Mit gondoltok a Tündérmackó oldalról? Törvényes ez egyáltalán?
Itt egyszerre nagyon sok dolog jött elő
1)
,,nulla azaz nulla kép lenne fenn, ha a kis hölgyek nem pakolnának ilyeneket mindenhova''
SÉRTETTI KÖZREHATÁS:
A sértetti közrehatás mértékét figyelembe veheti a jog, de többnyire nem mentik fel automatikusan az elkövetőt csak azért, mert maga a sértett is "tehet" a dologról. Ezzel az erővel a besurranó tolvajokat, strandi szarkákat és kabintolvajokat, trükkös csalókat és a lakásmaffia tagjainak jelentős részét is mind fel lehetne menteni. Az jogi képtelenség, és a közvélemény sem igen támogatná. Erkölcsileg meg mindenképp tarthatatlan lenne.
2) ,,Az én gyerekem azért sírna a szobájában mert úgy kiosztottam, hogy csak nyekken''
Látencia: ezek többnyire rejtve maradó jelenségek. Nem véletlen, hogy a drog ellen sem úgy harcol az állam, hogy csak büntet, hanem vannak a mindenféle elterelések, tűcsereprogramok, büntetlenség biztosítása, anonim segítés stb. Nem azért vannak ezek, mintha ne tudnánk biztosan, hogy a drog az rossz, hanem azért van ez a mindenféle enyhítés, mert ha nem lennének, akkor elérhetetlen maradna előttünk a drogosok jelentős része, és akkor csak egyre rosszabbá válna a helyzet. Itt nagyrészt ismeretlen mértékű jelenségekről van szó, és nagyon nehezen megszólítható emberekről.
Hasonlóképpen, hatalmas a látencia a családi erőszak és a prostitúció, embercsempészet témakörében is, ezért is tartoznak ez a jelenségek is a legnehezebben kezelhető problémák közé.
Ami miatt ezek látszólag ide nem tartozó hasonlatok idejöttek: Egy kamaszgyereknek is lehet öt-hat titkosabb ügylete, ezek közül mondjuk az egyik kiderül (meztelen képek), a szülő "helyrerázza", a kamaszgyerek meg ebből megtanulja, hogy a többi, maradék négy titkos dolgáról véletlenül se szóljon a szülőnek, mert úgysem bízhat meg benne. Aztán meg már akkor sem fog szólni a szülőnek, amikor pedig már ő maga is ki szeretne szállni valamelyik zavaros ügyből. Mire a szülő végül mégis megtudja (ha egyáltalán megtudja valaha), addigra már nehéz jóvátenni. Szóval ez a "helyrerázás" inkább csak olyan, mint amikor a szülő levágja az aranytojást tojó tyúkot (= a bizalmat).
Én is próbáltam már kamaszgyereknek segíteni kép törlésében (az sem megosztott kép volt, hanem lopott). Első kérése az volt, hogy hát csak a szüleinek ne szóljunk. Persze így jóval nehezebb volt összehoznom egy ügyvédi felszólítást. Végül az internetszolgáltatóval kapcsoltattam le az oldalt. Mindenesetre a szülő bizalomromboló magatartása nagyon sok kárt csinálhat. Ezek az oldalak meg tudatosan építenek erre.
3)
,,Nagyon elgondolkodnék, hogy mit ronthattam el és tennék ellene, nem pedig ujjal mutogatnék azokra, akik megszólnak a gyerekem miatt. De ez nehéz feladat lenne, és erre az emberek többsége nem képes így inkább a másikat hibáztatja, pl minek van ilyen oldal.''
Pedig szerintem egyáltalán nem baj az, ha az öntudatos polgárok el akarják számoltatni a közhatalmat. A tündérmackó szerintem közhatalmi funkciókat gyakorol, jogot formál arra, hogy jó és rossz között döntsön, és hogy ő mondja meg, mi a jó és mi a nem jó. Szerintem lényegtelen, hogy igaza van-e, mint ahogy az is lényegtelen, hogy a kommunizmusnak igaza volt-e. Szerintem sokkal inkább az a lényeg, hogy tündérmackó ELSZÁMOLTATHATATLAN szervezet, mint az ÁVÓ, és részben a Párt: nem lehet ellenőrizni, elszámoltatni, hogy hogyan sáfárkodik azzal a közhatalommal, amivel egyébként sem bízta meg őt senki, hanem csak önkényesen ragadta magukhoz. Állam az államban.
Egyébként a falusi és lépcsőházi pletykafészkekkel is ugyanez a baj ("kibicnek semmi sem drága"), de ezek csak mérsékelt kárt okoznak, míg a tündérmaci tényleg iparszerűen működik, szinte állami monopóliumokat gyakorol.
4)
,,Felelősséget kell tanulni és vállalni a tetteinkért''
Felelősség van a tanár felé, a szülő felé, de a tanár meg felelős az igazgató felé, a szülő a gyámhatóság felé, és ezek is felelősek az állam felé. Az állam meg felel a nép felé, és megadott rend szerint meg is mérettetik.
