Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Eltiltottak a számitógéptől....

Eltiltottak a számitógéptől. Igazságos ez?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy igazságosnak tartjátok-e a döntést?

Kérem irjatok kort a valaszok végére...Köszönöm

16 éves fiú vagyok. Egy nap, számtanból rossz jegyet kaptam, és megbüntettek, hogy nem számitógépezhetek ameddig ki nem javitom a kapott jegyet.

Ezt a kérdést is csak titokban irom.

Szerintetek normális-e ez a büntetéses dolog ilyen korban vagy sem?

Igazságos a büntetés vagy sem?

Válaszok után életkort kérek.

Előre is köszönöm a válaszokat

2011. jan. 7. 23:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat, ha lehet még több választ várok.

Ja és különben pedig nem vagyok függő, nem vagyok rászokva. Nem egészsegügyi óvintéskedés az, hogy engem eltiltottak a számitógéptől, csak egyszerűen érdekelne a többiek véleménye. Szerintem sem kéne ilyen büntetésekkel "sújtani" egy majdnem felnőttet, de ez csak az én véleményem. Van aki másképp gondolja, példa erre : Anyám.

Még több válszt...:)

Korotokat kérem. :)

2011. jan. 8. 19:50
 12/22 anonim ***** válasza:
36%

szia! 24 éves 2 gyerekes anyuka vagyok,és majdnem egy cipőben járunk :) A párom lekódolta a gépet,így csak akkor ülhetek ide,ha Ő bekapcsolja. Miért,mert csak azt csináltam meg,amit nagyon kellett (gyerekek,főzés,mosás) ami pedig nem volt elsődleges (portörlés,mosogatás) hanyagoltam. Jó lecke ez mind a kettőnknek!!

Igyekezz javítani a jegyeden,én pedig jobban figyelek,hogy itthon minden kész legyen :) Csak ez a kiút van!!

Igazságos volt ez a büntetés! Én is megvonnék valamit a gyerekeimtől,ha nem tanul rendesen!

Az hogy 16 éves vagy,nem jelenti azt,hogy felnőttél! Felnőtt akkor leszel,amikor képes leszel felmérni a tetteid következményét! Addig ne várd,hogy szabadjára eresszenek az Ősök! Javítsd ki a jegyed,akkor mindenki boldog lesz!

Üdv:24 éves 2 gyerekes anyuka :)

2011. jan. 23. 15:32
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

ha azert nem tanulsz mert sokat netezel akkor valoszinuleg igazsagos(anyukad latja menyit vagy a gep elott)ilyen idos korban nehez buntetni...

27eves vagyok.

Utolso,na ez nekem durva,ha a ferjem lekodolna a netet agyonutnem.Ez szamomra lekiskorositas.

2011. jan. 23. 17:13
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is durva, hogy a férjed lekorlátozza a netet. Basszus!

Egyébként, engem sosem büntetnek meg a szüleim, mert tudják, hogy nekem elég büntetés az, ha egy 4est kapok [sosem tanulok, mindig net előtt lógok, ebből adódóan néha-néha előfordul :D].

15/L

2011. jan. 23. 17:27
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Ha ismernétek,akkor tudnátok,hogy kell. És igaza van! És hogy őszinte legyek,egyáltalán nem bánom,mert elég sokat ültem a gép előtt. Így több idő van minden másra :) sokkal jobb úgy ide ülni,hogy minden kész van, nyugodt szívvel lógathatom itt a lábam...
2011. jan. 23. 18:57
 16/22 anonim ***** válasza:
91%
kérdezd meg anyukádat/apádat önmagát mikor tiltotta el utoljára tv-zéstől vagy vmi mástól
2011. jan. 23. 20:30
 17/22 anonim ***** válasza:

Igazságos. Nem akarnak Ők rosszat Neked, csak hogy tanulj, és mivel látják a gép előtt ülsz inkább, a tanulással elmaradsz. Még igenis ilyen korban is kell a szülői nevelés, és ez, semmi más. Ez rendes nevelés, mást ilyenkor már szinte agyonvernek, az már nem jó irányba nevelés.

35/N

Az olyasmit, meg hogy Ó már 15 éves majdnem felnőtt blah bhah, nagyon nem bírom. Na és, akkor már sz..rjuk le a gyerekünket, hagy zülljön, aztán azért ad a fejünkre később, hogy nem szóltunk rá mikor még nem volt késő. Ilyen is van ám.

Tanulj, hagy bízzanak benned, és akkor te is kapsz kiváltságokat ! Azért csinálják, mert szeretnek !

2011. jan. 24. 00:07
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha majd felelősséget tudsz vállalni a tetteidért, akkor leszel felnőtt! Addig meg sem közelíted ennek a szónak a jelentését! Igen GYEREKES DOLOG hogy Neked áll feljebb,mert a szüleid ösztönözni próbálnak,hogy legyél valaki az életben! Ne az utcán végezd,kukákban turkálva,meg ne segélyből tengődj,meg ne az legyen,hogy alig tudsz elhelyezkedni... SOKAN ÖRÜLNÉNEK,HA OLYAN SZÜLEIK LENNÉNEK,MINT A TIED! Sokan ugyanis a mai világban is szíjjal verik a gyereket-és a gyerek akár milyen böhöm nagy,nem mert szembeszállni. -a saját rokonságomban (testvérem így "nevelte" a gyerekeit-ami azért meglepő,mert ránk soha nem emeltek kezet.) is tapasztaltam,elég pocsék volt belegondolni is !

(ennyi erővel ne büntessük aki lop,mert már felnőtt?-tudom nem hasonló csoportba osztható,de a lényeg így is érthető szerintem)

34/N.

2011. jan. 24. 11:02
 19/22 anonim válasza:
73%
mondd meg a szüleidnek h inkább egy hétid kiviszed a szemetetXD de most komolyan mondom! inkább vállalj valamimunkát otthon. már rengetegszer tiltottak el engem is a géptől, de mindig gépeztem:D na jó , ezt nm naon szép dolog, de nah:D
2011. jan. 24. 13:56
 20/22 anonim válasza:
73%

sokszor mondom , hogy ilyesmikkel nem büntethetnek meg. s akkor mondják, hogy minden a gép miatt van. pedig én sem vok függő. azzal h eltiltottak engem, mégtöbbet gépeztem:D ha azt akarod, hogy a gyereked megcsináljon vmit, azt tiltsd meg neki. hát ez nálam sokszor igaz:)

L

2011. jan. 24. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!