Szerintetek ez jogos volt?
Az a helyzet, hogy 13 éves vagyok, és már mikor betört ez a "Twilight mánia", akkor elakartam olvasni a könyvet, de mivel még ennél is fiatalabb voltam, anyukám nem nagyon díjazta, mivel ugye 16 éven felüli...Nem rég ott aludtam egy barátnőmnél, nála láttam meg, hogy megvan neki az összes (ahogy nagyon sok barátnőmnek is). Azt hiszem, látta rajta, milyen mohón kapok utána, és vágyakozva nézem, s mikor elmeséltem neki, miért is nem olvastam soha,(talán megsajnált)azt mondta, kölcsönadja.Mindez szombaton történt, azóta minden nap olvastam legalább 100 oldalt, tehát már a vége felé járok. Mikor hétvégén a kocsiban ülve utaztunk, és akkor is épp olvastam, az öcsém (6 éves) kérdezte, miről szól. Én csak annyit mondtam, vámpírokról, bár tudom, ez nem teljesen igaz, mert azért ennél komplikáltabb. Nagyon megörült, és azóta azzal nyaggatott, olvassak hangosan, és én hiába mondtam, hogy nem neki való. Ma anyukám kérte, hogy nyugtassam le, és olvassak belőle (egyébként, mikor hazahoztam, eléggé meglepődött). Én az elején kezdtem, ott nincs semmi ijesztő, vagy valami, és elég unalmas ahhoz, hogy megunja. De figyelmesen hallgatta. Mikor letettem, mondott valamit a vámpírokról, már nem nagyon emlékszem, mit, csak arra, hogy nekem az volta reakcióm, hogy ebben nem olyan vámpírok vannak. És annyit mondtam neki (mert úgy akarta), hogy fehér, hideg a bőrük, gyorsan futnak, és nagyon erősek. Aztán kíváncsi volt, hogy emberi vért isznak-e, mint a filmekben? Én mondtam, hogy nem, ők állatokét. Anyukámnak ekkor elege lett (ja, és már előtte is cigizte, és azt mondta, sokkal nagyobb hülyeség, mint a Harry Potter, de én ezt nem értem, hisz mindegyik fantasy...), és azt mondta, nem tömjem az öcsém fejét ilyenekkel, holnap bemegy az oviba és...aztán a fejemhez vágta, hogy vigyem innen ezt a könyvet, meg ne lássa a házban még egyszer...plusz még azt is (mivel vallásosak vagyunk, keresztények), hogy a Tóni atya, ha látná!!...
Szerintetek ez jogos volt? Én nem érzek magamban bűntudatot, hogy olvasom, és ahogy elnézem, sok szülőt nem érdekelné, hogy ezt olvassa a lánya, csak olvasson!Azon kívül anyukámnak a 17 éves bátyám kicigizett, és azt mondta, minden kis korombeli csitri ezért van megőrülve...
Téged kicikiztek, "k"-val, de nem volt igazuk. A bátyádat semmi nem érdekli, ami a korabeli fiúkat?
Tóni atyát pedig szerintem nem zavarná.
Ezek a vámpírok akár a mennyországba is juthatnának, hiszen "bűnt az követ el aki tudva és akarva nem engedelmeskedik.....", ami bűnt meg mégis elkövetnek, azt folyton megbánják. Csupa önmarcangolás mindegyik.
Szóval olvasd nyugodtan. A lányom a egyházi gimiben érettségizik idén, ők is egymás kezéből kapkodták, épp úgy mint a Harry Pottert.
Ha nagyon sarkítunk,a népmese is fantasy,hiszen csodálatos lények vannak benne,táltos paripa,tündérek,boszorkányok,varázslók,óriások...:))Mégsincs senkinek kifogása ellenük.
A Twilight könyvek írónője mormon,tehát meglehetősen vallásos.Ha ő meg tudta írni ezt a könyvet,akkor nem hiszem,h Tóni atyának kifogása lenne ellene.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!