Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez jogos? Vélemény...

Szerintetek ez jogos? Véleményeket légyszi!

Figyelt kérdés
Egy 15 éves kamaszlány megszökik, mert nem hagynak neki semmi magánéletet(követik, kutatnak a telefonjában stb.)és ha valamit csak az egyik szülőnek mondd el, a másik kérdezi és nem mondja el, akkor durván fenzegetik esetleg meg is verik.
2010. júl. 14. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Csinált valamit a lány, amiért ennyire nem bíznak benne? Én nem tartom jogosnak, nem avatkoznék bele ennyire a gyerekem magánszférájába, de lehet akkor megtenném, ha pl. drogos fiatalok közé keveredne, vagy zülleni kezdene. Lehet, hogy ez egyszerű szülői féltés, valószínű nem rosszat akarnak, csak meg akarják óvni. Azt viszont nem értem, miért verik:S
2010. júl. 14. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez nem jogos. Én főleg azon tudok kiakadni, hogy a szülei kutatnak valakinek a telefonjában. Én is megszöknék :)
2010. júl. 14. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
A verés egy pofon, vagy nadrágszíj, esetlg fenékre ütés? Szerintem a szökéssel csk tovább romlana a dolog. Pláne, ha megtalálnak. Vagy mágis mit szeretnék 15 évesen csinálni? Mivel érte el az a gyerek, hogy ennyire nem bíznak benne? De ezt már előttem is kérdezték.
2010. júl. 14. 14:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Az apja meglátta egy fiúval, akit nem ismer és nem a központban sétltak állítólag.
2010. júl. 14. 14:06
 5/9 A kérdező kommentje:
De az anyja tudott a dologról.
2010. júl. 14. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor a két szülőnek kell kompromisszumot kötni, illetve kommunikálni egymással. Anyuka nem állt ki érte, hogy ő megengedte..stb? valami baj van azzal a fiúval, hogy nem tetszett apukának? Érthető, hogy félti a lányát, hiszen még csak 15 éves, de a verés és a telefon ellenőrzés vajmi kevés lesz. Sőt, csak még jobban titkolózni fog a gyerek. Talán egy bizalmas beszélgetés apukával eredményt hozhatna. Mindkét fél enged egy kicsit.
2010. júl. 14. 14:43
 7/9 anonim ***** válasza:

A verést (pofont is) Magyarországon törvény tiltja, svéd mintára (egyelőre nincs olyan bírói ítélet, amely a pofont kivételként kivenné a teljes tilalom alól). A legtöbb szomszéd ország is tilt bármiféle ütést (a zöldet kell nézni a képen):

[link]

Esetleg lehet itt más gond is, a verés rossz jel. Mindenképp jó lenne, ha valaki meg tudna hallgatni Téged, főleg aki tapsztalt ilyenekben, én sajnos nem vagyok az.

A szökéssel nem az a főgond, mintha törvénytelen vagy erkölcstelen lenne, hanem sokkal inkább az a baj, hogy többnyire nagyon veszélyes. Az emberek kb. 1%-a lelkiismeret nélküli pszichopata. Ezt a normál életben nem vesszük észre, mert a pszichopaták meghúzzák magukat, beolvadnak a normális emberek közé. Viszont ha szöksz, akkor bizony az utcán pár nap múlva már meglátszik Rajtad a kiszolgáltatott helyzet, és akkor a pszichopaták rádszállnak, mint a ragadozók a sérült vadra, mert ők direkt a sebezhető embereket pécézik ki maguknak, ez a betegségük lényege. Ezek afféle aberráltak.

Mindenesetre ha már szökésen gondolkodol, akor mégiscsak meg kéne hallgatni Téged valakinek. Ha az van, hogy ,,szökésre'' van szükség, éppenséggel valóban kerülhetsz más helyre, erre vannak szabályok. Ha meg más megoldás lesz, akkor is jó lenne valami külső ember, aki meghallgat, a szülők túlságosan benne vannak a helyzetben, nem biztos, hogy kívülről rá tudnak látni.

Nagyon sok dolog függ a konkrét részletektől. Hiszen sokban igazad is lehet, akkor meg mégiscsak segítséget kéne kapnod. Az a kár, hogy én nagyon keveset tudok. Esetleg itt próbáld meg megkérdezni (névtelenül is lehet, emailben is lehet, telefonon is lehet):

[link]

[link]

itt mindenképp meghallgatnak, meg ha kérdésed van válaszolni tudnak, meg segítséget is tudnak adni. Én még csak egyszer írtam az egyik helyre (a Krízistelefonra), sok részletet nem tudok, a tapasztalataim jók velük, gyorsan és pontosan segítettek.

Félned nem kell, meg hát be sem kell mutatkoznod, sőt írhatsz jellegtelen emailcímről vagy telefonálhatsz utcai telefonról is. De hát nem is szokták beárulni az embert, igazából mindvégig te maradsz a beszélgetés ura, nem lesz Rádkényszerítve semmi.

2010. júl. 14. 15:08
 8/9 anonim válasza:

Annak hogy ennyire nem biznak benne biztosan több oka van annál, hogy látták egy fiúval.És ez a fiú ugyanakkora volt mint a lány? És mit csináltak egyáltalán ?

Mit értesz az alatt hogy durván fenyegetik?Miket mondanak?

Amugy meg a megszökést felelőtlen dolognak tartom mert ha azt a 15 éves lányt a szülei tartják el akkor egyedül nem fog tudni megélni és amikor előkerül csak még rosszab lesz a helyzet.

Szerintem beszélgess el a szüleiddel vagy keresd fel pl a suli pszichológust mert ő biztosan tud valami jó tanácsot adni.

2010. júl. 16. 23:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Nehogy már, azért mert megpróbálják a helyes úton tartani rögtön a krízistelefon után nyúljon, vagy szökjön?

Bár azt tudom mondani, hogy szökjél csak el, akkor fogsz rájönni, milyen jó dolgod is van otthon.A veréssel én sem értek egyet, de gondolom az a fene nagy szabadságvágy dolgozik benned, hogy szökni akarsz.

2010. júl. 17. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!