Szerintetek ez jogos? Véleményeket légyszi!
A verést (pofont is) Magyarországon törvény tiltja, svéd mintára (egyelőre nincs olyan bírói ítélet, amely a pofont kivételként kivenné a teljes tilalom alól). A legtöbb szomszéd ország is tilt bármiféle ütést (a zöldet kell nézni a képen):
Esetleg lehet itt más gond is, a verés rossz jel. Mindenképp jó lenne, ha valaki meg tudna hallgatni Téged, főleg aki tapsztalt ilyenekben, én sajnos nem vagyok az.
A szökéssel nem az a főgond, mintha törvénytelen vagy erkölcstelen lenne, hanem sokkal inkább az a baj, hogy többnyire nagyon veszélyes. Az emberek kb. 1%-a lelkiismeret nélküli pszichopata. Ezt a normál életben nem vesszük észre, mert a pszichopaták meghúzzák magukat, beolvadnak a normális emberek közé. Viszont ha szöksz, akkor bizony az utcán pár nap múlva már meglátszik Rajtad a kiszolgáltatott helyzet, és akkor a pszichopaták rádszállnak, mint a ragadozók a sérült vadra, mert ők direkt a sebezhető embereket pécézik ki maguknak, ez a betegségük lényege. Ezek afféle aberráltak.
Mindenesetre ha már szökésen gondolkodol, akor mégiscsak meg kéne hallgatni Téged valakinek. Ha az van, hogy ,,szökésre'' van szükség, éppenséggel valóban kerülhetsz más helyre, erre vannak szabályok. Ha meg más megoldás lesz, akkor is jó lenne valami külső ember, aki meghallgat, a szülők túlságosan benne vannak a helyzetben, nem biztos, hogy kívülről rá tudnak látni.
Nagyon sok dolog függ a konkrét részletektől. Hiszen sokban igazad is lehet, akkor meg mégiscsak segítséget kéne kapnod. Az a kár, hogy én nagyon keveset tudok. Esetleg itt próbáld meg megkérdezni (névtelenül is lehet, emailben is lehet, telefonon is lehet):
itt mindenképp meghallgatnak, meg ha kérdésed van válaszolni tudnak, meg segítséget is tudnak adni. Én még csak egyszer írtam az egyik helyre (a Krízistelefonra), sok részletet nem tudok, a tapasztalataim jók velük, gyorsan és pontosan segítettek.
Félned nem kell, meg hát be sem kell mutatkoznod, sőt írhatsz jellegtelen emailcímről vagy telefonálhatsz utcai telefonról is. De hát nem is szokták beárulni az embert, igazából mindvégig te maradsz a beszélgetés ura, nem lesz Rádkényszerítve semmi.
Annak hogy ennyire nem biznak benne biztosan több oka van annál, hogy látták egy fiúval.És ez a fiú ugyanakkora volt mint a lány? És mit csináltak egyáltalán ?
Mit értesz az alatt hogy durván fenyegetik?Miket mondanak?
Amugy meg a megszökést felelőtlen dolognak tartom mert ha azt a 15 éves lányt a szülei tartják el akkor egyedül nem fog tudni megélni és amikor előkerül csak még rosszab lesz a helyzet.
Szerintem beszélgess el a szüleiddel vagy keresd fel pl a suli pszichológust mert ő biztosan tud valami jó tanácsot adni.
Nehogy már, azért mert megpróbálják a helyes úton tartani rögtön a krízistelefon után nyúljon, vagy szökjön?
Bár azt tudom mondani, hogy szökjél csak el, akkor fogsz rájönni, milyen jó dolgod is van otthon.A veréssel én sem értek egyet, de gondolom az a fene nagy szabadságvágy dolgozik benned, hogy szökni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!