Mit gondoltok a Tündérmackó oldalról? Törvényes ez egyáltalán?
najó. valamennyire meggyőztél.
lehet, hogy az oldal szerkesztője valóban egy pedofil, aki azér gyűjti ezeket a képeket, hogy neki és a többi pedonak legyen mire verni.
de azt te se állíthatod, hogy ez normális dolog
Pedig szerintem igenis fel van fújva ez a poszt (nem írom ki a nevet), szóval a szerkesztők alaposan rátettek a dologra. Ez bizony tényleg lehet egy egyszerűen csak szeretethiányos lány. A sextingről meg azt írtam, hogy pedig ÖNMAGÁBAN ártalmatlan, vagyis nem maga a sexting a probléma, hanem egyrészt az, hogy mi van mögötte (szorongás, szeretethiány, vagy akármi), másrészt a mindenféle ráépülő pedofil meg mindeféle bűnöző oldal.
A tündérmaci olyan, mintha valaki egy olyan tűzoltó szert reklámozna, ami minden gyúlékony dolgot elégetne a lakásban, hogy a tűznek már ne legyen mit elégetnie. Nagyobb kárt csinál az ilyen tűzoltó szer, mint maga a tűz.
De ezeket a képeket nem telefonon küldözgették egymásnak hanem iwiw\myvip\facebookra tették fel ahol mindenki láthatja szal nem tom mi bajotok van. Szóval ezeket a képeket ugyanúgy megtalálhatják az osztálytarsak meg ismerősük azokon az oldalakon is, meg pedofilok is sőt még többen is mert ezeket az oldalakat jóval többen nézik, meg ha a tündérmackón fent lévő lányokat nem zavarja hogy pl a myvipen fent vannak akk a tündérmackón mért baj? hisz ugyanazok a képek. ennyi!
Na lehet lepontozni mint minden ilyen kérdésnél szokkás szerint.
ui:bocs a rossz helyesírászért csak gyorsan írok most.
Ezt szerintem igazából a hétköznapi tapasztalat és megfigyelt gyakorlat dönti el. Úgy tudom, hogy általában azt a jelenséget lehet észlelni, hogy döntő szerepe van a szövegösszefüggésnek és a környezetnek. Vagyis ugyanaz a kép teljesen más hatást válthat ki, amíg a tulajdonos saját gondozásában van, mintha egy idegen oldalon, amit direkt valamilyen különleges céllal hoztak létre (pl. zaklatásra).
Youtube-on is meg lehet figyelni azt az érdekes jelenséget, hogy az első tíz kommentnek meghatározó szerepe van. Vagyis ha az első tíz komment zaklató, akkor jó eséllyel a következő ötven is az lesz. Ha meg az első tíz komment semleges, akkor jó eséllyel a következő húsz is kiegyensúlyozott lesz.
A tündérmackón meg a napiszaron ugyanezt a jelenséget sokkal szélsőségesebb formában lehet megfigyelni, mert a youtube még egy viszonylag nyílt oldal, míg a tündérmackó meg a napiszar egy eléggé zárt világ. Jó, elvileg bárki írhat oda, de a gyakorlatban eléggé összeszokott kommentelőtábora van. Azért a legtöbb átlagember eléggé félve szokott odaírni, ha valami eltérő véleménye van. Legfeljebb azt lehetne megcsinálni, hogy összeszedni profi szakemberekből egy csapatot, mondjuk egy jogászt, egy gyerekpszichológust és egy netes szakértőt, és esetleg egy szociológust vagy antropológust is, és egy ilyen proficsapatot lehetne beereszteni a kommentelők közé. Na ez már képes lenne módosítani a hangulatot, de ez is csak akkor működne, ha a profik tényleg nagyon jók, és már több évtizedes tapasztalatuk van a szakmájukban. Ez attól függ, hogy mennyire tudnak hitelesek lenni, és mennyi tapasztalatuk van, és menyire tudják azt átadni. Igazából a tündérmackót mg a napiszart nehéz ellensúlyozni, hiszen az alapkörnyezetet, az alaphangulatot és az alapkontextust az oldal szerkesztői határozzák meg, és ezt legfeljebb csak profi tapasztalattal lehetne megfúrni, ellensúlyozni.
