Mit tehetnék? Annyira sajnálom őket!
Ha valóban 2 éves kora óta tetves egy most 5 éves gyerek, az már a gyerekorvosnak és az óvónőknek is fel tűnt volna, így kamunak, de legalábbis igen erős túlzásnak érzem a kérdésedet.
Jelenteni a gyámhivatalnak tudnád, de esélyes ilyenkor minimum a védelembe vétel.
Én sem fürdetem minden nap a gyerekeket, nem ettől függ a jó anyaság - szerintem. A tetvesség szerintem is erős csúsztatás. Egy gyereket legrosszabb esetben félévente látja orvos, védőnő, csak feltűnt volna nekik, nem?
Egészen pontosan mit akarsz jelenteni? Az elhanyagolást? Az ennyiből nem állja meg a helyét.
Ha már 3 éve tetves, akkor igen fel tűnt volna az már a gyermek orvosnak, védőnőnek és az óvodának is, ha jár. Nem biztos, hogy a tetű otthonról ered, simán elkaphatja az óvodában is, egy ismerősöm gyereke így járt. Lehet oka van hogy nem fürdeti minden nap, ismerek olyan babát akinek annyira száraz a bőre, hogy az orvos azt javasolta hetente 1x fürdessék meg.
Nem is értem, hogy miért kell más dolgába beleszólni, ha nincsenek közvetlen veszélyben a gyerekek.
Szerintem is kamu ez a kérdés.
Tapasztalatból írom, hogy vannak családok, ahol évekig tetvesek a gyerekek:S
Konkrétan a lányom óvodájában történt meg az eset: a kislány már óvodás korában folyamatosan tetves volt, született két testvére közben, akik szintén oviba kerültek egyszer csak,mire a nagy már iskolás lett. Már hárman voltak tetvesek egyfolytában... van ilyen. És ez így ment kb. 5-6 évig!
Minden volt itt náluk: orvosi, védőnői ellenőrzés hetente, ÁNTSZ, a gyerekek több tetűírtó szert láttam 10 éves korukig, mint gyümölcslevet...
Beszélgess el a rokonoddal! Segíts be, ha van időd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!