Mást is eltiltottak a szextől 36. héttől kezdve? Nem néztek méhszájat nekem, csak uh volt, de a doktornő azt mondta mostantól ne legyen szex.
Mire hivatkozott???????
Nekem ez a harmadik, de még ilyet nem mondtak.
Csak a koraszüléstől óv az orvosod, ha eddig más miatt nem voltatok eltiltva.
Engem a 35. héttől a 37. hétig tiltottak el, mert erős jóslóim voltak, benn is tartottak emiatt pár napra megfigyelésen.
A 38. héten még egyszer együtt voltunk és 2 nap múlva meg is szültem.
Szóval szerintem várjatok ti is a 38. hétig, akkor már pont jókor születik és legalább a 6 hetes-szülés utáni újabb szünet előtt még együtt lehettek.
A 37. hetedik héten sem koraszülött már a baba, de azért hagy nőjön, fejlődjön még odabenn egy kicsit.
Azt szeretik, ha a babák a 38-41. hét között jönnek a világra.
Nekem is a harmadik baba, sose mondott még ilyet egy orvosom se,( de most máshova költöztünk így a harmadik terhesség során).
Amúgy egy nagyon jó orvos, mindenki kedveli, sokan járnak hozzá, korrekt stb.
Jóslóim alig alig vannak, és mondom, méhszájat nem nézett hogy esetleg nyitva lennék e.
Első két gyermekem se született hamarabb összebújás hatására (sem).
Csak óvatosság, de azt a két hetet kibírjátok.
A méhszáj állapota sem jelent semmit, mert pár óra alatt ki tud nyílni, főleg többedik babánál.
Meg tankönyv szerint a 3, vagy annál többedik terhességnél előfordulhat, hogy koraszüléssel zárul.
Ezt ugye nem kell készpénznek venni, az orvosod is tudja, de 1% esélyt sem akar adni annak, hogy pont attól induljon be a szülés korábban, mert összebújtok.
Szerintem hallgass az orvosodra, csak jót akar és te is azt mondod, hogy meg vagy vele elégedve.
Vizsgálni is azért nem vizsgált, hogy ne bolygassa meg a méhszájat így a vége felé...
Bocs, én voltam a 2. válaszoló is.
Úgy értettem a 2 hetet, hogy akkor már nem koraszülött, onnantól bármikor jöhet a babád, és újra együtt is lehettek.
Persze lehet, hogy a babád kiírt napon fog születni, ezt előre senki nem tudhatja...
37. hét betöltése után már nem számít koraszülöttnek, szóval akkor már nyugodtan megszülethet, nem baj, ha a szex miatt beindul a szülés.
Viszont, ha 2500g alatti súllyal születik, akkor az időre született babák is koraszülöttnek számítanak. Úgyhogy ha pici a baba a pocakban, akkor jobb, ha még hízik pár hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!