Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnék segíteni? = (...

Hogyan tudnék segíteni? = ( Annyira sajnálom = (

Figyelt kérdés

Ez kicsit hosszú lesz de elkellene a segítség...

A testvérem(bátyám) és én nem ápolunk túl jó viszonyt, mindig veszekszünk, de ennek ellenére szeretjük egymást

Nem vagyunk túl tehetősek, de a szüleim megígérték hogyha a a testvérem jó bizonyítványt hoz haza félévkor leteheti a jogosítványt.

Pénz került a családhoz és anyukám szerette volna hogyha a tesóm leteszi a jogsit, de apa szerette volna a hitelt fizetni és ha majd neki is megjön a pénz (amit eddig nem vártunk) akkor ő teszi le a jogsit és vesz magának egy használt autót is. Anyukám a végsőkig küzdött hogy a testvérem megkapja a lehetőséget, de apa nem engedte és kifizettük a hitelt. Tesóm nem egy érzékeny típus és mindig megértette ha valamire nincs pénz. Soha nem követelőzött zsebpénz sem kért, de ez most annyira megviselte hogy még sírt is. Iszonyatosan bele élte magát a jogosítványba és már a barátainak is elmondta, és amikor elkezdett sírni azt is titkolni próbálta anyu elől nem akart fájdalmat okozni, mert tudta hogy anya mennyit veszekedett ezért apával. Végül mikor meglátták és apa kérdezte miért sír, anya pedig mondta hogy a jogsi miatt akkor apa csak ennyit mondott: "Hát sajnálom..."

Én annyira sajnálom. Nem érdekel hogy az én kirándulásom is elmarad emiatt de valahogy segítenem kell a testvéremen. Nem tudom mivel tudnám jobb kedvre deríteni, de én nem akarom őt így látni.

Ötlet? : |

13/L

2011. márc. 19. 13:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szerintem igaza van a szüleidnek,először a hitelt kell kifizetni és utána jöhet minden más ilyen dolog.

Hány éves a testvéred?Nem tud elmenni nyári munkára hogy megkeresse a pénzt a jogsira?

2011. márc. 19. 13:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Anyukám kezeli a pénzt és mivel sokat kellett nélkülöznie kisebb korában, ezért nekünk mindent meg akar adni. Amúgy idén lett 16 szóval nyáron már mehet, de anya szeretné finanszírozni.
2011. márc. 19. 13:36
 3/14 A kérdező kommentje:
Meg én elhiszem hogy a hitel az első, de akkor minek ígérgettek? Annyira beleélte magát :(
2011. márc. 19. 13:37
 4/14 anonim ***** válasza:

Minek neki jogsi, ha nincs autója? A vezetést is el lehet felejteni, ha nem gyakorolja az ember. Mondd meg ezt neki.

Apukádnak igaza volt. Előbb a kötelesség, azután a szórakozás.

2011. márc. 19. 13:38
 5/14 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon aranyos vagy, de valóban először a hitelek és aztán jöhet a szórakozás, mert egy jogsi egy kamasznak vagy tininek, az bizony szórakozás, nem több. Ezt meg kell értenetek, neked és tesódnak is. Diákmunkával egyébklént valóban megkereshetné a rá valót, sokan teszik ezt...nem sírni kell hogy apu-anyu nem fizetik, hanem elmenni és megkeresni a pénzt, diákként rengeteg helyen vállalhat munkát.
2011. márc. 19. 13:40
 6/14 A kérdező kommentje:

De nem értem miért ígérték neki meg...

Ha nem ígérgették volna nem lenne csalódás. És akkor egyáltalán magának miért akar jogsit?

Hangsúlyozom anyum kezeli a pénz és ha szorosan vagyunk akkor anya kér mindig kölcsön meg ilyenek apa meg csak követelőzik hogy ez kell neki meg az kell neki. Arra nem gondol hogy miből?

2011. márc. 19. 13:43
 7/14 anonim válasza:
Ha idén lett 16, akkor még nem kaphat jogosítványt. 16 és fél éves korától kezdheti el a megszerzését (KRESZ vizsga, elméleti oktatás, elsősegély vizsga stb.), de csak 17 éves korában kaphatja meg. Vagyis van még egy éve, és még a hitelek is törlesztve vannak.
2011. márc. 19. 13:44
 8/14 A kérdező kommentje:
de nyáron kezdte volna és szerették volna a pénzt félre tenni...: s
2011. márc. 19. 13:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj de egy felnőtt embernek nagyobb szüksége van a jogosítványra és autóra mint egy tininek!
2011. márc. 19. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:
Azért "ígérgették", mert azt hitték sikerül kiszorítani a pénzből de nem jött össze. Ez tipikus gyerekes hozzállás, hgy "ígérgetik a szülők" - már ne is haragudj, de nem azért ígérgették és nem tették meg mert gonoszak hanem azért mert azt hitték összejön de sajnos tévedtek, megesik. A tesód meg ne sírjon fiú létére hanem menjen el diákmelóra és keresse meg rá a pénzt, mert ez szórakozás, nem létfontosságú dolog!
2011. márc. 19. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!