Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez jogos volt?

Szerintetek ez jogos volt?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 13 éves vagyok, és már mikor betört ez a "Twilight mánia", akkor elakartam olvasni a könyvet, de mivel még ennél is fiatalabb voltam, anyukám nem nagyon díjazta, mivel ugye 16 éven felüli...Nem rég ott aludtam egy barátnőmnél, nála láttam meg, hogy megvan neki az összes (ahogy nagyon sok barátnőmnek is). Azt hiszem, látta rajta, milyen mohón kapok utána, és vágyakozva nézem, s mikor elmeséltem neki, miért is nem olvastam soha,(talán megsajnált)azt mondta, kölcsönadja.Mindez szombaton történt, azóta minden nap olvastam legalább 100 oldalt, tehát már a vége felé járok. Mikor hétvégén a kocsiban ülve utaztunk, és akkor is épp olvastam, az öcsém (6 éves) kérdezte, miről szól. Én csak annyit mondtam, vámpírokról, bár tudom, ez nem teljesen igaz, mert azért ennél komplikáltabb. Nagyon megörült, és azóta azzal nyaggatott, olvassak hangosan, és én hiába mondtam, hogy nem neki való. Ma anyukám kérte, hogy nyugtassam le, és olvassak belőle (egyébként, mikor hazahoztam, eléggé meglepődött). Én az elején kezdtem, ott nincs semmi ijesztő, vagy valami, és elég unalmas ahhoz, hogy megunja. De figyelmesen hallgatta. Mikor letettem, mondott valamit a vámpírokról, már nem nagyon emlékszem, mit, csak arra, hogy nekem az volta reakcióm, hogy ebben nem olyan vámpírok vannak. És annyit mondtam neki (mert úgy akarta), hogy fehér, hideg a bőrük, gyorsan futnak, és nagyon erősek. Aztán kíváncsi volt, hogy emberi vért isznak-e, mint a filmekben? Én mondtam, hogy nem, ők állatokét. Anyukámnak ekkor elege lett (ja, és már előtte is cigizte, és azt mondta, sokkal nagyobb hülyeség, mint a Harry Potter, de én ezt nem értem, hisz mindegyik fantasy...), és azt mondta, nem tömjem az öcsém fejét ilyenekkel, holnap bemegy az oviba és...aztán a fejemhez vágta, hogy vigyem innen ezt a könyvet, meg ne lássa a házban még egyszer...plusz még azt is (mivel vallásosak vagyunk, keresztények), hogy a Tóni atya, ha látná!!...

Szerintetek ez jogos volt? Én nem érzek magamban bűntudatot, hogy olvasom, és ahogy elnézem, sok szülőt nem érdekelné, hogy ezt olvassa a lánya, csak olvasson!Azon kívül anyukámnak a 17 éves bátyám kicigizett, és azt mondta, minden kis korombeli csitri ezért van megőrülve...

2011. jún. 7. 22:32
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedves Utolsó, hogy megvédtél. Amúgy igen, még kislány vagyok :)

És kedves Utolsó előtti:

Az öcsém kérdezte, azt hitte, kiszívják az emberek vérét, mire én csak megmondtam, hogy a könyvben hogy van, és nem hülye Ő, tudja, hogy ez csak egy könyv, de azt is megmondtam neki, hogy nyugodjon meg, ilyen csak a mesében van...Különben meg, amit szoktam látni, hogy néz a "gyerek csatornákon", az sokkal ijesztőbb, mint amit elmeséltem neki. Na, azoktól a filmektől aztán lehetnek rémálmai...

És még valaki írta, hogy elég érthetetlenül magyaráztam el. Nem, nem a magyarázás miatt nem értetted, hanem mert tényleg így történet :( De ez nem meglepő, anyukám mindig ilyen...És én vagyok akit utál 4-ünk közül...

2011. jún. 8. 18:19
 12/24 A kérdező kommentje:
Ja, bocsi, lemaradt a "köszi" :) Szóval köszi, hogy megvédtél :)
2011. jún. 8. 18:20
 13/24 anonim ***** válasza:
6%
Nem tudom mivel járna jobban ha el mondanád neki hogy ezek a gyök törzsek akik fehérek oda mennek és szuper erővel le teperik az áldozatot majd ki szívják a vérüket ami kb. életben tartja őket akkor te mond el így. De még mindig ép szerűbb lenne ha így mondanád el: a vámpírok ilyet nem csinálnak csak kedvelik a sötétet és barátságosak na most melyik az értelmesebb te?? meg most ezzel oktat az utolsó hogy jaj ő most nagyon okos mert biztos ő is ki olvasta ezt a szennyet és biztos azt hiszi hogy vannak vámpírok hogy ennyire tudja csak hogy a vámpírok azok valami emberek amik szerintem denevérből fejlődtek mivel a denevérhez hasonlítanak csak hogy a denevér nem szívnak vért itt a pont. Csinálj retardáltat az öcsédből nekem nyoc.
2011. jún. 8. 20:28
 14/24 anonim ***** válasza:
Egy 6 éves már nem hülye kisbaba- bocs-,nem lesz retardált attól,h ilyesmiről hall.Ennyi idősen egy normális gyerek már régóta el tudja választani a képzelt dolgokat a valódiaktól.
2011. jún. 8. 20:33
 15/24 anonim ***** válasza:
ma 20:28-as: Azt hiszem te szépen elhúzhatsz innen. Semmit se teszel hozzá a témához, csak leszólod szegényt, miközben alaptalan hülyeségeket is irogatsz ráadásul.
2011. jún. 8. 20:45
 16/24 anonim ***** válasza:
8%
nem tudom ki a hülyébb, aki ilyen fost olvas vagy aki az én értelmes válaszomra írja azt hogy hülyeség. :D de ki kérte hogy válaszoljatok gyökerek?
2011. jún. 8. 22:50
 17/24 anonim ***** válasza:

"csak hogy a denevér nem szívnak vért itt a pont"

tudod barátom a vámpír szó, szláv eredetű, vérszívót jelent, és eredetileg egy olyan denevérre mondták, ami elsősorban szarvasmarhák vérét szívta :)

2011. jún. 9. 08:07
 18/24 A kérdező kommentje:
Én nem így fogalmaztam meg a kisöcsémnek, és amúgy is, csak arra válaszoltam, amit kérdezett. Ha azt mondom neki, amit írsz, akkor bólint, majd újra megkérdezi...Egyébként nem azt kértem, hogy kritizáld azt, amit olvasok, tudod, 1. még csak 13 éves vagyok, persze, hogy ilyet olvasok. 2. ízlések és pofonok. Amúgy köszönöm szépen a válaszokat.
2011. jún. 9. 16:13
 19/24 anonim ***** válasza:

Amikor én ennyi idős voltam,anyámék örültek,hogy könyvet láttak a kezemben... :D

Én 23 éves vagyok,mégis tetszik a történet,és én is olvastam?Most akkor a nálam 6 évvel fiatalabb bátyád engem is kicikizne? :D Sőt,még a szüleimnek is tetszik a twlight saga.Az is ciki? A bátyád csak majmolja a többi vele egy korú fiúk véleményét.Lehet,hogy neki is tetszik csak nem meri felvállalni.

Tóni atyát meg küldöm a süllyesztőbe...már boccs,de Istenen kívül nem hiszem,hogy más atyának számot kéne adni erről...

2011. jún. 17. 01:29
 20/24 anonim ***** válasza:
az hogy olvastam nem kérdés akart lenni,hanem kijelentő...kicsit elcsúszott bocsi :D
2011. jún. 17. 01:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!