A tündérmackó viszont névtelen, elszámoltathatatlan és arctalan. És a falusi, lépcsőházi pletykafészkek is azok, sokszor külön-külön is arctalanok maradnak, együttesen meg mindenképpen valami arctalan masszába olvadnak. Ezért aztán szerintem a tündérmackó kapcsán nem az áldozatok felelőssége az, ami elsőként felmerül.
Nem tudom miért, de nekem mindig ezek a rémes Szabó Dezső féle századeleji novellák jutnak eszembe ezekről a falunyelve emberekről, amikor a megesett lányt öngyilkosságba kergették az "erkölcs" nevében. Ugyanakkor az öregek megmérgezését, halálba "segítését" a Horthy-kori közhatalom csak lassan és nehezen tudta felszámolni a tanyavilágban.
Szerintem jobb az, ha a közhatalom teljesen átlátható és átvilágítható. Titkos társaságok valóban gyakoroltak közhatalmi funkciókat egyes afrikai törzsi társadalmakban, de ez az út Európában nem járható, egyszerűen azért nem, mert itt nagyobb a népesség. Szerintem jobb az, ha kvázi-közhatalmi titkos társaságokat nyomokban sem tűrünk meg.
5)
,,Amikor meg pár srác fogja magát és összeszedi a képeket, hogy az emberek arcába tolja, hogy hé ezt művelik a TI gyerekeitek a TI barátaitok, figyeljetek már egy kicsit oda héló.''
A csibefasz, a napiszar nem volt képes tartani magát ehhez a vonalhoz, mindegyikből elfajult személyes bosszúállások eszközévé. Nemcsak excsajos képek kerültek ki, de terjedni kezdett a lesifotós zsarolás is, vagyis olyan képekkel való zsarolás, amiket nem is maga a tulajdonos készített (volna), hanem egy paparazzo. Itt a Gyakorikerdesek.hu-n is jelentek meg erre vonatkozó kérdések.
A tündérmackóról meg sokat mond az, hogy a szerkesztő fickó megismételt posztokban szólítja fel az olvasókat arra, hogy kerüljék meg a myvip jelszóvédelmi rendszerét egy biztonságtechnikai kiskapun keresztül, és nyúljanak be a "képek mögé" a NEM PUBLIKUS képek esetén is.
Hirtelen mennyi hozzáértő lett itt. Ha törvényes, ha nem a Tündérmackót soha az életbe nem szünteti meg senki.Pedig egy időben nagyon ráálltak, hogy megszüntessék az oldalt, de mint látjátok nem sikerült. Szerintem aki oda kikerül az meg is érdemli. És szerintem a célközönség a 14-25 éves korosztály akinél nem beszélhetünk pedofiliáról. És ha egy ilyen csajnak aki kikerült az oldalra, az iskolában, vagy akárhol beszólnak annak csak örülni tudok, mert ez nagyon nem természetes, hogy valaki ilyen képeket csináljon, akár viccből akár nem.
Ha törvényes ha nem TÜNDÉRMACKÓ ÉLNI FOG !!!444négy!!
Ehh, Úgy veszem észre, Magyarországon nem sok ember ismeri a jogokat, és elemezni sem tudja őket. Tudjátok sok törvény nem szó szerint értendő, ezek meg vannak kavarva sokszor, hogy Mi, Ti, átlagember, ne értsék úgy, ahogy kell. Myvip, IWIW és ezek a közösségi oldalak, nem azt írja a szabályzat, hogy ha felrak a felhasználó egy képet bárki bármikor leszedheti, és saját céljaira felhasználhatja. Nah szóval, a közösségi oldalaka szabályzatába az van, magyar nyelvre lefordítva, Ők nem vállalnak felelőséget. Gondolom ezt mindenki érti. De azt is tudjátok, hogy a BTK nagyobb súlyú, mint egy kis közösségi oldal? Találtatok a BTK ban, olyan cikkejt, amely kimondja, ha közösségi oldalra felrakod, vagy valahova felrakod a képedet, akkor elveszted rá a szerzői, személyi jogaidat? Nem. Tehát ha te leszedsz egy képet, és valahol saját célra, haszonszerzés és egyéb dolgokra használod, te bűncselekményt követsz el, akármit mondasz. Plusz az olyan képek amiken nincsennek vízjelek? Arról is lehetne beszélni nem? Plusz volt régen a Pedomaci tudjátok, külföldi szerver minden jó.. Mégis elkapták őket :)) Nemde? Rosszul tudom?