Igazából ezek az oldalak mint a tündérmackó meg napiszar szerintem egyszerű szociálpszichológiai, tömeglélektani meg gyerekszichológiai trükköket használnak ki, ilyen mobbing-hatásokat,
szóval amolyan hangadó-szerepekre épülnek, meg ilyen kontextusra épülő hatásokra épülnek. Szerintem felnőtt szempontból nézve ezek tulajdonképpen eléggé dögunalmas és semmitmondó oldalak, legfeljebb tudományos szempontból van némi érdekességük (tömeglélektani hatások szemléltetése), de tudományos kísérletnek meg azért nem jók, mert annyi etikai szabályt sértenek meg, hogy annak sem lehet őket használni (mert veszélyesek).
Akárhogy szépítik,szerintem elég szégyen ez az oldal. Milyen szülők azok akik nem veszik észre,hogy komoly probléma van a lányukkal? Rossz szülők. És nem hinném,hogy őket érdekelné,hogy mi is történik a lányukkal mert kvára az ő hibájuk,hogy nem figyeltek rá és hogy egy buta kis rib@anc lett belőle. Szerintetek ha meglátják ezeket a képeket akkor minden megváltozik? Hát ahol komoly gond van ott semmi sem fog megváltozni mert a szülők sem változnak. Jó persze van pozitívuma is az oldalnak ha mondjuk van egy tényleg normális lány aki csak hülyeségből csinálta hát akkor ő elszégyelli magát és egy életre megváltozik de ez 1 a 100ból sajnálom de én így látom.
Nincs értelme ilyen drasztikus módszereknek...mert ezeknem a lányoknak nincs szégyenérzetük. Így csak még jobban azt fogják mondani hogy leszarom,csak azért is csinálom. Végülis mindenki leszar. Nem tudom mi lenne a megoldás mert ez tényleg komoly probléma...
Nem értem miért az oldallal van a baj. Ezen az oldalon nulla azaz nulla kép lenne fenn, ha a kis hölgyek nem pakolnának ilyeneket mindenhova (facebook, myvip isten tudja hova még). Nekem pl nincs ilyen képem fenn a neten, bár nekem egyáltalán nincs ilyen képem, pedig a férjem odáig lenne érte. Amikor meg pár srác fogja magát és összeszedi a képeket, hogy az emberek arcába tolja, hogy hé ezt művelik a TI gyerekeitek a TI barátaitok, figyeljetek már egy kicsit oda héló. Akkor rögtön az jön, hogy jaj szegény lánykákat megalázták stb. Nem pedig az, hogy anyuka elkapja a kölkét és jól helyrerázza, hogy te ostoba idióta hülye és mi lesz ha ezt valami beteg meglátja és levadász téged? Akkor mi lesz? De nem ezeknek az anyukáknak apukáknak eszébe se jut csak az, hogy jaj pici lányom megalázták.
Szomorú hogy ezek az oldalak találnak ilyen képeket! Ez a szomorú nem az hogy ilyen oldalak léteznek, hanem hogy van tartalom amivel meg lehet tölteni. És kis 15 évesek nekem ne magyarázzon itt, hogy csak viccből csinálta blablabla mert már elnézést én ilyet sose csináltam viccből és egy ismerősöm se, plusz ezek a képek nem maguktól töltődnek fel, szóval viccből fotozkodni és viccből feltenni a netre, hogy mindenki lássa az baromi hülye vicc és tessék vállalni a következményeket.
Arról nem is beszélve, hogy a fiúk (korosztály esetleg idősebb 1-3 évvel) azt hiszik ezek a lányok már mindenben benne vannak és elég visszás ha utána a kishölgyek csak andalogni akarnak a margit szigeten kézen fogva, aztán csodálkoznak ha a fiúkák mást is szeretnének.
