem kell előre bejelenteni?

Csak mert nekem néha van olyanom,hogy hirtelen eszembe jut,hogy szeretnék fagyizni/sütizni/pizzázni/hambizni/vásárolni/mozizni és akkor megyek,nem beszélem meg előtte a szüleimmel.

Ott lehet ilyet?

10.Kisállatot lehet bevinni(kistestű kutya)?

Nem csinál semmit,általában ha egyedül van,akkor alszik és szobatiszta,sosem szokott másokat zavarni,hozzá van szokva az emberekhez,fajtiszta és törzskönyvezett.

Igazából nem szeretnék kollégiumba menni,szerintem az az egész hely nem nekem való,de még anyut egy kicsit puhítanom kell,hogy megengedje,hogy a nővéremnél lakhassak...:S

Köszönöm a válaszokat!

L14

2011. okt. 25. 20:13
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
93%

sz*pd le apud!

üdv fater xDDDDDDDDDDDDDDDDD

2011. okt. 25. 21:07
 32/47 :) :) :) ***** válasza:
96%

kiscsillag,asszem te nagyon eltévedtél!!ugylátom te is csak egy kis elkényeztetett tinip..a vagy..csak hogy tájékoztassalak=bár ezt már megtették páran)nem luxusszállodába égy b@zdmeeeg!! na de azér leirnám én is a válaszokat.

1.NEM!!

2.Álmodba..általában összesen van vagy öt zuhanyzó a lányokra meg külön a fiukra..

3.Általában igen.

4.Igen :)

5.Ezt sjanos nem tudom mivel még nemvoltam kolis de a tesóm az volt gimibe is meg most is...amugy szerintem szabadidőben igen.

6.Általában 10 óra.

7.Persze-persze,aki akar 11 kor is kelhet...nem kivánságműsor!!pontosan nemtudom mert mindenhol más de általában elég korán kelnek.

8.3-10 is lehet.

9.Hát ha épp szabadidő van nem kell de amugy meg nem járkálhatsz csak gy mert neked most épp az jött..

10.Egyértelmű hogy nem.

Az biztos,hogy a koli nem neked való!!Mutasd is meg a szüleidnek,szerintem mindenki jobban jár.(beleértev azokat akikkel eggyüt laknál)Egyébként jővőreén is kolis leszek és kifogom birni :)) 13L

2011. okt. 25. 21:56
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szüleid direkt akarnak kollégiumba küldeni, hogy végre valaki valahol megneveljen, ha már nekik nem sikerült.
2011. okt. 25. 22:23
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg elkényeztetett vagy uramisten, mit gondolsz komolyan, a kollégiumok 5*-os szállodák? Hova akarsz te külön szobát meg külön fürdőszobát, méghozzá káddal, meg állatot bevinni?! Tényleg nagyon nem neked való a koli.
2011. okt. 25. 22:31
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Na ö hello.

Krva mód el vagy kényeztetve... De azért válaszolok a kérdéseidre, lásd, mennyire gyökér is vagy és álomvilágban élsz. Ja és megjegyezném, hogy a nővéred is hasonlóan gyökfej lehet, ha szerinte ótvar hely a kollégium.

Egyetemi kollégiumban lakom, ami (sokkal) szabadabb, mint egy középiskolai, de ismerem nagyjából a régi sulim koleszának szokásait is. Kombináltan fogok válaszolni..

1.El lehet intézni,hogy ne legyenek szobatársaim,csak egyszemélyes szobám legyen?

Hát hogyne, és reggel ágyba hozzák a reggelidet. :D

NEM!!!

2.Minden szobához van fürdő,benne káddal(a zuhanyzófülkét gyűlölöm)?

Középiskolai kollégium: 5 zuhanyfülkés közös fürdő. KÁD NINCS!

