Jogos volt ez? Beszéljek a tanárral?
"Nem! Minden képpen verd meg, mint sokan mások..."
No comment...
Szerintem menj be, és mond meg hogy ez egy kicsit túlzás, és attól még hogy ő tanár ne legyen joga más tulajdonát elvenni egy időre! Ez olyan mint ha te lennél egy bolt főnöke és az alkalmazottjaid telefonjait elvennéd 2 napra!
Na most szerinted?
Az órán figyelnie kell az a feladata!
Általában minden iskolában ki kell kapcsolni a telefont és el kell tenni!Tehát ha az órán az asztalon volt a telefon - akár kikapcsolva is - jogosan vette el a tanár.Ha a nap végén visszakapta mi a baj?
Egyáltalán nem jogtalan,egyébként úgy sem lehet bekapcsolva a suliba tehát nem tudja használni a telefont.
Nem lett baja,vissza is kapta ez a lényeg.
Nálunk mindig elveszik a telót ha meglátják.
És nekünk nem adják vissza csak akkor ha szülők bemennek érte!
Bene van a házirendbe .
még ha egcsörren akk is.
De nálunk ha véletlen kint marad a padon akk szólnak ,hogy rakjuk el és ennyi.
De sztem nem fölösleges bemenni
teljesen mindegy mit ír a házirend, a házirend nem irhat felül sem törvényt, sem alkotmányos jogot
a tanárnak nincs joga elvenni más tulajdonát, sem a gyerek mobilját, sem a kabátját
más kérdés, hogy nem zavarhatja vele az órát, ha zavarja, megkérhetik, hogy hagyja abba, kiküldheti, különböző szinten fegyelmezheti, behívhatja a szülőt, de elvenni nem lehet
Utolsónak:
Az iskolai házirend törvényekre épített és azok alapján felállított hivatalos okirat. Előírhatja, hogy bizonyos esetekben a telefont elveheti a tanár a diáktól, DE napvégén vagy a diáknak vagy annak nevelőjének (anyuka, apuka, stb.) vissza kell adni.
Szerintem ezért ne menj be, jogos volt, és valószínű a házirendjük is rendelkezik ezzel kapcsolatban. Egyébként meg a gyerkőcöd megtanulja, hogy el kell tenni a telefont, ami szerintem nem baj, hisz így legalább elhagyni sem fogja.
Ja, és még egy dolog a 21:19-nek:
Óráról kiküldeni nem lehet a tanulót, az a jogellenes.
egy diákjogokkal foglalkozó tanárnő
21:34
jogászkodjunk már egy kicsit
sem az alaptörvényt, sem a btk-t nem írhatja elő a házirend
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!