Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Segíség, mit mondhatnék?...

Segíség, mit mondhatnék? Jogos ez?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok. Vipről megismerkedtem egy csajjal és szeretnénk találkozni. Kb 20 km-re lakik tőlem, hárman mennénk fiúk, ők ketten lennének lányok. Az egyik fiú járatos arrafelé. Anyám nem akar elengedni:SS

Jogos ez? Mit mondhatnék neki hogy elengedjen? Mindig ilyen szigorú, próbáltam nem vitatkozni vele, meg mindent kipróbálni, segíteni, mindent, hogy egy kicsit engedékenyebb legyen. És itt tartunk.

2010. jún. 2. 06:37
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Kéredzkedj el apukádtól. Ő csak elenged. Anyukádnak meg ajánlj komprpmisszumot: ha elmehetsz, akkor pl egy hétig te viszek ki a szemetet / egy hétig te mosogatsz vagy valami ilyesmi. De amúgy el kéne engednie, 20 km szinte nem is távolság.
2010. jún. 2. 06:44
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
20 km tényleg nem sok. Pest mellett lakunk, 14 évesen a gyerekek már vonattal/busszal egyedül járnak be Pestre gimibe. Anyudat nyugtasd meg (vagy esetleg van oka a bizalmatlanságra???), hogy nem csináltok semmi disznóságot, csak egy pár barát elmegy sétálgatni, ökörködni és időre hazamész. Cserébe tényleg jó ötlet, hogy valamit felajánlasz (szemét, felsöprés, fűnyírás, valami, amit szívesen és jól csinálsz!). Sok sikert!
2010. jún. 2. 06:49
 3/8 anonim ***** válasza:
42%

Az elsönek: Ha a fiam, MIUTÁN azt mondtam, hogy nem engedem el, megfogadná a tanácsodat "Kéredzkedj el apukádtól. Ő csak elenged.", akkor garantáltan nem mehetne, se akkor se egy ideig máskor. Az nem megoldás, hogy az egyik szülöt megpróbálja kijátszani a másik ellen.

Arra lennék kiváncsi, hogy MIÉRT nem akarja az anya elengedni a kérdezöt, mivel indokolja? Mert az nem midegy, hogy CSAK félti, vagy valami más ok is van, pl. akikkel menne, azok ellen van kifogása, esetleg egész éjjelre kimaradnának, stb.

2010. jún. 2. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
66%
Utolsóval egyetértek, ha ki akarna játszani a gyerek, és simliskedik, hogy az apja hátha elengedi, akkor én sem engedném az ég világon sehová. Legjobb az egyenes út, mondd meg, hogy egy kislányhoz szeretnél menni, és valóban ajánlj föl valamit, ha elmehetsz. És ha legközelebb is szeretnél menni, akkor tartsd be az időpontokat, amiket megszab:)
2010. jún. 2. 08:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek eddig:)

Sajnos még ha akarnám, se menne, mert faterom nem él velünk..

2010. jún. 2. 17:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Semmi oka a bizalmatlanságra...mivel győzhetném meg?
2010. jún. 3. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, ha csak úgy minden i9ndok nélkül nemet mond, akkor sajnos el kell fogdnod ilyen anyuka jutott neked.

De ha nem Vikotiánus nevelőnő, hanem vaódi anyuka, akkor ülj le vele és kérdezd meg miért nem akar elengedni egész pontosan (attól fél, hogy történik valami veletek a buszon, vagy ti csináltok valami ostobaSÁGOT) és akkor máris könnyebb kompromisszumra jutni.

2010. jún. 3. 20:44
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. jún. 4. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!