Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én vagyok ezzel így?...

Csak én vagyok ezzel így? Néha már úgy sajnálom szegényt.

Figyelt kérdés
22 hónapos a kisfiam és annyiszor kell neki nemet mondani.Ne csináld,ne ezt,ne azt...Mindig megtalálja a dolgoknak azt a végét,amit nem kellene.Pedig csak utánoz,vagy segíteni akar,rosszul sül el,ő meg néz nagy bociszemekkel.Pl ma halat pucoltunk,mostuk le őket,erre a kisfiam is jött segíteni,majd egy fél perc múlva már nyakig vizes volt.De ő még akkor is vizeskedett.
2011. szept. 25. 21:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell sajnálnod. Így tanulja meg,hogy nem tehet meg mindent. A vizeskedés nem baj,mert a gyerekek nagyon szeretnek vízzel játszani. Az én fiam,ha esett az eső,mindig kiszökött valahogy az esőbe és nagyon élvezte.
2011. szept. 25. 21:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt nehéz megmondani, mérlegeld magadban h amire épp nemet mondasz az tényleg annyira borzasztó-e. Pl: mi van ha megeszik egy kis homokot? V sárral játszik? V fut és elesik? Semmi minden gyerek átmegy ezeken, érted? Szóval magadban döntsd el h irreálisak-e az elvárásaid, h hagyod-e h gyerek legyen v elvárod h felnőttként viselkedjen? Mert ha csak ésszerű dolgokra mondasz nemet akkor nem kell h sajnáld, az az ő érdeke
2011. szept. 25. 21:47
 3/4 anonim ***** válasza:
az állandó nem se jó ere figyelj oda foglalkozni kell vele be kel vonni a házi munkába ,igenis hogy segítsen és ne mindenre nem legyen a válasz mert meg szokja és utána nem fog hallgatni a nem ,nem szabad, ki fejezésre!! 4 gyermekes apuka!
2011. szept. 25. 22:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is így kezdtem. Aztán kifújtam a levegőt és azt mondtam.... oké, jól van, gyere, segíts. Jött mosogatni - csurom vizes lett, nagy levegő, mosogatás után átöltöztettem... jött, hogy ő megkeveri a kávémat - kikevert egy kicsit belőle, nagy levegő, semmi gáz feltörlöm. Segít főzni, hagymát pucol a földre, egy ideig idegesített, aztán megtanítottam, hogy a héját utána a kukába kell dobni, ha sütit csinálok állandóan gyúrná, sokáig idegesített, most már engedem neki, picit gyúrhatja, aztán nyomás kezet mosni.

Tény, hogy a főzés, sütés, mosogatás, háztartási munkák mind lassabban mennek, ha ő jön segíteni.... de hát istenem, így tanulja meg.

2011. szept. 26. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!