Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnék segíteni? = (...

Hogyan tudnék segíteni? = ( Annyira sajnálom = (

Figyelt kérdés

Ez kicsit hosszú lesz de elkellene a segítség...

A testvérem(bátyám) és én nem ápolunk túl jó viszonyt, mindig veszekszünk, de ennek ellenére szeretjük egymást

Nem vagyunk túl tehetősek, de a szüleim megígérték hogyha a a testvérem jó bizonyítványt hoz haza félévkor leteheti a jogosítványt.

Pénz került a családhoz és anyukám szerette volna hogyha a tesóm leteszi a jogsit, de apa szerette volna a hitelt fizetni és ha majd neki is megjön a pénz (amit eddig nem vártunk) akkor ő teszi le a jogsit és vesz magának egy használt autót is. Anyukám a végsőkig küzdött hogy a testvérem megkapja a lehetőséget, de apa nem engedte és kifizettük a hitelt. Tesóm nem egy érzékeny típus és mindig megértette ha valamire nincs pénz. Soha nem követelőzött zsebpénz sem kért, de ez most annyira megviselte hogy még sírt is. Iszonyatosan bele élte magát a jogosítványba és már a barátainak is elmondta, és amikor elkezdett sírni azt is titkolni próbálta anyu elől nem akart fájdalmat okozni, mert tudta hogy anya mennyit veszekedett ezért apával. Végül mikor meglátták és apa kérdezte miért sír, anya pedig mondta hogy a jogsi miatt akkor apa csak ennyit mondott: "Hát sajnálom..."

Én annyira sajnálom. Nem érdekel hogy az én kirándulásom is elmarad emiatt de valahogy segítenem kell a testvéremen. Nem tudom mivel tudnám jobb kedvre deríteni, de én nem akarom őt így látni.

Ötlet? : |

13/L

2011. márc. 19. 13:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Segíteni nagyon nem tudsz neki,mert nem olcsó mulatság egy jogsi.Én sem értem,hogy miért ígérték meg neki,ha egyáltalán nem biztos.Nekem mindig megmondja anyám,hogy ha nem biztos.

Amúgy apádnak most jutott eszébe letenni a jogsit?[tudom,hogy sosem késő,de miért pont akkor amikor a fia is szeretné...]

2011. márc. 19. 14:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Apukádnak igaza van :(

Először a hitel...

Anyukádnak pedig nem kellett volna "beetetnie" tesod.. (bár őt se lehet hibáztatni teljesen).

Segíteni nem nagyon tudsz. Tesódnak keress nyári munkát ;)

2011. márc. 19. 14:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül, hogty apukádnak igaza van, óriásit hibáztak amikor megígérték. Az ígéret egy olyan dolog aminek súlya van. Nem szabad csak úgy dobálózni vele, aztán vagy betartom, vagy nem. Addig nem kellett volna megígérni amíg biztossá nem vált, hogy be is tudják tartani. Egyébként 16évesen tényleg kibírja jogsi nélkül a bátyád. Viszont itt az hibázott, aki megígérte úgy, hogy nem volt biztos. : / Sajnálom tényleg. Jobbulást neki.

15/L

2011. márc. 19. 17:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Az a baj, a tesód is csak egy gyerek mg és semmibe nem gondol bele. Feltételezem nem vet fel a pénz titeket és így kocsitok sincs. Így már fölösleges neki a jogsi, ezen felül nem tudom egy 17 éves gyereknek mindek jogsi, ha alig használná, nincsen min gyakorolnia, mellesleg a benzin is rohadt drága és a további pénzproblémából kiindulva azt se lett volna nagyon miből fizetni. Akkor meg? Jó felvágni a haverok előtt? Gratu. Agyilag kicsit el kéne kezdeni felnőni...
2011. márc. 19. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!