Egyetemi kollégium: Itt már változó. Nálunk az öt koleszból 3-ban vannak apartmanos szobák, ami azt jelenti, hogy tartozik a 2+2 szobához mosdó, amiben van vizesblokk és ZUHANY! A többi kollégiumban a folyosón van 2-3 közös zuhanyfülke. KÁD NINCS!

3.Megmondják,hogy mikor tanuljunk?

Mert én általában délutánonként pihizek,vásárolok,barátnőimmel vagyok és csak 7 után kezdek el tanulni és gondolom ott sem kezdeném el du. 4-kor megcsinálni a házikat...

KK: Igen, megmondják. 9. osztály első félévében legalábbis tutira, aztán ha jó átlagot hozol... (bizonyos szint felett teljesítesz), akkor nem kell bejárnod tanulóra. Addig viszont igen, és a felügyelő tanár/felsőbbéves ki is kérdezi tőled a tanulandó anyagot.

EK: Egyértelműen nem, nem mondják meg mikor tanulj.

4.Olyan dolgokat vihetek be,amiket akarok?

Pl. nem mondják meg,hogy nem vihetek netbookot vagy tabet,nem szólnak a mobilnet miatt,stb.

Szóval minden lehet nálam és használhatom is őket,amikor csak akarom?

Kk: Erről nincs információm, de szerintem vihetsz be, csak be kell jelenteni.

Ek: Igen.

5.Bármikor jöhetnek hozzám látogatók?

Kk: Vacsora után már nem. Ha kötelező tanulós vagy, a tanulási idő alatt sem. Be kell írni egy füzetbe a látogatót, ki ő, kihez jött, mikor. Le kell adnia egy fényképes igazolványt.

Ek: Éjfélig/egyig. Utána fizetni kell. Néhány helyen ugyanúgy van füzet, de csak nevet és a szobát kell beírni, ahova jött. A fényképes igazolványt itt is le kell adni.

6.Meddig lehet fent lenni?

Kk: 10-kor van takarodó. Felügyelő tanár jön és ellenőrzi, megtörtént-e a villanyoltás.. Szerintem, ha ezután még tanulni akarsz, és a társaidat nem zavarja, asztali lámpa fényénél megteheted, de hangoskodni nem szabad.

Ek: Senki nem nézi. Éjfél után azonban a hangoskodást itt sem nagyon szeretik.

7.Mindenki egyszerre kel fel reggel vagy beállíthatjuk mi a nekünk megfelelő időt?

Kk: Állíthatsz be magadnak ébresztőt, amire csak akarsz. Viszont az a fránya csengő minden nap fél7kor megszólal.. :)

Ek: Kelsz, amikor akarsz...

8.Ha mégsem sikerül elintézni a külön szobát,akkor hányan vagyunk egy szobában?

Kk: Nálunk 4 ágyas szobák voltak a fiú és a lány kollégiumokban is. De voltunk kirándulni és koleszban kaptunk szállást. Ott egy szobában 12 férőhely volt.

Ek: 2-3 ágyas szobák vannak. Illetve 2+2, ezek az apartman szobák.

9.Akkor megyünk el,amikor szeretnénk,nem kell előre bejelenteni?

Csak mert nekem néha van olyanom,hogy hirtelen eszembe jut,hogy szeretnék fagyizni/sütizni/pizzázni/hambizni/vásárolni/mozizni és akkor megyek,nem beszélem meg előtte a szüleimmel.

Ott lehet ilyet?

Kk: Van ún. kimenő idő. Évfolyamonként változik,ha jól emlékszem, de vacsorára otthon kell lenni. Egyéb időben engedélyt kell kérni a felügyelő tanártól.

Ek: Természetesen nincs.

10.Kisállatot lehet bevinni(kistestű kutya)?

Nem csinál semmit,általában ha egyedül van,akkor alszik és szobatiszta,sosem szokott másokat zavarni,hozzá van szokva az emberekhez,fajtiszta és törzskönyvezett.

Kk: Még a halakat sem engedik be.. XD Nem még a kutyádat.. :D:D Idióta.