"A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg mindenben kételkednek" <- Sok hülye van Magyarországon, inkább mindenki kételkedne :)
"A tündérmackóról meg sokat mond az, hogy a szerkesztő fickó megismételt posztokban szólítja fel az olvasókat arra, hogy kerüljék meg a myvip jelszóvédelmi rendszerét egy biztonságtechnikai kiskapun keresztül, és nyúljanak be a "képek mögé" a NEM PUBLIKUS képek esetén is."
egy ilyen posztot linkelj apám. amúgy meg ami baromságokat összehordtál..... Jézusom
A GYK-kérdés kiírásának dátuma alapján kb. egy hétig kell visszanézni az oldalt. Meglesz hamar, mert elég feltűnő.
GYK-ra nem szoktam közvetlenül linkelni személyiségi jogokat sértő oldalról, mert az én értelmezésem szerint ez ellentétes a GYK profiljával. (Bár a szabályzat nem nevesíti, de sok hasonló oldal még a torrent linkek beszúrását is tiltja.)
A ,baromság' szó helyett érdemesebb lehet az amerikai hatástanulmányokat cáfolni, vagy azt bebizonyítani, hogy a Hope Witsell öngyilkosság esetnek nincs hasonlósága a tündérmackó profiljával. Szerintem a hasonlóság valós, mert mindkettő sexting-hez kötődő kiberzaklatás.
A kérdést nem én döntöm el, meg kell szólalniuk a magyar szakembereknek, ahogy az amerikaiak már megtették az ottani esetekkel kapcsolatban.
A domain innen megy: 1and1.com
Az oldal tartalma nem illegális. A kommentek viszont igen. Ezek moderálásának hiánya miatt lehet egyrészt megbüntetni a weboldal tulajdonosát. Valamint a képek copyright jogainak megsértése miatt. A copyright miatt tud mindenki panaszt tenni a szerver üzemeltetőjénél: abuse@1and1.com . Ez a legbizotsabb útja, hogy az oldalt leszedjék.
Onnantól kezdve hogy az egyén magától teszi ki a képeket közösségi oldalakra, onnantól kezdve annak lementése máshová kitétele teljesen legális!! Az oldal funkcionális elképzelése nagyon jó .. Aki oda kikerül meg is érdemli mert 14 évesen nem kéne kompromittáló képeket kitenni sehova.. A kommentek is teljesen legálisak voltak míg csak regisztrációval lehetett oda írni, mert ha "zártkörű" (és ha reg.-es akkor annak minősül) akkor nem kötelesek moderálni.. Mióta bárki írhat azóta kellene moderálni..
A saját véleményem az , hogy nem a legkorrektebb dolog, de mindenki tudja milyenek a mai fiatalok, és ez az egyetlen olyan lehetőség hogy észhez térjen .. vagy legalább elgondolkozzon ..
Ez óriási tévedés! Már nyert pert valaki, mert az iwiwről leszedett képeit használták fel! Sőt a szerzői és személyiségi jogokkal való visszaélés a nagy Amerikában is illegális.
Itt csak az a kérdés, hogy mikor találják meg az oldal üzemeltetőjét. Meg fogják. Ha az Anonymus hacker csoport tagjait megtalálták, őket is megfogják. Kispályás csapat hozzájuk képest.
A nyomozáshoz egy kis adalék az oldalról:
Registrant Name: Kolompar Jozsef
Registrant Organization:
Registrant Street1:Heinrich-Roller-Str. 23
Registrant City:Berlin
Registrant State/Province:GERMANY
Registrant Postal Code:10405
Registrant Country:DE
Registrant Phone:+49.30447360311
Registrant Email:kissanya999@mail.com
NameCheap, Inc
NameCheap.com NameCheap.com (support@namecheap.com)
+1.6613102107
Fax: +1.6613102107
11400 W. Olympic Blvd. Suite 200
Los Angeles, CA 90064
Hajrá!
Ha le akartok a pedofilokra csapni, akkor itt az alkalom. Gyűlést tartanak!!!!!
Úgy tudod eltüntetni az oldalról a képeket, hogy megnézed, hova lett feltéve, melyik szerverre. Jobb egér klikk a képre és kiírja, hova töltötték fel a képet. A linket elmented (ctrl+c), majd rámész a szerver oldalára, ahol van a kép, és jelented. Ha külföldi szerveren van, az a legkönnyebb, mert az oldal alján általában van egy link (abuse), ahol visszaéléseket lehet jelenteni (szerzői jog vagy személyiségi jog megsértése, esetleg gyermek erotika).
Itt kitöltöd az adatlapot, belinkeled a képet v. képeket és voilá. Elküldöd. pár óra múlva törlik a képet, mert erre nagyon vigyáznak, jogsértésért elkaphatják és lezárhatják az egész szerverparkot. Nem fognak pár magyar bűnöző kedvéért pattogni.
Ha magyar szervert használnak, akkor ott fenyegeted meg a szerver üzemeltetőjét. A kepgep.hu, amit előszeretettel használnak a monster media tulajdonában van. Budapest, Bokor utca. Odamegy pár erős barátod, ha nem akarják maguktól levenni és kicsit odacsapnak az asztalra. Őket fel is lehet jelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!