Mit tehetnék ezért a kutyusért? Nagyon sajnálom
Van a környéken egy husky keverék kutyus, állandóan láncon van. Kb 3 méteres a lánc. Még egyszer sem láttam , hogy elengedte volna a gazdája. Az igaz , hogy alacsony a kerítés, dehát istenem..akkor mértnem csinálja meg. namindegy. Ha bejelentem valahová, hogy állandóan láncon tartanak egy kutyát, foglalkozni fognak az üggyel? Vagy ez még nem ok arra, hogy elvegyék tőle?? Szerintem állatkínzás ha megfosztja a mozgásterétől szegény állatot.
Soha nem játszottak vele, a gazdái szerintem elég iszákos emberek, és mogorvák, de én mindenképp jelenteni szeretném. A helyi menhely nemtudja befogadni minden hely telve van..hová fordulhatok?
van aktuális jogszabály arról, hogy min. mekkora láncon tartható egy kutya. ha ennél rövidebbre van kötve, akkor megteheted, hogy feljelented.
de első körben talán célravezetőbb beszélni a tulajdonosokkal, hátha mondjuk hajlandóak megválni tőle (attól függően mennyit ér meg neked a kutya, felajánlhatsz pénzt is érte), utána lehet azon gondolkozni, hogy hova vihetnéd ideiglenes/végleges gazdához, vagy menhelyre. amíg nem mondanak le róla, addig jog szerint az ő kutyájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!