Ek: Mindent behozhatsz, ami akváriumban, terráriumban, ketrecben, kalitkában lakik. Kutyát, macskát itt sem lehet.

Leírtam neked mindkettőt, hogy lásd még az egyetemi kollégiumban sincsenek meg azok, amiket te elvárnál egy középiskolai kollégiumtól..

Ja, ha nem mondtam volna még, gyökér vagy.:D

2011. okt. 25. 23:13
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
9. kérdés, Ek: *Természetesen nincs kimenő idő, akkor mész ki, amikor akarsz.
2011. okt. 25. 23:20
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha voltál már NORMÁLIS nyári táborban akkor tudnod kéne hogy az sem luxus. Mi az hogy kutyát lehet-e bevinni? Ja még az kéne ...

Az hogy neked este el kell nyújtóznod a kádban akkor inkább maradj otthon, legalább a kolik nem lesznek tele ilyesmi féle sznobokkal.

2011. okt. 26. 16:16
 38/47 anonim ***** válasza:
Valószínűleg te tényleg el vagy kényeztetve,szerintem meg jót tenne neked a kollégium.Megtanítana az életre,szerintem bizonyítsd be,hogy bírni fogod!Én utáltam kolis lenni,depressziós is voltam,de utólag visszagondolva rá,nagyon sok mindenre megtanított.Vannak barátaid?Szerintem pár kolis év után jobb ember válna belőled...
2011. okt. 28. 01:33
 39/47 anonim ***** válasza:

Aztarhadt, kiscsillag, tudni akarod milyen a kolesz? Valószínűleg előttem is leírták már páran, hogy nagyon messze áll az elképzeléseidtől, főleg, ha egy szigorú kollégiumba kerülsz. Amit most írok, azt úgy képzeld el, hogy ez a kollégium a művészeti gimnazistákkal van tele, akikkel ugye kicsit lazábban bánnak.

A nagy túrós lóbrokit lehet elintézni hogy külön szobába kerülj, rengeteg ember jelentkezik kollégistának, hely meg alig, majd pont miattad fogják kiüresíteni a szobát.

2.A csap is alig akar folyni, ráadásul spriccel szanaszét, szépen elmész a folyosó végére zuhanyozni ahogy mindenki más teszi.

3.Van szilencium, ha nem akarsz akkor tanulni, nem tanulsz, de nem mehetsz ez idő alatt sehova és nem is hangoskodhatsz. Szépen csendesen elvagy a szobádban.

4.nálunk ELVILEG nem lehet elektronikus eszközöket használni, de ezért nem szólnak.

5.fenéket

6.NÁLUNK este tízkor kikapcsolják a villanyt és az áramot a szobákban, este a folyosón lehet tanulni, rajzolni a házit stb., közben mászkálnak a felügyelőtanárok.

7.a szobatársaidhoz alkalmazkodsz, nálunk le lehet mondani az ébresztőt

8. 4-6

9. NEM. szépen szólsz, lejelentkezel, beíratod magad, és időre visszaérsz, persze csak szilenciumi időn kívül.

10. van bőven kisállat: büdösbence, hangya, szobatársak. egyszóval: NEM.

2011. okt. 28. 22:19
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
hát ezt a kérdést most kissé megmosolyogtam. szintén egy művészetisekkel teli kolesz lakója vagyok, nagyon úgytűnik, hogy ugyanazé, mint az előttem válaszoló. a picsogó (már bocsánat a vulgaritásért) válaszaidat javaslom mindenképpen győzd meg a szüleidet, hogy a kollégium többi lakója érdekében ne adjanak be oda. inkább egy leányzárdába. :D barátocskám, nem hogy kád, de víz sem mindig van, a kaját jóformán levadásszuk, mert szinte még mozog, a folyosón hangzavar van, de ettől függetlenül imádjuk, mert nem kaptunk a szobánkba egy olyat, mint te vagy. maradj otthon, nézzé' tévét.
2011. okt. 28. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!