24/l
"kedves" 24 éves!
Szerintem emg fogalmad sincs a barátnőm életéről és talán neked nem voltak olyan barátnőid aki kezeket a képeket bevalották..és igen viccből csinálta és igen 1 napig nem volt fent a gépén..erről ennyit az,hogy te úgy éled le az életedet,hogy szentnek állítod be magad az legyen a te dolgod,de szerintem más életében ami NEM tudhatod,hogy,hogy zajlik NE szólj bele,mert fogalmad nincs arról,hogy Ő hogy él.
Meg az,hogy szidod más anyát,milyen már?
Igen ilyen a lányuk és én igenis sajnálom ezeket a lányokat,mert komoly gondjaik lehetnek,hogy idáig fajulnak és valószinűleg nincs meg a családi idéljük és úgy felnőniük,hogy már NEM is lesz SOHA..és így kell felnőniük és elhiheted,hogy a 10 éves kiscsaj nem azért tölti fel a NYÁRI vakációs képeit,ogy az öreg pedofil bácsikák kiverjék rá magukat és ha ezeket a képeket megtalálják és elolvasák a kommenteket nem kis bajt okoznak ezzel bennük..
De mindegy te úgyis jobban tudod,hisz te már mindent megéltél és ahogy látom mindent mindenkinél jobban tudsz (Y)
Nyári vakációs kép az, hogy egy tükör előtt pózol melltartóban meg bugyiban, vagy pucsít?
Már ne is haragudj de pont te igazolod amit mondtam, hogy a szülők tehetnek erről és ahelyett, hogy ezt belátnák és tennének ellene azzal védekezzenek, hogy ja elcsesztük így járt a gyerek akkor csak az lehet a hibás aki ezt szóvá meri tenni? Szomorú.
Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy hülye vicc magunkat így fotózni, még inkább hülye dolog megosztani. Én nem értem és nem is akarom érteni ezeknek a lányoknak a gondolatait mit miért csinálnak, de felháborít, hogy a többség az oldalt szidja és fel se merül bennük, hogy mint mondtam, ha nem készülnének képek nem lennének ilyen oldalak. És azon még inkább fel vagyok háborodva, amikor a szülők pattognak, hogy szegény gyerekem most ezért sír egész nap a szobájában, mert felkerült erre az oldalra. Az én gyerekem azért sírna a szobájában mert úgy kiosztottam, hogy csak nyekken. És igen én is baromira magamba szállnék, ha a gyerekem ilyen képeket készítgetne. Nagyon elgondolkodnék, hogy mit ronthattam el és tennék ellene, nem pedig ujjal mutogatnék azokra, akik megszólnak a gyerekem miatt. De ez nehéz feladat lenne, és erre az emberek többsége nem képes így inkább a másikat hibáztatja, pl minek van ilyen oldal.
Nem vagyok szent egy pillanatig se állítottam, voltak, vannak jó kis sztorijaim de még fürdőruhás képeket se osztogatok meg magamról így 24 éves fejjel nem hogy 14 évessel, vagy 10 évessel! Nem azért mert szégyellős vagyok, hanem mert ezek (fürdőruhás képek) családi fotók a családnak nem pedig akárkinek aki nézegetni akarja őket. Arra vannak, hogy emlékeket idézzenek fel, de egy tükörben pózolva nehogy már normális legyen.
A hangnemedből meg látszik, hogy te is ahelyett, hogy mondtad volna barátnődnek, hogy figyelj nem kéne ilyen képeket csinálni, mert mi lesz ha hülye tesód meglátja, tudod milyen, stb, inkább itt véded, hogy jaj csak vicc volt és hogy járt. Felelősséget kell tanulni és vállalni a tetteinkért a barátok meg arra vannak, hogy lebeszéljenek minket a hülyeségekről nem pedig arra, hogy hagyják, hogy elkövessük őket.
24/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!