Mit tehetnék? Nagyon sajnálom szegényt!
Előre bocsi a regényért, de ez rettenet!!
Az a helyzet, hogy az egyik szomszédunknak van két kutyája, egy kis palotapincsi, és egy husky. A pincsit kb 2 éve vették, de a husky már nagyon régóta ott van, és amióta az eszemet tudom be van zárva a kennelbe. Életében kb 3x volt sétálni, azt is az oltás miatt. Megvagyok róla győződve, hogy oltást az utóbbi 4 évben nem kapott! Nagyon barátságos, de soha nincsen kiengedve, enni és inni legalább kap.. de semmi törődés. Egy időben átmentem hozzájuk, hogy megsimogassam, de azt is csak a rácson keresztül, de az a kutya SZERETETRE ÉHES! Ott sírt amikor elmentem. A legdurvább az, hogy (a szomszéd 9 éves gyerekei mondták) alig várják, hogy meghaljon, hogy a kennel helyére garázst építsenek. Szánalmas!! Olyan rossz a kutyust így látni, megszakad a szívem, hogy sokkal jobb életet is élhetne!! De csak a kis pincsivel törődnek igazán.. gyomrozzák, meg istenítik.. Úgy érzem, tennem kell valamit. Névtelenül bejelenthetném az állatvédőknek? Segítsetek! Előre is köszi a válaszokat :)
Keress a Huskynak új gazdit, ha megakarnak tőle szabadulni, csak odaadják másnak.
Állatvédőknek lehet szólni, egy próbát megér.
Pont ez az!! Hogy nem adják.. mert elijeszti a betörőket! ISTEN BARMA!! Ha kennelben van...
Viszont azt sem szeretném, hogy rosszabb helyre kerüljön, pl: gyepmester..
Nem fiatal kutyus, van vagy 6-8 éves, nem hiszem, hogy sokaknak kellene :S Nem tudom, de tényleg rettenetes!! Segítenem kell, de nemtudok honnan elindulni!
Próbálkozz a fajtamentőknél: [link]
Én is voltam hasonló helyzetben, de én elhoztam a kutyát az előző gazdáitól. Hát én majdnem elsírtam magam azon, hogy alig várják, hogy meghaljhon. ATYAÚRISTEN. Gondolom aztán majd könyörögnek egy új kutyáért....
Gondold el, hogy én nap mint nap látom, majd megpusztul az unalomtól, rá se hederítenek, de a házat őrzi... azigen :S
Köszi a linket ezen megpróbálkozom, de azért írjatok még, egyébként Hajdú-bihar megye!..
Sajnos, amit leírtál , Magyarországon nem ütközik törvénybe.Senki nem tud tenni semmit a szeretelenség ellen.
Csak egy halvány lehetőség van: ha te el tudod kérni a kutyát, és magad tartod tovább.
Bocs az offért, de szerintem neked is jól jönne, meg nekem is, ha valaki megtudná adni az elérhetőségét a magyar tetkós állatmentőknek. Ők biztos segítenek, és nem hagyják annyiban a dolgot.
Egyébként, én meg tudok egy németjuhászról, akinek a lánca még fél méter hosszú sincs,
EZ BORZALMAS :"(
Neki csak annyi, hogy.. benne van ugyee a háza, ami gondolom a mérete, de lehet, hogy kisebb, kijön, megfordulni megtud, meg kicsit hátra menni, de ennyi, higgyétek el akkor sem megfelelő ez a gondozás.. Vágyik kifelé, udvaron nemvolt még, utcán 3x!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!